Přejít na obsah

Kamenná prodejna PRIM

Doporučené příspěvky

Tak kluci, co jim učinit nabídku hromadné objednávky za poloviční cenu? Zatím tedy:

1. bassman

2. Honza.manta

3. mischa

:cheers:

Dobrý nápad - od tebe a potažmo od všech, co by do toho šli. A jakou myslíš, že máme šanci na úspěch? Každopádně já do toho pokusu jdu. Teď ještě koho a jakou formou oslovit? A jestli si to třeba neudělat posléze jako limitku - něco jako Orlík pro chudé 2012 - 13/23 kusů. To si myslím, že by nám už někde za pár kaček vyryli. Jestli jo, tak bych rád tu třináctku - tak se koukejte přidávat, aby nás bylo dost! :cheers:

Edit: a jestli se to chytne - a aby se to chytlo, tak by to možná chtělo rovnou založit samostatné vlákno - něco jako "LE Orlík pro chudé vlastence" :toot:

Upraveno uživatelem Honza.manta
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý nápad - od tebe a potažmo od všech, co by do toho šli. A jakou myslíš, že máme šanci na úspěch? Každopádně já do toho pokusu jdu. Teď ještě koho a jakou formou oslovit? A jestli si to třeba neudělat posléze jako limitku - něco jako Orlík pro chudé 2012 - 13/23 kusů. To si myslím, že by nám už někde za pár kaček vyryli. Jestli jo, tak bych rád tu třináctku - tak se koukejte přidávat, aby nás bylo dost! :cheers:

Edit: a jestli se to chytne - a aby se to chytlo, tak by to možná chtělo rovnou založit samostatné vlákno - něco jako "LE Orlík pro chudé vlastence" :toot:

Nechci být pesimista,ale za poloviční ceny je to asi nereálné.Bylo by nejlépe kdyby se k tomu vyjádřil accutron,co je a není možné.
Odkaz ke komentáři

Orlík pro chudé L.E. je fakt super nápad! Okamžitě souhlasím a děkuji mischovi, že mě umístil na "žebračenku" jako prvního :)

Předně bysme to měli podložit nějakým znaleckým posudkem, který zhodnotí použité materiály, kvalitu zpracování a běžnou cenu v centru Prahy za takový výrobek. Nemá někdo z místních razítko soudního znalce? To by tomu dodalo správný rakouskouherský rozměr (Kafka/Švejk/Jára Cimrman).

Abysme byli ale trochu konstruktivní a pomohli jim srazit cenu dolů - za sebe navrhuji vynechat ten nápis ORLÍK na boku, který bohužel vypadá jako kdyby ho tam někdo vyškrábal hřebíkem (pokud nám vyhoví s limitkou, měli bysme se jim odvděčit a složit se jim na novou CNC frézu). Podobně by mohli ušetřit na oduševnělých nápisech typu "vše z oceli" apod., které člověk najde na dýnku. Naopak zde zmiňovaný pojem "stanley steel" bych na některých kusech možná ponechal, za pár desítek let z toho bude takový hodinářský Modrý Maucirius.

Stejně tak jsem ochoten dodat vlastní kalibr PRIM k inhouse renovaci, gumu a nato seženeme někde u Harolda v Hongkongu, vystěžejkovač mám a dřevěnou krabici s radostí oželím! Podle mého názoru není problém to dotáhnout do konce. A navíc dostaneme další 2 % slevu za odběr pěti a více kusů najednou...

Odkaz ke komentáři

Nechci být pesimista,ale za poloviční ceny je to asi nereálné.Bylo by nejlépe kdyby se k tomu vyjádřil accutron,co je a není možné.

Už se tady pár různých limitek pro chronomag pobíralo - a myslím si, že kdyby se to nějak do té limitky hezky zabalilo, tak že máme reálnou šanci se do těch řekněme 20K vejít. Možná jsem snílek, ale never say never.
Odkaz ke komentáři

Už se tady pár různých limitek pro chronomag pobíralo - a myslím si, že kdyby se to nějak do té limitky hezky zabalilo, tak že máme reálnou šanci se do těch řekněme 20K vejít. Možná jsem snílek, ale never say never.

Jak jsem řekl,pokud nejvyšší řekne,je to reálné,dá se to dále rozvinout.Jinak je to plácnutí do vody.
Odkaz ke komentáři

Nevím, nevím, zdali by do něčeho takového šli, ale v návalu euforie mě napadla taková myšlenka...

Co takhle spojit s to s nějakou dobročinnou akcí, kterou tady dělal nedávno např. frantik a mělo to veliký úspěch. Plácnu příklad od boku - Vy nabízíte hodinky za cenu 50.000. My Vám za ně dáme jenom 25.000, ale částkou dalších 25.000 se složíme na charitativní akci, jejíž budete součástí a můžete si ji zahrnout do svého firemního PR. Byla-li by to L. E. v počtu 25ks, vybralo by se v tomto případě 625.000, což je částka na charitativní účely nezanedbatelná.

