DonT Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Ahoj, prosim o radu. Doslova jsem se zamiloval do hodinek Prim Orlik. Pokud jsem spravne pochopil pred nejakym casem byla vydana reedice v omezene 45ks serii. Na webu Elton jsem zadne Orliky nenasel. Presto, kdyz jsem patral tak jsem narazil na obchod ehodinyk.cz kde Orliky nabizeji konkretne zde: http://www.ehodinky.cz/hodinky-prim/orlik-i10988/hodinky-prim-orlik-73-026-285-00-1.html na muj dotaz zda je nabidka aktualne me bylo odpovezeno, ze ano.. staci zaplatit zalohu a do cirka mesice jsou u mne. Poradi nekdo zda je to koser? O jakou verzi Orliku vlstne jde? Jsou shodne s originalem nebo reedici? Predem diky za rady a postrehy
nikdo Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 (upraveno) Ahoj, prosim o radu. Doslova jsem se zamiloval do hodinek Prim Orlik. Pokud jsem spravne pochopil pred nejakym casem byla vydana reedice v omezene 45ks serii. Na webu Elton jsem zadne Orliky nenasel. Presto, kdyz jsem patral tak jsem narazil na obchod ehodinyk.cz kde Orliky nabizeji konkretne zde:http://www.ehodinky....6-285-00-1.htmlna muj dotaz zda je nabidka aktualne me bylo odpovezeno, ze ano.. staci zaplatit zalohu a do cirka mesice jsou u mne.Poradi nekdo zda je to koser? O jakou verzi Orliku vlstne jde? Jsou shodne s originalem nebo reedici? Predem diky za rady a postrehy Stejnou otázku jsem si položil nedávno,ale našel jsem celkem 3 typy nově dělaných.K originálu se nejvíce přibližuje reedice foto II.Ty co jste dotazoval jsou až na logo shodné s NEW Orlíkama.Já myslím,že je tu někde extra vlákno jen o orlíkách tam bude odpověď snad i pro Vás .edit: já jsem tušil že je tu i článek :zdeprvní jsou originály(sorry za kvalitní foto), ty měly mimostřednou vteřinovkuposlední foto jsou ty vámi uváděné Upraveno 16. září 2011 uživatelem nikdo
atomicsteve Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 To, co nabízejí, není l.e., ale remake s Etou. Pokud o ně máš zájem, napiš do přímo do Eltonu, ještě je prodávají, i když je nemají na webu. Ono vůbec na webu není víc věcí...
bandicoot Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 (upraveno) na muj dotaz zda je nabidka aktualne me bylo odpovezeno, ze ano.. staci zaplatit zalohu a do cirka mesice jsou u mne. Poradi nekdo zda je to koser? O jakou verzi Orliku vlstne jde? Jsou shodne s originalem nebo reedici? Košer to úplně není, bůhvíproč tohle dělají, jen přeprodávají. Pravděpodobně máš sám možnost je u Eltonu objednat, byť nejsou v katalogu, je to open edition. A teď k modelu: Nejsou tak věrné jako limitka s vteřinovkou na šestce 55LE nebo jako poslední nejpovedenější limitka 45LE. Je to prostě Orlík OE. edit: ale rozhodně jsou to opticky víc "orlíky" než chystaný orlíkem inspirovaný sportovní model Pokud bys ale chtěl český hodinky i s českým kalibrem a nehledíš na "remake" pak si počkej na nový orlíky. Upraveno 16. září 2011 uživatelem bandicoot
Jay Doll Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Jenom si přihřeju svojí polífčičku... článek ZDE
accutron Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 (upraveno) edit: ale rozhodně jsou to opticky víc "orlíky" než chystaný orlíkem inspirovaný sportovní model Hluboce nesouhlasím Bandi. Až uvidíš nové POII v reálu, změníš názor. Upraveno 16. září 2011 uživatelem accutron
bandicoot Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Hluboce nesouhlasím Bandi. Až uvidíš nové POII v reálu, změníš názor. Moc rád změním názor. Dělám závěry jen nad obrázkem. Možná chybné. Přecijen mám origo Orlíky, takže u té nové edice mně osobně nebude vadit jen volná inspirace. A název Prim Orlík II se mi líbí.
