shore Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Rancilio je dobry, je to dobra masina a za kvalitu si treba priplatit, ked je niekto milovnik kavy, tak sa neuspokoji so ziadnym kapslovym kavovarom, ale kupi si kus poriadneho zeleza ako Rancilio Silvia, alebo LaPavonio Puccino. Nespresso, Dolce Gusto a vsetky podobne kavy su kavy bez cremy a bez aromy, neznasam na kave cremu, ktora nie je husta a to ziadny z kapslovych systemov nedokaze, o arome a chuti sa ani nebudem rozpisovat, skusal som Nespresso a aj ich cierne Ristretto je mdlej chuti. amen! nie je nad tigrovane presso alebo ristretto z cerstvo namletych zrn.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ladap Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Mám v ateliéru Nespresso a plná spokojenost. I mlsná návštěva si z nepřeberné nabídky chutí a síly vždy vybrala a byla spokojená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Ladap: To mas marny.. Tohle vlakno ovladli fundamentalisti se svymi militantnimi absolutnimi pravdami. Pokud nemas stroj za dvacet, mlynek za pet a kazdy tyden cerstvou kavu ze specialniho shopu, ktera ma maximalne tyden od sberu a tesne pred delanim namletou na strojku s pomalyma otackama tak pijes hovna. Smir se s tim. Ale hlavu vzhuru, uz se taky na jedno presso z mrkve, zeli, soje a ztuzovace tesim. :-) Upraveno 26. října 2011 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Ladap: To mas marny.. Tohle vlakno ovladli fundamentalisti se svymi militantnimi absolutnimi pravdami. Pokud nemas stroj za dvacet, mlynek za pet a kazdy tyden cerstvou kavu ze specialniho shopu, ktera ma maximalne tyden od sberu a tesne pred delanim namletou na strojku s pomalyma otackama tak pijes hovna. Smir se s tim. Ale hlavu vzhuru, uz se taky na jedno presso z mrkve, zeli, soje a ztuzovace tesim. :-) No tak já osobně to vařím v mocca konvičce za cca 600,- :-) Ale že je v surovině rozdíl .... tak to je snad jasný. Kapsle se s klasickou kávou v tomhle prostě nemůžou na plno srovnávat. Někomu vyhovuje rozpustná, někomu zrnková čerstvě namletá, někomu kapsle. samozřejmě je otázka jestli je takovej rozdíl mezi kávou připravenou na strojích dohromady za 30 tis. a kávě připravené na strojku za 3 tis. To je ale jako ptát se .... opravdu je takovej rozdíl mezi hodinkama Hamilton a Omega vzhledem k tomu, že stojej několikanásobně tolik? .... ve finále možná ani ne, je to horký, má to kofein, pije se to, nechutná to špatně ..... ale ten celkovej pocit :-) Jinak neřekl bych, že pije hovna ... jedovatý to snad není ne? Já jsem si léta kupoval na pumpách takovou tu ledovou kávu a pak jsem si jednou přečetl, že číňanům něco došlo tak tam dali něco jiného což se po několik úmrtích konzumentů ukázalo být jedovaté ... Mr. Brown měl tuším tenhle průser :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Nespresso, Dolce Gusto a vsetky podobne kavy su kavy bez cremy a bez aromy, neznasam na kave cremu, ktora nie je husta a to ziadny z kapslovych systemov nedokaze, o arome a chuti sa ani nebudem rozpisovat, skusal som Nespresso a aj ich cierne Ristretto je mdlej chuti. Já ti nevím, ale jak už jsem psal, mám Francise na kapsle i na mletý kafe a v chuti nepoznám rozdíl. Je to spíš o tom rituálu, doma na něho mám čas a následně si kafe řádně vychutnám, kdo se ale nechce s přípravou drbat nebo na ni nemá čas, pro toho jsou určitě kapslový systémy schůdná alternativa. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Conrad Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Ladap: To mas marny.. Tohle vlakno ovladli fundamentalisti se svymi militantnimi absolutnimi pravdami. Pokud nemas stroj za dvacet, mlynek za pet a kazdy tyden cerstvou kavu ze specialniho shopu, ktera ma maximalne tyden od sberu a tesne pred delanim namletou na strojku s pomalyma otackama tak pijes hovna. Smir se s tim. Ale hlavu vzhuru, uz se taky na jedno presso z mrkve, zeli, soje a ztuzovace tesim. :-) Souhlasím s Tebou právě piji presso z Cremessa a pochutnávám si asi mám plebejský chutě Upraveno 26. října 2011 uživatelem Conrad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) V tehle diskuzi se neustale naznacuje, ze je kava, nebo kapsle. Uz se tady tisickrat psalo, ze v Nespresso kapslich JE kava, zadny rozpustny prasek, testy ukazaly, ze je i kvalitni. Jsou samozrejme I jine systemy, kde je v kapslich rozpustny prasek a penidlo. Nestle ovlada tretinu byznysu s kavou na svete, takze pristup ke kvalitni surovine ma jedinecny. Predpokladam, ze do sve vlajkove lodi a v pomeru vaha/cena snad nejdrazsiho systemu vubec nebudou cpat to nejhorsi, ale naopak, to lepsi ze sveho katalogu. Marze tam je takova, ze s klidnym srdcem na te kave samotne setrit vubec nemusi. Vsechno tohle uz tu ale bylo napsano mockrat. I to, ze dostat se z Nespressovske, dejme tomu, sedmicky, osmicky na stupnici kvality na rucne delanou, rucne mletou v rucnim pristroji za tricitku protlacovanou desitku stoji mnoho penez a mnoho casu a je z toho bordel v kuchyni. Je to proste zalezitost pro velke konickare, kteri jsou jinak velmi sympaticti a dokazi mnohe vysvetlit a poradit, ale zacnou byt velmi prudni a neprijemni, kdyz zacnou plivat na ty tim konickem postizene trochu mene; neco jako "moje Vacherony jsou jedine prave hodinky, tvoje Grand Seika jsou uplna hovna." Pritom ve skutecnosti je ten rozdil relativne velmi maly. Upraveno 26. října 2011 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Hasňo Vy jste mě vybičoval k dalšímu kontroverznímu příspěvku... né myslím to v dobrém. Nestle ovlada tretinu byznysu s kavou na svete, takze pristup ke kvalitni surovine ma jedinecny.Přístup jistě má, ale už si nejsem tak jistý, že nám východním trhům ji prodá. Pro Všechny: Svoji mašinku jse vyAukroval za 650kč včetně poštovného. Byl jsem jediným přihazujícím, protože lidi tomu rozumí jako koza petrželí. Je z roku 1987 čili vyrobena ještě v západní Evropě a slouží bezvadně. Před ní jsem měl novou pákovku Delonghi za 4.500kč byla na h.o.v.n.o, protože mimo jiné přepalovala kafe. Mlýnek jsem kupoval nový za 3.800kč, dnes se dá pořídt už o nějakou kačku levněji. V každém regionu existuje nějaká pražírna a navíc pořád ještě "funguje" instituce jménem pošta. Ano stojí mě to navíc 45kč, objednávám si asi jednou za měsíc. Hodinky bych taky nekupoval v supermarketu, ale v prodejně tomu určené. (ikdyž tu někdo chválil hodinky z Lidlu. Možná jdou přesně, ale já je nechci). Zelená káva po sklizni vydrží při vhodném skladování měsíce. Kapslová káva je něco jako "poctivá" polévka z pytlíku. Snad se vyjadřuji slušně. Já celé vlákno vidím asi za vyčerpané. Tak nazdraví ať pijete cokoliv Edit: Bordel v kuchyni z mleté kávy je, ale mám tolerantní přítelkyni, která si na kávě ráda pochutná. Upraveno 26. října 2011 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Teda pro mě za mě ať si každej pije jaký