Je to všechno jenom nástřel od boku, s částkama bysme si mohli pohrát, ale takhle by to podle mého názoru znělo daleko realističtěji.

Odkaz ke komentáři

Když pomineš charitu, tak zbývá L. E. za cenu běžného kusu a u některých možná dobrý pocit, že část peněz "odklonili" na dobrý účel...

Ale vážně - ceny 25+25 jsem jenom plácnul, stálo by to hlavně na zájmu Primu - proč by nám dělali limitku ještě se slevou? Jednou z motivací by mohla být třeba právě dobročinnost, kterou by mohli použít např. pro účel PR (reklamy). Zda by měli zájem, zda by se jim to vyplatilo a za jakých podmínek, by museli rozhodnout sami. Na zájemcích o limitku by pak bylo shodnout se na protinávrhu - kolik dát na charitu.

Odkaz ke komentáři

Nevím, nevím, zdali by do něčeho takového šli, ale v návalu euforie mě napadla taková myšlenka...

Co takhle spojit s to s nějakou dobročinnou akcí, kterou tady dělal nedávno např. frantik a mělo to veliký úspěch. Plácnu příklad od boku - Vy nabízíte hodinky za cenu 50.000. My Vám za ně dáme jenom 25.000, ale částkou dalších 25.000 se složíme na charitativní akci, jejíž budete součástí a můžete si ji zahrnout do svého firemního PR. Byla-li by to L. E. v počtu 25ks, vybralo by se v tomto případě 625.000, což je částka na charitativní účely nezanedbatelná.

Je to všechno jenom nástřel od boku, s částkama bysme si mohli pohrát, ale takhle by to podle mého názoru znělo daleko realističtěji.

Přemýšlím, v čem by byl smysl této akce (pominu charitu) když zaplatím 50 tis. nebo 25+25 ??

Přesně, jak Píše Josef - tím ta akce ztrácí smysl. Já za ně nechci dát 50K a je mi jedno, jak s těmi penězi bude naloženo potom. Buduli mít zájem o přispění na nějakou charitu, tak si sám vyberu na jakou a kolik. Tohle mi přijde malinko jako sejítí z naznačené cesty.

Odkaz ke komentáři

Když pomineš charitu, tak zbývá L. E. za cenu běžného kusu a u některých možná dobrý pocit, že část peněz "odklonili" na dobrý účel...

Ale vážně - ceny 25+25 jsem jenom plácnul, stálo by to hlavně na zájmu Primu - proč by nám dělali limitku ještě se slevou? Jednou z motivací by mohla být třeba právě dobročinnost, kterou by mohli použít např. pro účel PR (reklamy). Zda by měli zájem, zda by se jim to vyplatilo a za jakých podmínek, by museli rozhodnout sami. Na zájemcích o limitku by pak bylo shodnout se na protinávrhu - kolik dát na charitu.

Já bych to moc neřešil, je to otázka poptávky a nabídky, pojďme se domluvit, kolik lidí je ochotno závazně objednat Orlíky, byť i nějak modifikované, za cca 20.000,- a potom se s tím můžeme obrátit na výrobce (který tuto aktivitu ostatně tak jako tak už dávno bude registrovat) a on se k tomu vyjádří. Vždyť co může být lepší PR než když takové hodinky budou na ruce ve společnosti dalších potenciálních zákazníků a majitel je bude vychvalovat až do nebe...a že si je nekoupí nikdo, kdo by se nepohyboval mezi movitější klientelou, o tom jsem přesvědčený. Já bych do toho tedy s dovolením šel.

Odkaz ke komentáři

Proč sejití? Když plácnu, že by nám na to kývli - hodinky za polovic (=cca 25k), ale s podmínkou, že bude charitativní akce. My bysme se shodli, že dáme každý třeba 10k. Z toho mi pořád vychází hodinky za 35k (o třetinu levnější než na krámě) a při počtu 25 ks limitky 250k na dobré účely, což je na podobnou akci velmi slušný výsledek. Koukněte do vlákna, kde chlapci slzeli z té akce "hodinky pro nevidomé"...

Je to ale fakt jen nápad nastřelený od boku, koneckonců původní Poor Mans Orlík se mi taky líbí moc, ale nevidím reálné důvody, proč by do toho měli jít. Očividně si chtějí budovat image luxusní značky, tak proč by dávali hodinky, který mají ve vitríně za 50, za barákem za polovic? Naopak charita se s tím luxusem snáší poměrně dobře...

