Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím,chtěl bych si koupit hodinky,ale po mém posledním rozhodnutí to dopadlo spatně.. hodinky fosil za 4500tis už nejsou v provozu...pohřbila mi je voda :mellow: jednou jsem se s nima vykoupal v moři a hotovo..pak už jsem jen sledoval,jak mi rozežírá sůl ciferník,na spodní straně byla uvedana vodotěsnost do 100m :angry:

Něco málo jsem si tu už přečetl...chtěl bych investovat max. 5tis. značky jsem již uvedl v nadpisu,akorat nevím,jestli mi tech 5tis. bude stačit.

chtěl bych aby něco vydrželi..nějaký ten náraz a hlavně vodu (dost se v ní cachtám a příležitostně se potápím..jen se šnorchlem :-) takže i mořskou vodu...ani nevím,jestli je v tom nějaký rozdíl... Stačí vodotěsnost 100m???

Jěště bych se chtěl zeptat,jak je to se značkou Festina...moc velkou chválu jsem tu neslyšel,hlavní problém asi je že je to masovka?Kamarád je má cca 4 roky a je spokojenej..

Díky za odpovědi

Odesláno (upraveno)

Za 5t.tady seženeš v prodej.vlákně slušné hodinky.Festinu bych vyřadil.

Jsou tam zrovna nějaká Seiko Monstra,Orienty,Zodiac a Golany.

Upraveno uživatelem vraby
Odesláno

V Tvém případě bych raději volil něco s šroubovací korunkou a 200m vodotěsností (Seiko monster, skx007/9 atd..) Případně něco zajímavého z vintage seiko kousků 150m(6309, 7002..) Neuděláš chybu a hravě se vejdeš do 5tis.

Odesláno (upraveno)

Jsem v podobné situaci jako ty. Osobně jsem si vybral Seiko MONSTER SKX779. Výhodou je, že je tu má spousta uživatelů a tudíž zkušenosti. Navíc jsou to osvědčené kousky. Ze zahraničí je seženeš do 5000 určitě např. tady nebo tady či ebay (seznam ověřených prodejců tu najdeš) ale musíš pamatovat na clo + daň. Přesto bych nákup ze zahraničí konzultoval v sekci recenzí. Jinak ta vodotěsnost volil bych právě radši 200m, což monstra mají. Dalšími volbami by mohli být hodinky řady Seiko 5 ale tam je to jen do 100 m

edit: sakra vy jste byli rychlí :)

Upraveno uživatelem Previtor
Odesláno

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/38586-seiko-snzf45j1-baby-monster/page__p__594676__hl__%2Bseiko+%2Bbaby+%2Bmonster__fromsearch__1#entry594676

zrovna teď mám na ruce denní,pracovní hodinky a v moři byly taky a stále chodí.Zrovna tyhle modely jsou teď i v sekci nabídky obchodníků,tak jste ještě podstatně níž s nákladama a paráda na ruce veliká.Názory se rozcházejí,ale za mě jednoznačně designově výše,než klasická monstra,osobní porovnání jsem samozřejmě několikrát měl.

Odesláno (upraveno)

Za 5t.tady seženeš v prodej.vlákně slušné hodinky.Festinu bych vyřadil.

Proč ne Festiny?

Koukal jsem zrovna na ty Festiny.. :-)

http://panske-spolec...chrono-16298-b/

ještě k té vodotěsnosti... 100m by mělo být v poho i na šnorcholování,alespon to všichni výrobci tak uvádí...dá se to mu

tedy věrit...nebo to záleží pravě na tom od které značky ty hodinky budou?

A jak je to s tou Festinou..je opravdu tak spatná?

Jinak díky za odpovědi :smile_anim:

Upraveno uživatelem Burton
Odesláno

Proč ne Festiny?

Za stejnou cenu dostaneš legendární,uznávanou značku a hlavně mechanické,odolné automaty!!!Festina dělá hezké barevné,módní,bateriové hodinky po stovkách tisíc kusů,na některých se dokonce točí na ciferníku ozubené kolečko,ale pokud je nutně nemusíš mít kvůli tomu,že jsi aktivní cyklista a oni sponzorují tour,tak bych to prostě asi ani nesrovnával.To už radši casia.Kamarád má asi 10leté festiny a na jejich vrakoidním,omšelém vzhledu bych tipoval rok výroby tak 1945.Takže ani tu kvalitu bych nenadsazoval.Navíc budeš min.co 2 roky běhat k hodináři a platit výměnu+zkoušku.Baterka ti zaručeně dojde 2.den třítýdenní dovolené v zahraničí....
Odesláno (upraveno)

Proč ne Festiny?

http://panske-spolecenske-hodinky.hledejceny.cz/festina-chrono-16298-b/

no hele, pokud chceš kvalitní poctivý hodinky za dobrou cenu, tak si kup třeba ty seika, jak radí ostatní.

třeba seiko monster koupíš tady za 4900,-. to jsou hodinky se srdcem i duší :smile_anim:

a jestli vezmeš oranžový a dokoupíš oranžový gumový řemen, tak to bude i frajeřina největší.

edit: .nebo to záleží pravě na tom od které značky ty hodinky budou? - ano, na tom právě docela záleží. jsou tady o tom celé odborné statě od vážených členů. pokud jde o pravou hodinkovou značku, tak by vodotěsnost měla skutečně odpovídat. s festinama wr100(ne že bych je vzal na ruku), bych se ani nesprchoval, naopak se seiko nebo casio wr100 jsem v klidu šnorchloval.

