cigi Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Tak tedy... mě to táhne udělat něco málo extra, ale stejně tam bude jasně patrný ten základ - klasický sportovní hodinky 60.-tých let tedy prim sport I.generace. pouzdro ... nové prim, nerez, replika I.generace sport kalibr...prim 68 jako původní - dodám si vlastní a všem doporučuji - já za svůj dal 78 Kč. ručičky prim sport I. generace otočný kroužek... grafiku bych nejraději za příplatek navrhl sám, jinak technologii přesně popíše prim, prosím - já to pochopil takhle - nerezová prstencová vana s potiskem na dně, do které se naleje průhledné plexisklo, aby seshora chránilo potisk, a těď pozor - jedinečná obousměrná aretace na jakýchsi safírových ložiscích - viz orlík. ciferník - vycházející z sport I.generace, grafiku a barvu bych nejraději nějak individualizoval - bude to za příplatek sklíčko...plast, minerál, safír ...dle volby a ceny dýnko - to nevím, prime doplňte mne, prosím nabídka prima za základní repliku s tuším minerálem (nevím to přesně) a dodáním vlastního strojku 10.500,00 Kč. Uvidíme jak se nám podaří se sjednotit a na kolik členů by se rozpočítaly ty individualizace.
cigi Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Hned přidám ty úpravy, o kterých uvažuju: ciferník - chtěl bych tu červenou barvu, ale jsem ochoten jednat i o té modré, nebo žluté. Grafiku v podstatě zachovat - svítící klínové indexy, ale nějak lépe uzpůsobit datumce a asi i novému logu - uvidíme, co by nás napadlo. Například udělat výřez pro datumku klínový, zvětšit pak index na 3 tak, aby se do něj datumka celá schovala a tuto velikost dát i indexům na 6,9 . Na 12 by mohl být buď taky takový, nebo ještě větší, nebo dvojitý jako diplomat, nebo obrácený nahoru. Na pětiminutách bych přidal malá čísla. kroužek - výrazné šachovnicové střídání bílé a černé asi po pětiminutových polích, eventuálně i po minutových - třeba prvních 15. Popis a čárky minut by mohl být buď inverzní, nebo v barvě ciferníku. Taková barevná dětská legranda ála krteček - prostě bych dotáhnul do konce v duchu doby. Toť zatím vše - prosím o recenze i ty, kdo se nepřipojí. Taky spoléhám, že najdete na webu dost různých příkladů.
Prokop Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 To cigi: jsou určité mantinely pro individuální stavby - ten mechanismus aretace se do Sportů I.generace nevejde. Ten kroužek vypadá tak, že je do nerezového kroužku vsazeno plexisklo, jehož spodní plocha, dosedající do lůžka kroužku, je tištěná tamponovým tiskem. To dává kroužku vysokou kontrastnost a vynikající čitelnost. Dýnko bude standardní závitové.
JJ Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 cigi - já jsem si teď také nechával zpracovávat nabídku na "downgrade" SPORTů z II. na I. generaci. Jen jsem to pojal trochu skromněji - s originální lunetou a pravděpodobně původním ciferníkem... Zatím jsem tu nabídku nedostal, měl jsem tam ještě jedny hodinky a zrovna to zkoumají v Neustadtu a/d Metau.
Viktor Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 PRIM napsal: Ten kroužek vypadá tak, že je do nerezového kroužku vsazeno plexisklo, jehož spodní plocha, dosedající do lůžka kroužku, je tištěná tamponovým tiskem. To dává kroužku vysokou kontrastnost a vynikající čitelnost. Tady je otočný kroužek dělaný stejnou technikou, v reálu to vypadá hezky ostře a současně trochu retro, na uvedených hodinkách to navíc dobře ladí s akrylátovým sklíčkem. Mimochodem, dávám přednost akrylátovému sklíčku před minerálním, které když se poškrábe, tak s tím člověk nic neudělá. Na Prim Sport I. bych doporučil spíš plexi než minerál, stejně je to takové retro s pouzdrem, které na větší zátěž není stavěné... Taky o nich uvažuju
odklizec Odesláno 23. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Viktor napsal: Na Prim Sport I. bych doporučil spíš plexi než minerál, stejně je to takové retro s pouzdrem, které na větší zátěž není stavěné... Taky o nich uvažuju Souhlas! Mi se vic libi to plastikove uz z toho duvodu, ze je takove tluste (alespon to puvodni) je na tom videt ta historie. A plast vzdycky zalestis
georg Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Je akrylátové sklíčko na Sport I zaměnitelné se Sport II? Já bych zvolil původní variantu se vším všudy a s černým ciferníkem, tzn. s akrylátovým sklíčkem.