patoky chce, militant nemilitant ale Hasňo argument, že když je na něčem velká marže, tak už se nemusí šetřit na vstupní surovině, eště k tomu s klidnym srdcem, to je teda unikum. :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fikus Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 no nevím jestli mám píchat do vosího hnízda ale u kafe je to jak u vína. pijete levnou obyčejnou a chutná vám. zkusíte lepší a už zpátky nepujdete. v kapslích možná kafe je, co já vím já to ochutnal asi 2x ze slušnosti a je to podle mě humáč. záleží na kávě, vodě, kávovaru a mlíku. mám pár let saeco co si to pomele a vyflusne hotový kafe a dlouho jsem se s..l s výběrem kafe. začal jsem u Illy ale nebylo to ono i když jsem ji měl v restauracích nejraděj. vyzkoušel jsem lavazu, lambo, i podělanej kopi luvak i blue moutanin a co mi kdo poradil ale furt to nebylo ono. nakonec si kamarád pohrál z nastavenín, zjistil že si dělám silný kafe který mi nechutná a jsem zase u Illy na který nedám dopustit. jinak at si každej pije co chce mě je to buřt ale tvrdit že je v kapslích kvalitní dobrá káva je jak... ...hledal jsem vhodný přirovnání k hodinkám a strojkům ale sakra to je pro mě tenkej led zatím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grga_pitic Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Velký kávovar jsem odstěhoval do sklepa. Nechtělo se mi to čistit, bralo to moc místa a myslet na to že mám jet do shopu pro kávu protože už mi dochází mě nebavilo. Teď mám Nespresso - je to pohodlné, čísté a rychlé. Káva je pro mě ranní (a i denní) nakopávač a ne kult. Snaha udělat z kávy obřad podobný tomu čajovému mi příjde úsměvné, stejně jako lidé jež tento pseudokult pěstují s s moudrým pokyvováním hlavy se snaží učit "neznalé" o tom jak se dělá správná káva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník ?po Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Velký kávovar jsem odstěhoval do sklepa. Nechtělo se mi to čistit, bralo to moc místa a myslet na to že mám jet do shopu pro kávu protože už mi dochází mě nebavilo. Teď mám Nespresso - je to pohodlné, čísté a rychlé. Káva je pro mě ranní (a i denní) nakopávač a ne kult. Snaha udělat z kávy obřad podobný tomu čajovému mi příjde úsměvné, stejně jako lidé jež tento pseudokult pěstují s s moudrým pokyvováním hlavy se snaží učit "neznalé" o tom jak se dělá správná káva. já myslel že piješ cigorku a panáček chlastá nespreso - to je úpadek, kulturní úpadek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Velký kávovar jsem odstěhoval do sklepa. Nechtělo se mi to čistit, bralo to moc místa a myslet na to že mám jet do shopu pro kávu protože už mi dochází mě nebavilo. Teď mám Nespresso - je to pohodlné, čísté a rychlé. Káva je pro mě ranní (a i denní) nakopávač a ne kult. Snaha udělat z kávy obřad podobný tomu čajovému mi příjde úsměvné, stejně jako lidé jež tento pseudokult pěstují s s moudrým pokyvováním hlavy se snaží učit "neznalé" o tom jak se dělá správná káva. Jsou i lidé, kteří nenosí hodinky a chronomamánie se jim zdá úsměvná :-) Hodinky maj na mobilu a stačí to :-) Upraveno 26. října 2011 uživatelem VasekN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Tu hodne dobrou, abych tak rekl vymazlenou kavu, to prave mistrovske presso taky miluju, nepochopte me spatne. Mockrat v zivote jsem ji nemel, tak desetkrat. Uzasne a kvalitativni rozdil proti Nespressu tam byl jasny a zretelny, o tom