Přejít na obsah

Prim Orlík 42 + Prim Orlík II

Doporučené příspěvky

Návštěvník Ondra

A co je na tom špatného? Nová Škoda Superb taky není stará Škoda Superb, snaží se tedy škodovka obchodně využít osvědčenou značku? Ano snaží. To je prostě byznys.

Jo, ale hodinky nejsou auto. Třeba submarinery jsou i po letech submarinery. Orlík je vlajkovou lodí. Čekal bych maximálně jemné pilování (viz remake z letošního roku).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Tada

Jo, ale hodinky nejsou auto. Třeba submarinery jsou i po letech submarinery. Orlík je vlajkovou lodí. Čekal bych maximálně jemné pilování (viz remake z letošního roku).

No, někdy je evoluce výraznější než jindy. Tady to je skutečně poměrně výrazný skok kupředu. Pokud bude ale kvalita taková jako u zmiňovaného remaku, který se velice povedl a já doteď lituji, že jsem si ho nekoupil, tak věřím, že i nový model si najde své příznivce.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

..... Ale vydávat tohle za Orlíky je imho snaha obchodně využít osvědčené značky.

Nebyl bych tak hrr. Třeba Omega měla pod názvem Seamaster minimálně 10 modelů, o kterých by se dalo říct, že to jsou úplně jiné hodinky.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Nebyl bych tak hrr. Třeba Omega měla pod názvem Seamaster minimálně 10 modelů, o kterých by se dalo říct, že to jsou úplně jiné hodinky.

Každý může udělat chybu :) Ale třeba Rolex se toho u subů vyvyroval ;)

Odkaz ke komentáři

Orlík je vlajkovou lodí.

To není pravda. Orlík je legenda ale nikoliv vlajková loď. Vlajkovou lodí je něco z běžné produkce. Tedy pavouky, diplomaty...

No přiznejme si... Mnohé naše reakce jsou přehnané, protože tady koukáme na pouhou animaci.

Snažíme se v podstatě z obrázku kosočtverce vyčíst kouzlo žen.

Já si počkám na výsledek a možná najdu k těm původním trezorovkám něco na volnočasové nošení.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

To není pravda. Orlík je legenda ale nikoliv vlajková loď. Vlajkovou lodí je něco z běžné produkce. Tedy pavouky, diplomaty...

No přiznejme si... Mnohé naše reakce jsou přehnané, protože tady koukáme na pouhou animaci.

Snažíme se v podstatě z obrázku kosočtverce vyčíst kouzlo žen.

Já si počkám na výsledek a možná najdu k těm původním trezorovkám něco na volnočasové nošení.

Orlíky, Diplomaty, možná Igeny... to je to nejlepší, co Prim měl, imho ;)

Odkaz ke komentáři

No, nevím, accutrone jestli je můj názor tak negativní. No, když ti nestojím za odpově, budu diskutovat s jinými.

Jo, přejmenování a úprava datumky jsou první kroky, co bych uvítal, nejsem si však jist, jestli za černou, ale pokud možno nějakou víc do středu, tyhle ciferníky s nějak ulítlou datumkou ( nejen od primu) mi štvou od začátku a čím dál tím víc :)

Já souhlasím se všemi kolegy, kteří jako bandi považují orlík za tak významný model, že je ho třeba prostě extra opečovávat. Není to seamaster, je to moonwatch, proplof - kultovní pecka, co se nemění, když není in, přestane se vyrábět, nikoli modelová řada, jako třeba sport. Je jediná, co prim měl, dneska vlastně po všech těch předešlých pokusech už je to spíš asi diplomat, ten k tomu ale zas nikdy nebyl určen, nehodí se pro to.

V tom ale takový problém nevidím, hlavní problém vidím tam, kde frantík, bert , petr P , nighty - tohle prostě nejsou sebevědomé soliterní hodinky s jasným názorem, funkcí, uživatelem ..... jsou takové mainstreamové opravdu neukotvené, ve vleku kde čeho, jen ne samy sebou. Vlastně ani ne PRIM, tohle přeci nejsou ony slovutné primácké proporce, natož ORLÍK.

Navíc Igeny a piloty s novou 94.1 / 98.1 jsou fakt přesně takový, jak mají být. Rasantní kousky pro velký chlapy. Tohle jsou jen další sportovní hodinky s otočnou lunetou, většinovějším průměrem, a ( to mě podrž) nižší cenou !! - ORLÍKY jsou levnější, než IGENY !!!

Mně v kolekci primu nejvíc ovšem chybí právě sportovní model bez otáčecí lunety a s ochranou korunky. Takže tohle je k nim vítaná cesta, pouzdro je asi tradičně naprosto super - ale je to taky ta věc, která mi jediná na těch obrázcích není zcela zřejmá, bohužel.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

....

Beru připomínku k bílé datumovce na černém číselníku. Děkuji za ni. Zkusíme to změnit.

Chce to si s tím trochu pohrát na počítači, ale mám pocit, že s bílou datumovkou budou vypadat symetričtější než s černou. Ta "9" je dost výrazná.
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Třeba Omega měla pod názvem Seamaster minimálně 10 modelů, o kterých by se dalo říct, že to jsou úplně jiné hodinky.