Odkaz ke komentáři

Já bych to moc neřešil, je to otázka poptávky a nabídky, pojďme se domluvit, kolik lidí je ochotno závazně objednat Orlíky, byť i nějak modifikované, za cca 20.000,- a potom se s tím můžeme obrátit na výrobce (který tuto aktivitu ostatně tak jako tak už dávno bude registrovat) a on se k tomu vyjádří. Vždyť co může být lepší PR než když takové hodinky budou na ruce ve společnosti dalších potenciálních zákazníků a majitel je bude vychvalovat až do nebe...a že si je nekoupí nikdo, kdo by se nepohyboval mezi movitější klientelou, o tom jsem přesvědčený. Já bych do toho tedy s dovolením šel.

Takže bych navrhoval, je-li zájem se tím vážněji zabývat, to přesunout do samostatného vlákna.

Navrhuji pracovní název vlákna "LE Orlík pro chudé vlastence"

Prozatímní zájemci:

1. bassman

2. Honza.manta

3. mischa

4. JR 2010

Myslím, že dokud nebude zájemců minimálně deset, tak se tím nemá cenu vážněji zabývat. A navrhuji prozatím cenu k jednání plusmínus 20K.

Odkaz ke komentáři

Pánové,nebylo by dobré nejdříve požádat Accutrona o vyjádření,jak moc je to reálné a jaké jsou případné další možné alternativy?

Nerozumím, vyjádření k čemu? Že je tu určitá skupina lidí, zatím neurčeného počtu, která by o určitý model hodinek měla zájem za určitou částku a chce se dotázat výrobce, zda by to pro něho bylo zajímavé, případně by mohl přijít s nějakým protinávrhem? Vyšlo to podle mně z jednoduché logiky, že asi každý "Primkař" by chtěl vlastnit Orlíky byť i novodobé a jen zlomek z nich je ochotno dát za ně 48.500,-. Je to vlastně takový průzkum trhu.

Odkaz ke komentáři

No Cigi tu už nebývá, aby věci uvedl na pravou "PRIM" míru, tak jen citát z jeho příspěvku na pláč nad cenama novodobejch Primek z NMnM z historických vláken:

K cenám okřídlené - prim prostě nejsou pro žebrotu - je to ta odpověď, po které zase prahnete ?? Nevím, proč se s tím i [po] těch letech nedokážete srovnat :D

Good luck chlapi, ale moc nadějí vám nedávám.

Odkaz ke komentáři

Mně by se taky levné Orlíky za dvacku líbily, takže mě klidně připiště na seznam. Na druhou stranu si nemyslím, že by byla šance, už kvůli prestiži značky/modelu. Kdybych přišel do Rolexu s tím, že bych chtěl Daytony, ale bez nápisů pod lunetou a bez šroubovacích knoflíků chronografu, no hlavně aby mi je udělaly za poloviční cenu, to by mě hnali svinským krokem :)

Odkaz ke komentáři

No Cigi tu už nebývá, aby věci uvedl na pravou "PRIM" míru, tak jen citát z jeho příspěvku na pláč nad cenama novodobejch Primek z NMnM z historických vláken:

K cenám okřídlené - prim prostě nejsou pro žebrotu - je to ta odpověď, po které zase prahnete ?? Nevím, proč se s tím i [po] těch letech nedokážete srovnat :D

Good luck chlapi, ale moc nadějí vám nedávám.

Tady nejde o žebrotu nebo chudobu - v prachách se netopím, ale do hodinek jsem už nacpal mnohem víc.

Stačilo by pár kousků jiných primek uvolnit do oběhu a mohl bych si je koupit, aniž bych sáhl do vlastní kapsy.

Ono jde hlavně o princip. Za ty peníze, které za ně Elton požaduje by mne prostě netěšily a asi bych je i nerad nosil - no a s takovouhle motivací by si je koupil asi jen blb nebo schizofrenik.

Odkaz ke komentáři

To je přesně ono... "PRIM prostě nejsou pro žebrotu" pro mě není odpověď... Až si budu chtít koupit hodinky za 50k, tak si koupím třeba již jednou zmiňované Marinemastery, které budou za stejnou cenu ve VŠECH kategoriích PRIM DALECE přesahovat (neřešíme teď otázku designu nebo osobních preferencí, myslím materiály, zpracování, funkčnost atd., atd.). Vím, že je Seiko v poměru výkon/cena jen těžko překonatelné, ale za 50k bych si vybral i mezi Švýcary...

Ty PRIMky nějaký ten "pel" mají, ať už je to nostalgie, národní hrdost či cokoliv jiného, ale za ten "pel" jim teda 50k nikdy nedám... Tak se tady zamýšlíme, co s tím, aspoň tak se na to koukám já... :)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...