Tillman Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 45 000,- Kč ? Pro kopie!!! Ne originální design !!! Kde je safírové sklo? Kde je lepší stroj? Remen je do P.. Vytvoření nového Orlika ve Švýcarsku za poloviční cenu, prosím. 3 3
libor2002 Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 (upraveno) Až uvidíš nové POII v reálu, změníš názor. cca kdy budou k videni? Nejsem si jisty, jestli to bylo zmineno ve vlakne prave o POII. Ja bych tedy o Orliku uvazoval pouze o origosi, nez o reedici. Tu legendu bych uz nechal "spat". Proste ted je v kurzu POII edit: uz jsem si to "cca" nasel... staci jen hledat, ja vim. Upraveno 16. září 2011 uživatelem libor2002
bandicoot Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 45 000,- Kč ? Pro kopie!!! Ne originální design !!! Kde je safírové sklo? Kde je lepší stroj? Remen je do P.. Vytvoření nového Orlika ve Švýcarsku za poloviční cenu, prosím. Jaký názor, takový projev už to nehul.
Jay Doll Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Jaký názor, takový projev už to nehul. Tillman je z Kanady, možná bys mohl být někdy o něco méně přísný
long Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 45 000,- Kč ? Pro kopie!!! Ne originální design !!! Kde je safírové sklo? Kde je lepší stroj? Remen je do P.. Vytvoření nového Orlika ve Švýcarsku za poloviční cenu, prosím. No napsal jsi to blbě, ale DOBŘE. Ale právě za to jsi dostal ty minusové body i když si myslím, že jsi již velký kluk a nic si z toho neděláš. Máš velikou pravdu s tou cenou i s tím, že 1800 euro prostě nemůžeš být spokojen se stále se opakujícím remakem těžícím jen z původního názvu hodinek.
DonT Odesláno 16. září 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Diky moc vsem. Jasne mne z toho vychazi nebrat... a bud pockat na novou.. nebo se porozhlednout po originalech.. a nebo nova limitka... ta je mne priznam se at si rika kdo chce co chce asi nejblizsi
Radek K Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 To, co nabízejí, není l.e., ale remake s Etou. Pokud o ně máš zájem, napiš do přímo do Eltonu, ještě je prodávají, i když je nemají na webu. Ono vůbec na webu není víc věcí... A nakolik to v Eltonu přijde? Nevíte někdo? Vidím v popise safírové sklíčko, etu ... .
Tillman Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Jaký názor, takový projev už to nehul. Odpusť mi, čeština není můj první jazyk a dělám chyby, ale učím se. Mám rád nové Primky ale jsou prostě příliš drahé, když můžete porovnat ceny s jinými společnostmi. Nový Orlík je jen kopie starého, já chci nový design, inspirovaný starým Orlíkem. Podívejte se na SAS z Irska (Jen příklad ) Depth: 100 atm / 1000 meters Movement: ETA 2824-2 Elaboré with Incabloc Shock protection. Anti-magnetic movement surround Automatic Helium escape valve Screw down crown Anti-reflective coated flat Sapphire crystal Sandwich style dial Lume: SWISS SUPERLUMINOVA C3 Cena 18,320 Kc Orlík prostě nevypadá dobře, pokud budete porovnávat cenu a technických specifikací. Proč je Prim tak drahý?
bohus76 Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 ahoj!Vítám Tě na fóru!Prim těží z tradice od roku 1949,nic jiného lepšího zde nebylo.Prim dokáže udělat hodinky přesně podle tvého zadání,ale nechá si zaplatit.Kolik světových firem Ti vyrobí hodinky podle tvého zadání a kolik to bude stát?Ano jsou zde lepší spotřební hodinky za lepší peníze např.Seiko,ale není moc možností je upravit dle tvých přání.
Tillman Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Chtěl jsem přidat. Kritika je dobrá a zdravá, bez konstruktivní kritiku společnosti, nebude mít lepší produkt. Dejte jim slyšet naše hlasy a by mohli dělat lepší produkt. Prim by měl buď dělat kvalitnější produkt, nebo výrazně nižší ceny.
