Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Děcka, 15 roků jsem nepil kávu a teď jsem koupil dolce gusto....a piju.....a super.......

Jasný, Češi se pomalu loučí s tím "tureckým " hnusem a učí se pít kávu se vší parádou. ;-)

• po 5 týdnech...
Odesláno

la Pavoni europiccola professional pod stromečkem a první ranní pokusy........... Nevěřil bych že pressovač může udělat tak zásadně rozdílnou chuť kávy.

Odesláno

tak jsem zkusil naplnit si svoji kapsli (Capsuľ in). výsledek srovnatelný s originál nespresso kapslema. dal jsem tam, co jsem zrovna našel doma, nějakej obyč. mletej davidoff.

Jak si udělal tu svoji kapsli?

Odesláno

la Pavoni europiccola professional pod stromečkem a první ranní pokusy........... Nevěřil bych že pressovač může udělat tak zásadně rozdílnou chuť kávy.

Gratuluji, já jsem si osobně nadělil Gaggi Baby Twin, ale při extrakci má zbytečně vysokou teplotu, takže se v kávě oběvují hořkokyselé tóny. Musel bych vyměnit termostat, nebo dělat temperature surfing a to mě otravuje. Navíc dotykové ovládání není nic pro mě. (byla za dobrou cenu, tak jsem zkusil)

Ale pujde z domu. Ode dneška dělám kafe na starém dobrém Turmixu TX 10 vapore plus 1987. Swiss made je holt Swiss made. Příští krok bude Rancilio Silvia... Už žádné kompromisy.

post-17158-085539300 1324927553.jpg

Odesláno

Tak jsem si dnes pořídal Cremesso automat v balení s 192 kapslemi a napěnovačem mlékem, vše za 4000 v Datartu.

Žena spokojená, já taky.

Odesláno (upraveno)

Možná by se někomu mohlo hodit ujasnějí pár základních pojmů ohledně extrakcí kávových nápojů:

Ristretto: cca7g kávy/ 15 až 20ml nápoje vytlačeného tlakem min. 9bar. za cca 25s

Espresso: cca7g/25-30ml/min.9bar./cca 25s

Dopio (Doubleshot): cca14g/60ml/min.9bar/cca 25s

Lungo (Americano): cca7g/kýbl vody/min.9bar/cca 25s

Caffé latte: Espresso + 160 až 220 ml našlehaného mléka

Macchiato: Espresso + cca 40ml našlehaného mléka

Latte macchiato: Horké mléko asi 120ml + Espresso + našlehané mléko

Capuccino: Espresso + cca 120ml našlehaného mléka

Piccolo: Je malý italský hudební nástroj, který nemá s kávou moc společného. Jinak asi počeštěný název pro espresso.

Presso: Silně podextrahovaná káva podávána v českých restauracích 7g/70 a více ml/ snad 24s

Latté: Je sklenice mléka, já jen aby se někteří lyžaři z bývalého Československa na italských sjezdovkách nedivili co dostanou :rolleyes:

Edit: úprava slohu, fuj.

Upraveno uživatelem Jeronimo
Odesláno

Dopio (Doubleshot): cca14g/60ml/min.9bar/cca 25s

Capuccino: Espresso + cca 120ml našlehaného mléka

Nechci prudit, ale když už tu pořádáš tu osvětu, bylo by dobré dodržet taky spelling a nepřistupovat na hru českých "kaváren"... Takže "doppio" a "cappuccino".

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...