Sorbus Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) A to já zase nesouhlasím, to je takové typicky české, mlčet. Já to beru tak, že tento server a toto fórum je jakýsi fanclub a ten by měl mít také nějakou váhu a důležitost. Podívej se na příspěvky, většinou nováčků, když se tady zeptají "poraďte mi prosím, měl bych si koupit tyto hodinky?", okamžitě se spustí lavina rad a schválně, co se asi bude dít, když se někdo zeptá "mám chuť utratit asi 50t za hodinky a líbí se mi ty od Primu, co byste mi poradili?". 90% osazenstva mu řekne, že je blázen a nasype sem stovky odkazů na konkurenci. Myslíš, že to by nemělo obchodníka v pozadí zajímat? A jestli ho to nezajímá, může se stát, že za pár let stoupnou ceny starých Primek, protože obchodník jaksi nebude... V žádném případě nejsem zastáncem tichého rezignovaného přístupu k čemukoliv. Právě naopak. Méně mluvit a víc jednat. Tudíž pokud má někdo pocit, že na Orlících je pořádně vysoká čistá marže, ze které lze bezbolestně velký kus ukrojit (já si to nemyslím, ale třeba se pletu), tak ať Elton kontaktuje. Stačí zdvihnout telefon nebo napsat email a požádat o informaci, jaké množství závazných objednávek (případně s jakým zjednodušením na hodinkách) by znamenalo jakou slevu. Pak se tu můžeme bavit o konkrétních faktech. Tipuji, že management Eltonu ví, jaké zde na fóru panuje obecně o jejich hodinkách smýšlení. A pokud toto fórum alespoň z povzdálí nesledují, tak by měli začít. Stejně tak si ale myslím, že zde těžko můžeme dávat relevantní rady jak, komu a za kolik by měli své hodinky prodávat, když neznáme detaily o hospodaření firmy a nevíme o zkušenostech, které za poslední roky existence nasbírali. Čtení takto popsaných stránek je sice kratochvilnou zábavou, ale jejich věcný význam je minimální. Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem Sorbus
JR_2010 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 V žádném případě nejsem zastáncem tichého rezignovaného přístupu k čemukoliv. Právě naopak. Méně mluvit a víc jednat. Tudíž pokud má někdo pocit, že na Orlících je pořádně vysoká čistá marže, ze které lze bezbolestně velký kus ukrojit (já si to nemyslím, ale třeba se pletu), tak ať Elton kontaktuje. Stačí zdvihnout telefon nebo napsat email a požádat o informaci, jaké množství závazných objednávek (případně s jakým zjednodušením na hodinkách) by znamenalo jakou slevu. Pak se tu můžeme bavit o konkrétních faktech. Tipuji, že management Eltonu ví, jaké zde na fóru panuje obecně o jejich hodinkách smýšlení. A pokud toto fórum alespoň z povzdálí nesledují, tak by měli začít. Stejně tak si ale myslím, že zde těžko můžeme dávat relevantní rady jak, komu a za kolik by měli své hodinky prodávat, když neznáme detaily o hospodaření firmy a nevíme o zkušenostech, které za poslední roky existence nasbírali. Čtení takto popsaných stránek je sice kratochvilnou zábavou, ale jejich věcný význam je minimální. tak koneckonců, je to tady diskuzní fórum a ne poradenská firma, já tedy nevím jak ostatní, ale pro mně je ta kratochvilná zábava stejně přínosná, jako věcný význam v některých případech a nikdo nebrání zástupcům Eltonu se do diskuze zapojit, pokud vím, registraci tady mají. Co se týká toho kontaktování, to je myslím až na druhém místě, prvoplánově šlo o to zjistit jaké je portfolio zájemců, kteří by sice o konkrétní model zájem měli, ale téměř jistě si jej nekoupí za současnou "ceníkovou" cenu. Toť vše.
Sorbus Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 tak koneckonců, je to tady diskuzní fórum a ne poradenská firma, já tedy nevím jak ostatní, ale pro mně je ta kratochvilná zábava stejně přínosná, jako věcný význam v některých případech a nikdo nebrání zástupcům Eltonu se do diskuze zapojit, pokud vím, registraci tady mají. Co se týká toho kontaktování, to je myslím až na druhém místě, prvoplánově šlo o to zjistit jaké je portfolio zájemců, kteří by sice o konkrétní model zájem měli, ale téměř jistě si jej nekoupí za současnou "ceníkovou" cenu. Toť vše. Však ano, proti tomu nic. Jen jsem cítil takový lehký pocit zmaru nad množstvím nových příspěvků mimo téma tohoto vlákna, které se stejně ničeho nedobraly, ale už mne to přešlo :-)
Josef01 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 Dnes jsem se na chvilku v prodejně zastavil, příjemná slečna se mi pověnovala a vyzkoušel jsem si Orlíky. Přiznám se, špatné nejsou, ale ta poslední limitka (45) se mi líbí více. Vzhledem k velikosti prodejny se dá říci, že tam bylo narváno, ale fronta se netvořila
pevo Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 (upraveno) ...máme tedy co do činění s podnikem velikosti stavební firmy okresního formátu... Děkuji za asi nejhezčí a nejvýstižnější definici významu firmy Elton v současné éře. Navíc, kdyby nebylo tohoto fóra, nenašel by vyhledávač kromě jejich stránek nikde nic.Jenže oni nás sledují, baví se a říkají si, že dokud se necháváme vyprovokovat k podobným úvahám, je to reklama zadarmo a nějaká trubka, nebo šílenec s penězmi navíc se chytne. A mají pravdu. Upraveno 27. ledna 2012 uživatelem pevo
Návštěvník admira Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 a nějaká trubka, nebo šílenec s penězmi navíc se chytne PRIM vyrobil za minuly rok 6000 hodinek.