Upraveno uživatelem lub
Odesláno

Zatr sakr, tady v čechách už je to koukám samej hlubinnej potápěč! :snorkle:

Na lehké vykoupání v moři by měly bohatě stačit hodinky s WR50, pro nějaké to hupsnutí a zašnorchlování WR100 (i se šroubovací korunkou) - teda pokud není hlavním kritériem hospodské camrání ve stylu "kdo má většího a tlustšího" (čím víc metrů, tím víc kancldajver!). Stejně žádná guma a "vodotěsnost" nevydrží věčně, každých pár let je potřeba hodinky nechat přetěsnit a provést tlakovou zkoušku. :smoke:

Jak už zmínil vraby, poměr cena/výkon je v tvé cenové kategorii opravdu výrazně lepší u zmíněných Japonců než u nákladních Švýcarů (a "pseudošvýcarů"). Ani nenapsals jestli to má být klasický automat / ručičkový quartz a nebo digitálky - jestli chceš opravdu hodinky do vody, proč nemrknout třeba na Suunto?

Odesláno (upraveno)

Zatr sakr, tady v čechách už je to koukám samej hlubinnej potápěč! :snorkle:

Na lehké vykoupání v moři by měly bohatě stačit hodinky s WR50, pro nějaké to hupsnutí a zašnorchlování WR100 (i se šroubovací korunkou) - teda pokud není hlavním kritériem hospodské camrání ve stylu "kdo má většího a tlustšího" (čím víc metrů, tím víc kancldajver!). Stejně žádná guma a "vodotěsnost" nevydrží věčně, každých pár let je potřeba hodinky nechat přetěsnit a provést tlakovou zkoušku. :smoke:

Jak už zmínil vraby, poměr cena/výkon je v tvé cenové kategorii opravdu výrazně lepší u zmíněných Japonců než u nákladních Švýcarů (a "pseudošvýcarů"). Ani nenapsals jestli to má být klasický automat / ručičkový quartz a nebo digitálky - jestli chceš opravdu hodinky do vody, proč nemrknout třeba na Suunto?

automat,nebo quartz je mi asi jedno,digi určitě ne,i když mám doma casia z roku 1995 který mi leží ve skříni a ještě min. rok běželi na třetí bat. jedený co na nich nevydržolo je pásek :-( Jsem lajk ..v hodinkach se nevyznám...ale chtěl bych aby se na ně dalo i koukat..a bylo tam bylo třeba i to ozubené kolečko... :) vlastně to jsou dvě pro mě asi nejdůležitější věci...vodotěsnost a vzhled.

líbí se mi něco takového...ještě kdyby byla cane do 5tis. :-)

http://www.libro.cz/?1461,tissot-t17.1.586.52

Odesláno (upraveno)

no hele, pokud chceš kvalitní poctivý hodinky za dobrou cenu, tak si kup třeba ty seika, jak radí ostatní.

třeba seiko monster koupíš tady za 4900,-. to jsou hodinky se srdcem i duší :smile_anim:

a jestli vezmeš oranžový a dokoupíš oranžový gumový řemen, tak to bude i frajeřina největší.

edit: .nebo to záleží pravě na tom od které značky ty hodinky budou? - ano, na tom právě docela záleží. jsou tady o tom celé odborné statě od vážených členů. pokud jde o pravou hodinkovou značku, tak by vodotěsnost měla skutečně odpovídat. s festinama wr100(ne že bych je vzal na ruku), bych se ani nesprchoval, naopak se seiko nebo casio wr100 jsem v klidu šnorchloval.

díky,tohle jsem chtěl slyšet k té vodotěsnosti.

Odesláno (upraveno)

odkaz nefunguje,máš SZ

jj,díky ale to už je na mě asi moc sportovní...hledám spíš něco ve stylu tissot prc 200

Odesláno

No tak si ty quartz-PRCky kup - ale určitě ne od dobráčků z Aukra, ať nezpláčeš nad tím "co Číňan dal".

Tyhle chrona se totiž z Tissotek fejkují asi nejvíc ze všech... :whistle:

Odesláno

No tak si ty quartz-PRCky kup - ale určitě ne od dobráčků z Aukra, ať nezpláčeš nad tím "co Číňan dal".

Tyhle chrona se totiž z Tissotek fejkují asi nejvíc ze všech... :whistle:

asi máš na mysli tohle... http://www.ioffer.com/i/new-tissot2-t17-1-586-52-men-s-prc200-chronograph-watch-205003100?source=eisi

Tak mi tady někdo prosím poradte nějakej kamenej obchod,kterej má originál licenci na tissot..kde bych mohl ty hodinky koupit a nebát se toho,že kupuju činu... :suicide_anim:

A vůbec..jak se pozná,že je to padělek?

Jinak všem díky za odpovědi .-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...