Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Při čištění hodinek jsem dostal divný nápad - olýznul jsem pásek hodinek a dostal jsem okamžitě divný pocit na jazyku.

Strašně trpká pachuť ... přirovnal bych to k tomu, jako bych olýznul inkoustovou tužku.

Na tahu je uveden tento text :

716

H11

>PUR<

Na různých fórech jsem se dočetl, že by měl být tah vyroben z Polyuretanu, což by mohlo být to označení PUR. Ale rozhodně by polyuretan neměl mít žádnou takovou

pachuť na jazyku. Obávám se toho, že při pocení ruky by se mohl z pásku uvolňovat nějaký toxin a dostávat se přes pokožku do těla.

Například nějaký ftalát apod.

Nemá někdo z vás podobné zkušenosti? Nevíte o nějakém článku na fórech o G-Shock, kde se toto probírá?

Odesláno (upraveno)

Tuhle jsem taky neco lizal a nebylo to nic moc... Mozna by to chtelo umejt.

EDIT: Jinak k tematu.. Myslim , ze ta smes je antialergicka takze nejakou skodlivost bych zavrhnul (pokud jde o original). Je mozne ze na nem neco ulpelo... A pokud se neco uvolnuje tak by to urcite nemelo byt jedovate.

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Tuhle jsem taky neco lizal a nebylo to nic moc... Mozna by to chtelo umejt.

EDIT: Jinak k tematu.. Myslim , ze ta smes je antialergicka takze nejakou skodlivost bych zavrhnul (pokud jde o original). Je mozne ze na nem neco ulpelo... A pokud se neco uvolnuje tak by to urcite nemelo byt jedovate.

Test jazykem :smile_anim: proběhl právě po vyčištění, takže se jedná o pachuť materiálu, z kterého je vyroben tah.

Odesláno

Test jazykem :smile_anim: proběhl právě po vyčištění, takže se jedná o pachuť materiálu, z kterého je vyroben tah.

Dovolím si jednu osobní otázku. Co vede člověka k tomu, aby si olizoval hodinky?
Odesláno (upraveno)

Dovolím si jednu osobní otázku. Co vede člověka k tomu, aby si olizoval hodinky?

To sou dneska otázky, co? Taky na to koukáš?

Nedělej, že ty nelížeš?

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno (upraveno)

lepsi nazev bude asi remen - tah tady rikame necemu z kovu... :) A jestli pockas do vodpoledne volizu vsechny hodinky co mam doma a dam ti vedet...

EDIT: Jeste me napadlo jestli jsi test neprovadel pod vlivem LSD. To by celou zalezitost vysvetlovalo....

Upraveno uživatelem Dantechno
Odesláno

Ani nevím, prostě nějaký reflex nebo co. Nicméně až se to stalo a od té doby prostě vím, že ta pachuť tam je. Mám ještě pár dalších věciček na plastových tazích (Timex, HRM Sigma) a tam nic takového

necítím. Hodně mne to zneklidňilo, zda to nepředstavuje nějaké nebezpečí - alergie apod.

Odesláno

Poslední dobou se na tomto fóru o digitálních hodinkách dost nudím. Pořád jen géčka a zase géčka. Ale tohle téma mě opět probudilo k životu. Okamžitě jsem vstal ze židle a vyhrabal svoje jediné plasťáky CASIO F-201. Olizuji řemínek a ... zjišťuji, že má taky trpkou chuť! Pro jistotu jsem ještě provedl srovnávací test plastového pouzdra hodinek. To nemá chuť žádnou.

Jedů a alergií bych se ovšem nebál. Sám mám dost citlivou pokožku, ale při nošení těchto hodinek se mi žádná reakce neobjevila. A to jsem je nosil vždy v létě v horku, kdy jsem se dost potil. Osobně bych proto chuť řemínku neřešil, pokud ovšem nechceš hodinky nosit na jazyku. V tom případě bych doporučil titan :rolleyes:

Odesláno

:-D dobré vlákno. No já si nemyslím, že by si velkovýrobce dovolil poslat mezi lidi něco jedovatého nebo nezdravého pokud to člověk nosí na ruce. Mám radu: pokud ti hodinky nechutnají, tak je prodej a kup nějaký co ti zachutnají a mají třeba vůni po lesním ovoci :-).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...