Petr_P Odesláno 16. září 2011 Nahlásit Odesláno 16. září 2011 Odpusť mi, čeština není můj první jazyk a dělám chyby, ale učím se. Mám rád nové Primky ale jsou prostě příliš drahé, když můžete porovnat ceny s jinými společnostmi. Nový Orlík je jen kopie starého, já chci nový design, inspirovaný starým Orlíkem. Podívejte se na SAS z Irska (Jen příklad ) Depth: 100 atm / 1000 meters Movement: ETA 2824-2 Elaboré with Incabloc Shock protection. ... Cena 18,320 Kc Orlík prostě nevypadá dobře, pokud budete porovnávat cenu a technických specifikací. Proč je Prim tak drahý? Chtěl jsem přidat. Kritika je dobrá a zdravá, bez konstruktivní kritiku společnosti, nebude mít lepší produkt. Dejte jim slyšet naše hlasy a by mohli dělat lepší produkt. Prim by měl buď dělat kvalitnější produkt, nebo výrazně nižší ceny. Podle mého skromného názoru (IMHO) je nereálné, aby Elton hodinářská a.s. (tak se jmenuje ta firma, která v České republice vyrábí hodinky PRIM) produkovala hodinky podobné těm SAS Watches a navíc za podobnou cenu. Elton hodinářská a.s. nemůže na českém trhu nikdy cenově a technicky přímo konkurovat žádnému švýcarskému (a případně německému, japonskému) výrobci v kategorii "lepších" hodinek. Ten hlavní důvod je následující: Ve Švýcarsku (8 miliónů obyvatel) se ročně vyrobí 26 miliónů hodinek (z toho 5 miliónů mechanických) a další miliony strojků (movements) navíc. Elton hodinářská a.s. je skutečně jediný výrobce hodinek v Česku (10 miliónů obyvatel) a vyrobí jen něco mezi 3000 až 4000 kusy hodinek ročně. A pouze část je vybavena mechanickými strojky z vlastní produkce a vlastního designu (což je extrémné nákladné). Ćást je pak osazena švýcarskými quartzovými strojky. Všechna pouzdra si dělá Elton také sám. Je to překvapivé, ale švýcarská masová hodinářská výroba je levnější, než co může nabídnout někdo v EU (i němečtí výrobci potřebují švýcarské součástky) nebo Severní Americe. To je také důvod proč ty ?irské? SAS Watches jsou ?Swiss made?. Stejná ekonomická pravidla platí i u Vás v Severní Americe. Například kanadský výrobce Marathon Watch Company, také své hodinky vyrábí pouze ve Švýcarsku. Elton také nemůže konkurovat v kategorii velmi levných hodinek. Čína a Hong Kong (+ levné švýcarské digitálky) ovládli tento segment trhu i v Česku. A snaha Eltonu jim konkurovat v 90. letech a po roce 2000 málem vedla k jeho ekonomickému krachu. Proto se Elton v posledních cca 5 letech soustřeďuje na to, aby prodával hodinky s co nejvyšší jenotkovou cenou, kterou jsou jeho zákazníci ochotni za takové hodinky zaplatit. A podle všeho, co o tom na Chronomagu bylo dosud napsáno, (převážně česká a slovenská) klientela Eltonu se moc nezajímá o technické parametry. Je asi naopak ochotná zaplatit za určitou exkluzivitu hodinek a individuální a přímý kontakt s jediným českým výrobcem (není zde žádný prostředník/autorizovaný dealer). P.S. Vzhledem k tomu, že tvůj první jazyk je angličtina (nebo francouzština?), tak je tvoje čeština vynikající! Kdybych já takto dokázal zvládnout nějaký cizí jazyk! Protože tvá dobrá čeština všechny zmátla a nikdo netušil, že nejsi rodilý Čech, dej si prosím do svého profilu tvoji Location (Bydlí). Myslím, že nám to tady v Čechách pomůže se příště vyvarovat trapným nedorozuměním. 1 1
cali Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 Prim mal perfektne puzda od jakziva, cifernik sa pokial viem v poslednych modeloch tiez hodne polepsil. Inhouse posunul cenu novodobych primiek v mojich ociach z kategorie "Vtip" do kategorie "Nejasam, ale respektujem.". Co im este hodne zaostava su kovove naramky. Nakolko strojove obrabanie oceli im nerobilo problem od zaciatku, nechapem preco svojim hodinkam nerobia uz davno poriadne tahy. U hodiniek za 50K povazujem poriadny signovany naramok za samozrejmost. Keby doladili toto, tak by nove orliky myslim zniesli porovnanie s ktorymikolvek hodinkami renomovanych vyrobcov podobnej ceny. Co by dodalo novym kalibrom hodne na patose je COSC, ale tu si vobec netrufam odhadnut na kolko je to technicky a administrativne realne.
lib Odesláno 17. září 2011 Nahlásit Odesláno 17. září 2011 .... Co by dodalo novym kalibrom hodne na patose je COSC, ale tu si vobec netrufam odhadnut na kolko je to technicky a administrativne realne. COSC testování, resp. certifikace je přece vyhrazeno jen pro švýcarské stroje, ne?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se