Abych jen nekecal (a to neuvažuju "společenské" Seamastery).

post-147-069809100 1314646424.jpg

zdroj

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Ondra

Kamile, je otázka, jestli srovnání se Seamastery je to nejlepší. Přeci jen, vyrábí se kontinuálně desítky let. Kdežto Orlíky byly unikátní jednorázová záležitost. A můžeme se dohadovat, jestli vývoje tímhle směrem, je to pravé, co jim přidává na hodnotě...

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Kamil

Kamile, je otázka, jestli srovnání se Seamastery je to nejlepší. Přeci jen, vyrábí se kontinuálně desítky let. Kdežto Orlíky byly unikátní jednorázová záležitost. A můžeme se dohadovat, jestli vývoje tímhle směrem, je to pravé, co jim přidává na hodnotě...

Třeba to Prim chystá podobně.:D
Odkaz ke komentáři

Kamile, v tomhle jsi myslím vedle. I accutron. To, že je orlík citací seamasterů své doby neznamená, že má v kolekci primu stejné místo, jako seamaster u omegy.

Je proto úplně jedno, kolik modelů má řada seamaster. Orlíky jsou jen jedny. Víceméně možná jen z historických důvodů, ale je to skutečnost. Já bych to opravdu srovnal spíš s moonwatch a proplof.

Je pochopitelně lehké to změnit a z orlíku udělat modelovou řadu s dámským modelem, chronografem, růžovou mutací, orange verzí je to jen na primu. Myslím, že diskuze je o tom, jestli to považujeme za vhodný směr rozvoje. Já abych řekl pravdu, nevím. Tvrdím ale, že když rozvoj modelové řady orlík, musí to být vždy zásadně po všech stránkách to nejvyšší sportovní co aktuálně prim zvládne. Myslím, že tento pokus to není. Možná být může, ale prostě není.

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři

Překvapuje mne kolik členů fóra si na základě jednoho počítačově vytvořeného obrázku udělalo komplexní názor na nové Orlíky a že takřka 100% jich je negatívních. Pokusím se proto některé věci uvést na pravou míru. Opakuji, že pouze některé, neboť na všechno se mi nechce reagovat.

To jankoxxx: s tym datumom si robia p...l?

Nerobíme si p...l. Je to řešení zcela běžné a to i u Seamasterů viz obrázek připojený k této zprávě.

sice neskoro ale predsa odpovedam.. taketo riesenie datumovky podla mojho estetickeho citenia uplne narusa proporcionalnost ciferniku.. uz len toto by bol pre mna dovod aby som si ich nekupoval a rovnaky naqzor mam aj na seamastery. ja by som ju vynechal uplne a ked tam nutne musi byt tak by som ju hodil na 6-ku. inac ich nehodnotim az tak negativne. potencionalny kupec ale niesom. to by museli mat pod 40mm.
Odkaz ke komentáři

Já osobně vítám ten reliefní cifr, přece jen, tištěných už bylo dost :)

Musím se ale ztotožniot s názorem, že nejvíc hodinkám ubírá to, že jsou označeny jako Orlík. Kdyby to byl nový model, já nevím třeba ozn. jako Prim Outdoor (nebo jakkoliv jinak) myslím, že by jim to slušelo víc.

Každopádně zajímavý posun od dolaďování starých modelů k novinkám. Super.

Jo a černá datumofka samolitr ;)

Odkaz ke komentáři

Mě se z fotografie zdají docela povedené, ale definitivní názor si utvořím, až je uvidím naživo. V pokušení naštěstí nebudu tak jako tak, protože na mé zápěstí už jsou moc velké.

Pokud jde o černou datumovku nebo automat versus manuál, tak to bych vůbec neřešil. Mám ze současné produkce Eltonu dvoje hodinky a volba datumovky (bílá nebo černá) a kalibru (94 nebo 98) byla vždy samozřejmou součástí procesu individualizace hodinek bez jakéhokoliv příplatku.

Upraveno uživatelem Sorbus
Odkaz ke komentáři

Dovoluji si nesouhlasit s tvým názorem Ondro. Orlíky nejsou jednorázovou záležitostí.

Když Elton před pár léty uvedl na trh dva modely Orlíků se zahraničními strojky(s mimostředkou od ETY a následně s Miyotou, Bert to bude znát lépe než já a proto mně možná opraví), tak to nikdo neřešil a vše bylo O.K.

Když jsme v loňském roce nabídli LE45, která byla na rozdíl od předcházejících dvou novodobých modelů Orlíků dotažená včetně remake návodu na použití, záručního listu, krabičky, řemínku a speciálně pro tento účel napsané brožury "Prim Orlík - čs. hod. legenda", tak se strhl nepředstavitelný kravál.

Teď mi to připadá jako deja vu.

Přinášíme nový model Orlíku, s vlastním strojkem, novým originálním balením, které bude použito jen a výhradně pro tento model a kravál se znovu opakuje a přitom jde o zcela jiný level, než byly Orlíky z období před cca 10 léty. Kde je problém ?

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...