Bert Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2016 Je tam u teho Jury i program "picollo" ?Urcite. Dokonce si myslim, ze je tam i program "turecka kava" .....
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2016 (upraveno) Freelander ano. A RedAce666 ano. Je to boj. Ta Jura ta ma urcite i program "druhak", no fear mate. Upraveno 2. listopadu 2016 uživatelem Hasňa
Effe Odesláno 2. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2016 a to je ještě v záloze brew ratio...... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Dimmu Borgir Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 (upraveno) Rád bych se přidal se svou troškou do mlýna. Vzhledem k zadání ale budu offtopic, nejedná se o presovač. Jelikož mám rád dobrou kávu, ale jsem chudý jak kostelní myš, vyřešil jsem toto dilema nákupem moka konvičky od pana Bialettiho a ručním mlýnkem od hodinářsky zdatných Japonců, firmy Hario. Tato sestava vyjde bratru na 1500,- Kč. Takže je za pusu. Příprava kávy trvá nějakých 12 minut s namletím. Nevadí mi to, mám rád rituály, i cigára si balím ručně ;-) Kávu mám nejraději od lidožroutů. Takže do toho láduji Papua New Guinea Sigri. To už úplně za pusu není. Ale vypiju maximálně dvě kávy denně, takže mě to pravděpodobně nepoloží. A vězte, opravdu si šmakuju. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 3. listopadu 2016 uživatelem Dimmu Borgir
Effe Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Konvička je fajn,mám jich několik velikostí.A mrkni se tady ,tady mají tu tvou lidožroutskou celkem levně : http://www.kavaprodej.cz/papua-new-guinea-sigri-a/
organic Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Nechci nikomu sahat do svědomí, ale z ristretta se stává podobný mor jako ještě nedávno z picolla. Sice se aspoň jedná o běžně používanou (Picollo přece neexistuje! ) velikost kávy, ale tak 90% lidí, kteří si objednávají ristretto ho vlastně vůbec nechce. Chtějí klasické espresso, ale mají pocit, že když řeknou espresso, dostanou 150ml břečky (což by často dostali). Tak na to zkouší jít sofistikovaně, ví že picollo se říkat nesmí, tak si objednají ristretto. Ale akorát to zase všechny mate a vede to nesmyslným dohadům o velikosti hrnečku a množství kávy...Já jsem vzdal používání slov espresso, ristretto a definuju to objemem. Když si dávám espresso, chci aby mělo maximálně 50 ml, tedy panák.
MJ. Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 já řikam malé presso a většinou dostanu co očekávam. Občas chtěj potvrzení že myslim to pikolo :-)
Dimmu Borgir Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Konvička je fajn,mám jich několik velikostí.A mrkni se tady ,tady mají tu tvou lidožroutskou celkem levně : http://www.kavaprodej.cz/papua-new-guinea-sigri-a/Díky za tip, opravdu je tam káva levnější, než jí kupuji běžně. Ještě dotaz, máš tu pražírnu vyzkoušenou osobně?
Effe Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Díky za tip, opravdu je tam káva levnější, než jí kupuji běžně. Ještě dotaz, máš tu pražírnu vyzkoušenou osobně?pravidelně tam objednávám,někdy mám jen výhrady k pražení ....
RedAce666 Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Effe: To je tvoje GS3? Myslel jsem že máš Classica...
Effe Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Máš pravdu GS3 bohužel nemám,jen Classica.....fotka je jen vypůjčená z webu,pro představu
organic Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Tedy v podstatě Doppio ..... :-)Tak
cema Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Díky za tip, opravdu je tam káva levnější, než jí kupuji běžně. Ještě dotaz, máš tu pražírnu vyzkoušenou osobně?Zrovna vcera jsem tam byl nakupovat. Jezdim tam vic jak dva roky a par mojich znamych taky. Za me spokojenost, me to ke stesti staci.
RedAce666 Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Tedy v podstatě Doppio ..... :-) No vidíš - a možná to bude doppio, když to bude dvojité espresso a možná to bude lungo, když to bude jen prodloužené espresso. Má někdo tohle zapotřebí řešit s obsluhou?
Návštěvník qoyi Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Možná by se někomu mohlo hodit ujasnějí pár základních pojmů ohledně extrakcí kávových nápojů: Ristretto: cca7g kávy/ 15 až 20ml nápoje vytlačeného tlakem min. 9bar. za cca 25sEspresso: cca7g/25-30ml/min.9bar./cca 25sPresso: Silně podextrahovaná káva podávána v českých restauracích 7g/70 a více ml/ snad 24s Jak pod stejným tlakem za stejnou dobu při stejné hmotnosti dostaneš jiné množství? Napadá mě hrubost mletí, ale to asi nebude ono. o.O
RedAce666 Odesláno 3. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2016 Jak pod stejným tlakem za stejnou dobu při stejné hmotnosti dostaneš jiné množství? Napadá mě hrubost mletí, ale to asi nebude ono. o.O Bude to přesně ono...
Hasňa Odesláno 4. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2016 Meni nekde v Cesku v kavarne hrubost mleti podle druhu objednane kavy? To jsem jeste nezaznamenal.
Effe Odesláno 4. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2016 taky pochybuji ,že by to někde měnili i když problém by to nebyl technický ani časový...hlavně bych se nevázal na ten čas 25 sekund a vlastně ani přesných 7g ,to bude záležet na miskách do páky
pebe Odesláno 4. listopadu 2016 Nahlásit Odesláno 4. listopadu 2016 hrubost se mění snad podle druhu přípravy nápoje, vacuum-pot, filtrovaná, aeropress, espresso...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se