JR_2010 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 PRIM vyrobil za minuly rok 6000 hodinek. Je otázkou, kolik z toho jsou různé firemní verze atd., např. Škodovka jich určitě musela koupit pár set kusů pro svůj merchandising shop, původní cena 8t, po slevě 4t, doprodej 2t, kolik byla asi nákupní cena?
Josef01 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 Tak důležité, že se jim daří, kdo má firmu ví o čem mluvím... http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi/c1-54261390-ekonom-hodinky-prim-se-vyrabeji-v-novych-prostorach
Josef01 Odesláno 27. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 27. ledna 2012 Vlastně abych se přiznal, jedny Orlíky jsem nakonec koupil
Lada61 Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Ahoj chronomagoři. Orlíky za 20 je skvělá představa ale dle mého názoru dost nereálná. Jak zde bylo řečeno, Elton vloni vyrobil 6000 hodinek. Minulý rok jsem si v Eltonu objednával nové Primky a čekal jsem na ně 3 měsíce. Když jsem procházel výrobu v Eltonu, zástupci mě ríkali, že renovace trvají kolem 4 měsíců i déle. To nenasvědšuje tomu, že by v Eltonu čekali na každý kousek, co mohou vyrobit a nabízti ho pod cenou, ale že mají zakázek dostatek a nestíhají pokrývat objednávky. Ale pokud se vám přece jen podaří zakázku za 20 získat, můžete mě přidat na seznam. Rád se přidám.
Jezevcik2 Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 Lada61,co sis pořídil v Eltonu za kousek?
bassman Odesláno 28. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 28. ledna 2012 ...Elton vloni vyrobil 6000 hodinek... renovace trvají kolem 4 měsíců i déle... Asi dvě třetiny z jejich roční produkce je kvarc, někde se to tady už řešilo. V létě jsem měl renovaci Sport II za 3 měsíce hotovou, ale moc nechápu, jak souvisí doba vyřízení renovací s běžnou produkcí a tím méně s její cenou. S tou okresní firmou jsem to nemyslel nijak zle, jsem rád, že se jim (zatím) daří, hodinky jsou fajn, ale poměr výkon/cena je prostě katastrofa, asi jako kdyby obyčejné Fabie začínaly na 500 tisících...
Lada61 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Lada61,co sis pořídil v Eltonu za kousek? Jsem jeden z tech hejlů a magorů, co se chytil na Tycha. Já fandím mechanickým chronografům , když se vyrábějí (teda dávají do pouzdra ETA kalibr) 30 km od mého bydliště tak nekup to. Uvědomuji si, že cena je hodně vysoká ale když jsem si tady pročítal vaše zkušenosti z aukra a e-bay, tak bych nerad narazil za tvrdý peníz na nějaký "fejky" A přesto, že byly tady na chronomagu hodně haněný, mám z nich velkou radost.
JR_2010 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Jsem jeden z tech hejlů a magorů, co se chytil na Tycha. Já fandím mechanickým chronografům , když se vyrábějí (teda dávají do pouzdra ETA kalibr) 30 km od mého bydliště tak nekup to. Uvědomuji si, že cena je hodně vysoká ale když jsem si tady pročítal vaše zkušenosti z aukra a e-bay, tak bych nerad narazil za tvrdý peníz na nějaký "fejky" A přesto, že byly tady na chronomagu hodně haněný, mám z nich velkou radost. Je vidět, že jsi vlastenec tělem i duší, já bych asi nedokázal položit takový těžce vydřený peníze v NMnM na pult, jen si to představuju, tak se začínám potit
bohus76 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Je vidět, že jsi vlastenec tělem i duší, já bych asi nedokázal položit takový těžce vydřený peníze v NMnM na pultMě by tak zajímalo kolik peněz by lidé zde na chronomagu,byli vlastně ochotni dát třeba za Orlíky. Ať tu starší verzi,či tu novější verzi.
JR_2010 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Mě by tak zajímalo kolik peněz by lidé zde na chronomagu,byli vlastně ochotni dát třeba za Orlíky. Ať tu starší verzi,či tu novější verzi. tato otázka se tady na okamžik nedávno probírala, ale nějak to vyšumělo do ztracena...
bohus76 Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 (upraveno) Možná by to byla docela zajímavá anketa,kolik by lidé /chronomagoři/ byli ochotni dát za Orlíky ať verze I či II.Já nejsem schopen udělat anketu.Co na to moderátoři? Varianty ceny by mohly být třeba 15-45tisíc,po pěti tisících.Rád bych si založil tu anketu sám,ale jsem na to zkrátka levý,bohužel. Upraveno 30. ledna 2012 uživatelem bohus76
Jay Doll Odesláno 30. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Uč se Bohušu, zakládej si ankety dle libosti, ale musíš se to naučit sám
Honza.manta Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 Možná by to byla docela zajímavá anketa,kolik by lidé /chronomagoři/ byli ochotni dát za Orlíky ať verze I či II. Já nejsem schopen udělat anketu.Co na to moderátoři? Varianty ceny by mohly být třeba 15-45tisíc,po pěti tisících. Rád bych si založil tu anketu sám,ale jsem na to zkrátka levý,bohužel. Sázím se, že(jestli se ti povede tu anketu udělat ), tak výsledek se bude pohybovat mezi 20-25K.
Frantik Odesláno 30. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2012 (upraveno) To je stejny, jako anketa "kolik byste zaplatili za pivo"! Já tipuju, ze by tam bylo rozpětí 5-10 korun. A přesto se prodává dráž a tudis je anketa trochu plácnutí do větru. Upraveno 30. ledna 2012 uživatelem Frantik
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se