zadna. Ale rad bych poprosil mistni diskutery, aby konecne akceptovali fakt, ze Nespresso kapsle nejsou zadne Vitana sacky mokacino tri v jednom. Jejich rado by vtipne poznamky "ehm, ehm, kapsle a prava kava, ehm, ehm" jsou akorat tak hloupe a ukazujici na neznalost faktu. Jsou proste kapsle a kapsle a I kdyz to nekterym ocividne dela problem, tak by meli pochopit a akceptovat, ze v kapsli Nespresso Rosabaya je Kolumbijska kava a ne rozpustny granulat. Achjo, to je jak s tim hrachem a stenou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Tu hodne dobrou, abych tak rekl vymazlenou kavu, to prave mistrovske presso taky miluju, nepochopte me spatne. Mockrat v zivote jsem ji nemel, tak desetkrat. Uzasne a kvalitativni rozdil proti Nespressu tam byl jasny a zretelny, o tom zadna. Ale rad bych poprosil mistni diskutery, aby konecne akceptovali fakt, ze Nespresso kapsle nejsou zadne Vitana sacky mokacino tri v jednom. Jejich rado by vtipne poznamky "ehm, ehm, kapsle a prava kava, ehm, ehm" jsou akorat tak hloupe a ukazujici na neznalost faktu. Jsou proste kapsle a kapsle a I kdyz to nekterym ocividne dela problem, tak by meli pochopit a akceptovat, ze v kapsli Nespresso Rosabaya je Kolumbijska kava a ne rozpustny granulat. Achjo, to je jak s tim hrachem a stenou. No dyť ok, je tam vyšeptalý kolumbijský kafe, přifrclý nějakejma éčkama, aby třeba vydrželo a pěnilo. Je to hnus, tadle instatní doba. To je jak s digitálkama. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Achjo, asi to vis lip. Jsi sice jediny na planete a vsichni ostatni ziji v omylu, Nestle lze, testy jsou zmanipulovane, uzivatele maji vymyte mozky, ale urcite je to tak, jak pises, to je jasny. Cesta k dobre kave je proste tajemstvi dedici se z otce na syna, neco jako schopnost levitovat a jen par je zasvecenych, jen ti znaji pravou podstatu dnesni doby a jen ti vidi dale, skrz tu mlhu nevedomosti, kde tapaji vsichni ostatni, neosviceni. Na tyhle vymysly a pleteni jsi dojmu s pojmy uz nemam naladu. (Mala vsuvka; jen tak pro zpestreni, jako vtip, ted sleduju na HBO novy serial Terapie, mimochodem zatim docela dobry, a tam je Nespresso prezentovane jako ta nejlepsi mozna technologie. Ale to sem pisu jen pro odlehceni.) To, ze se tu melou kraviny (ne jen dobra kava :-) )je ocividne z drive napsaneho, siritele jedine pravdy nejsou schopni diskuze a zakladatel vlakna uz si pressovac urcite vybral. Howg Upraveno 26. října 2011 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Levitování mně dělá zatím trochu problémy ale bude to v pohodě, neboj. Nic, du si promluvit s Bohem, co von na to. Hele zatím mu vo tobě nic říkat nebudu. Dobrou. EDIT: Tak nepiš howgh když to furt edituješ, prase aby pak na to reagovalo. :D Upraveno 26. října 2011 uživatelem Princ Milis Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 (upraveno) Klidne to s nim prober. Slovy nesmrtelneho JdC: Jsem zaprisahly ateista, az se bojim, ze mne Pan Buh potresta.Edit :-): Ale "howg" je porad posledni. :-) Upraveno 26. října 2011 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milis Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Klidne to s nim prober. Slovy nesmrtelneho JdC: Jsem zaprisahly ateista, az se bojim, ze mne Pan Buh potresta. Myslels JLC? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 26. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2011 Ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se