Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 756
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

Bert

Cena /výkon=Nivona.

Odesláno

Když jste u toho Nespressa...

V prodeji je nová verze Latissimy.

Kompaktnější a inteligentnější provedení v několika barvách, stejné parametry akorát bez nahřívání hrnků, ale zase o trojku levnější než předchozí verze.

Odesláno

Proč???

Protože v kávovarech je prostě Krups horší - kvalitou výstupu (u nespressa je to méně znát, ale nějaké rozdíly tam jsou, viz níže) a i zpracováním - bytelností. Nehodnotím to, jestli se za 3 roky rozsype, to považuju bohužel za standard u většiny ne-prémiových značek.

Pro mě hlavní je to, že DeLonghi umí (vlastní zkušenost s několika automaty, několika levnými pákovkami a pár nespresso stroji) mnohém lépe udržet konstantní teplotu spařování, v průběhu přípravy jednoho kafe i v porovnání více příprav kávy. Tedy kvalita výstupu je ve výsledku stálejší a vyšší. U většího pákovýho stroje s bojlerem je reálný nějak teplotu výstupu korigovat, u malejch hračiček ne. A ta teplota důležitá je.

Takže, i kdyby byla životnost Krupse o rok nebo dva delší, ale šance, že trefím na kus, kterej mi bude pálit kafe, třikrát vyšší, tak Krups brát nebudu. Radši si budu dva roky užívat dobrý kafe než tři roky pít kafe "jako docela to de, no...".

Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

Protože v kávovarech je prostě Krups horší - kvalitou výstupu a i zpracováním - bytelností. Pro mě hlavní je to, že DeLonghi umí mnohém lépe udržet konstantní teplotu spařování, v průběhu přípravy jednoho kafe i v porovnání více příprav kávy. A ta teplota důležitá je. Radši si budu dva roky užívat dobrý kafe než tři roky pít kafe "jako docela to de, no...".

Máme Krups Espresseria Automatic EA8025*. Přístroj je vyroben ve Francii. Kvalita zrpacování se mi zdá subjektivně velmi dobrá. Lze připravit běžnou kávu, espresso, silné espresso. Kávu mám rád, ale za experta se nepovažuji. Přesto se mi zdá výstup konzistentní a připravená káva výborná. Bohužel, vyšší level už schopen rozpoznat nejsem.

*NEJMENŠÍ PLNOAUTOMAT NA SVĚTE

Kvalita potvrzená nezávislou agenturou TÜV

ZABUDOVANÝ ?PERFECT COFFEE SYSTEM?:

CTS ? nový patentovaný kompaktní Thermoblock s nerezovým vnitřním povrchem

Kónický kovový mlýnek na kávu - 3 stupně mletí

3 stupně nastavení teploty

4 stupně nastavení tvrdosti vody

Vodní filtr ?Claris Aqua? se zpětným chodem

BEZ ODVÁPNĚNÍ okruhu přípravy kávy!

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno (upraveno)

Máme Krups Espresseria Automatic EA8025*. Přístroj je vyroben ve Francii. Kvalita zrpacování se mi zdá subjektivně velmi dobrá. Lze připravit běžnou kávu, espresso, silné espresso. Kávu mám rád, ale za experta se nepovažuji. Přesto se mi zdá výstup konzistentní a připravená káva výborná. Bohužel, vyšší level už schopen rozpoznat nejsem.

*NEJMENŠÍ PLNOAUTOMAT NA SVĚTE

Kvalita potvrzená nezávislou agenturou TÜV

ZABUDOVANÝ ?PERFECT COFFEE SYSTEM?:

CTS ? nový patentovaný kompaktní Thermoblock s nerezovým vnitřním povrchem

Kónický kovový mlýnek na kávu - 3 stupně mletí

3 stupně nastavení teploty

4 stupně nastavení tvrdosti vody

Vodní filtr ?Claris Aqua? se zpětným chodem

BEZ ODVÁPNĚNÍ okruhu přípravy kávy!

Takze co?

Za experta se povazuji, nicmene se omlouvam za kritiku Tve oblibene znacky a za to, ze jsem si dovolil uprednostnit tradicniho vyrobce kavovaru (ze zeme, odkud espresso pochazi) pred koncernovou znackou vyrobce zehlicek a fritaku.

Kazdopadne, snazil jsem se poradit, jak s minimem namahy ziskat napoj co nejpodobnejsi presne definovanemu napoji "espresso," protoze tomu, zcela neskromne, trochu rozumim a mam s tim zkusenosti, snad to nekomu k necemu bude.

Ps: hodne stesti s udrzbou nerezovych mlecich kamenu...

Jo, a kvalita espressa potvrzena tyvem, to je dobra legrace :)

Upraveno uživatelem boo-beek
Návštěvník Ondra
Odesláno (upraveno)

nemam nic proti delonghi, doufam, ze se alespon vyrabi v Italii

ps: nerez je u krupsu termoblok

Upraveno uživatelem Ondra
Odesláno

nemam nic proti delonghi, doufam, ze se alespon vyrabi v Italii

ps: nerez je u krupsu termoblok

Myslim, ze zeme vyroby je druhorada, pokud si vyrobce ohlida kvalitu. A uprimne, pokud to neni Nemecko, Svycarsko, tak bych tem Evropanum zas tak nefandil.

Konicky kovovy mlynek bude velmi pravdepodobne nerez, keramika kazdopadne ne ;)

Odesláno

Za experta se povazuji, nicmene se omlouvam za kritiku Tve oblibene znacky a za to, ze jsem si dovolil uprednostnit tradicniho vyrobce kavovaru (ze zeme, odkud espresso pochazi) pred koncernovou znackou vyrobce zehlicek a fritaku.

Myslis to Delonghi, ktere pod znackou Delonghi vyrabi take zehlicky, fritaky, dokonce i vysavac a olejovy radiator :smile_anim:

post-7553-096167500 1317833870.jpg

Odesláno

Jo, presne to :) i pres to je ale stale pro me tradicni vyrobce kavovaru, zacali s tim asi o tricet let driv nez Krups :) Nejprve nejake dily do topeni, pak topeni a vetraky, pak kafe a klimatizace, pak uz vsechno...

Ale to je v zasadne jedno, ani jedna firma neni spicka, takze to asi nema smysl dal resit, proste z meho pohledu dela DL lepsi kavovary.

Odesláno
:D No, už to dostává pořádný drive. Těším se, až se bude diskutovat o možnosti zvolení kávovaru s mosazným či nerezovým bojlerem. O termobloku se asi bavit nebudeme... i když je-li rozumně navržen splní si v domácnosti své.
Odesláno

Jo, presne to :) i pres to je ale stale pro me tradicni vyrobce kavovaru, zacali s tim asi o tricet let driv nez Krups :) Nejprve nejake dily do topeni, pak topeni a vetraky, pak kafe a klimatizace, pak uz vsechno...

Ale to je v zasadne jedno, ani jedna firma neni spicka, takze to asi nema smysl dal resit, proste z meho pohledu dela DL lepsi kavovary.

To chapu, ze z tveho pohledu ... me slo jen o tve haneni Krupsu, protoze je ve firme s Rowentou, Tefalam... :cheers:

Návštěvník Ondra
Odesláno

Mimochodem, Delonghi vyrobil svůj první pressovač v roce 2000, kdežto Krups v roce 1983 (tzn. o 17 let dříve). Tak kdo s tím má větší zkušenosti? ;)

Odesláno

Mimochodem, Delonghi vyrobil svůj první pressovač v roce 2000, kdežto Krups v roce 1983 (tzn. o 17 let dříve). Tak kdo s tím má větší zkušenosti? ;)

LaPavoni, Rancillio, Gaggia, Tecnosystem, Turmix, Nuova simoneli, Vibiemme, Ascaso, Izzo, Lelit, Rocket, Isomac, Elektra, Nemox, Quick mill, La Cimbali, Dalla Corte... i ten FrancisFrancis

Odesláno

Hoši, tady není o čem hovořit. Doma mám pouze Miele, Severin a Krups a Ital by nesměl ani na chodbu baráku, nacožpak do kuchyně. Ještě to tak, aby se to tam celý rozletělo...

Odesláno

srovnavame snad dve znacky, ne?

Jo, jo, ale mezi řádky jsem zapomněl napsat, to, že pokud někdo začal o 17 nebo 100 let dříve s výrobou něčeho, pořád ještě nemusí znamenat, že má více zkušeností. Jen prostě začal dříve. I když to zní blbě. Ale nelinčujte mě, záleží taky kterou řadu espressomatů budeme porovnávat. Ona otázka byla trošku zavádějící. Kdo z nás nyní postaví oba dva automaty se stejnou kávou a vodou vedle sebe a poví.... tato je lepší. Ty značky které jsem výše uváděl jsou především pákovky. Co se týče automatů, tak bych šel do Jury, nebo kdyby bylo více korunek do Miele. Ale pořád záleží co od toho všeho člověk očekává: Kvalitu za rozumnou cenu? Poměr cena/výkon? Luxus? Nostalgii? Nebo jen nějaké kafe?
Odesláno

Sorry, myslel jsem, ze DL zacali v padesatych letech, mea culpa!

Odesláno

Hoši, tady není o čem hovořit. Doma mám pouze Miele, Severin a Krups a Ital by nesměl ani na chodbu baráku, nacožpak do kuchyně. Ještě to tak, aby se to tam celý rozletělo...

:suicide_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...