Prokop Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Docela by mě někdy zajímalo, jak to zalešťujete. Nejsem v tomto oboru žádný odborník. Jednou jsem zkusil metodu, kterou tady kdosi popsal aplikovat na své plexi od helmy a mohl jsem ho vyhodit. Buďto je to jiný materiál nebo leštění nefunguje. Budu rád když mě poučíte. To georg: není totožné a myslím ani zaměnitelné.
Lukáš Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 to Prim: To mě dost překvapuje, asi záleží jaké je to plexi a hlavně na jaké helmě. Já používám tu svojí 2 roky a je OK, ale také jsem viděl půl roku starou a byla KO. Záleží na kvalitě materiálu. Pokud nemám leštěnku, tak řeším vše zubní pastou, dá to práci, ale výsledek nakonec potěší. to Honza designér: BTW svezete se na všem na co píšete designérský pohled? to odklizeč: Asi by to chtělo vidět i to minerální, ale to vypouklé plastové bude hlavně vypadat dobově. A doufám, že bude také tlusté
cigi Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 to prim........jaký je tedy ten otočný kroužek - úplně bez aretace? Nevadí, jen pro úplnost spletl jsem se. dýnko standartní šroubovací....super, ale znamená to nerez, nebo prosklené??? dtto jaká je vodotěsnost? plavat v nich možná budu. sklíčko... vůbec bych nebyl proti plastovému - u sportovních hodinek je dobrou alternativou a navíc půjde asi kdykoli vyměnit za jiné, třeba minerální - jaká bude jeho tloušťka a bude sleva oproti minerálu? bude příplatek za barvu výrazně jiný, než u linea chronomag l.e.? Je ten můj popis úpravy ciferníku reálný, nebo úplná blbost - politicky korektně řekněme . nevejde se do limitů.
georg Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 PRIM napsal: Docela by mě někdy zajímalo, jak to zalešťujete. Nejsem v tomto oboru žádný odborník. Jednou jsem zkusil metodu, kterou tady kdosi popsal aplikovat na své plexi od helmy a mohl jsem ho vyhodit. Buďto je to jiný materiál nebo leštění nefunguje. Záleží na tom, jestli se jedná o obyčejný akrylát (= tzv. plexi) nebo polykarbonát. Na pohled vypadají stejně, polykarbonát je však daleko mechanicky odolnější - nerozbije se. Ale taky se nedá tzv. rozleštit. Příkladem jsou světlomety nových automobilů - práskne do něj šutr a nic se nestane. Řekl bych, že štítek od helmy byl z polykarbonátu. Starší sklíčka u hodinek byla z plexi a ta jdou rozleštit (zubní pasta, silichrom, ...).
steel Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 georg : tak tak polykarbonat rozhodne nejde, a obavam se, ze na stitku helmy, stejne jako u sportovnich bryli to bude nejaky druh polykarbonatu
odklizec Odesláno 23. ledna 2006 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Lukáš napsal: to odklizeč: Asi by to chtělo vidět i to minerální, ale to vypouklé plastové bude hlavně vypadat dobově. A doufám, že bude také tlusté No ja se na to ptal pana Prokopa, rikal ze zjisti Pokud bude ten novy plast stejny jako ten drive pouzity, tak je to super. Pokud ma byt tenci, tak asi bude lepsi mineral. Ja tu tlousktu platoveho skla odhaduju podle hodinek Prim Sport1, co se mi za pokousel prodat jeden "kramar" v OV. To sklicko bylo na jednom miste rozbite tak brutalne, ze se uvnitr na ciferniku valel poradny kousek a ten vypadal dast mohutne. to PRIM.. Na lesteni plastoveho sklicka je udajne nejlepsi pasta PolyWatch. Prodavaji ji v kazdem lepsim zahranicnim inet shopu s hodinkama. A pak uz jen lestit..lestit..lestit Clovek se i zapoti.
watch Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Pouzit se take da "DISPLEX", ktery se da koupit v kazdem obchode s mob telefony. Je to funkcni, ale jak odklizec pise, clovek se zapoti. To je pri tech venkovnich teplotach spis vyhoda.
Prokop Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 To Lukáš: svezu se na všem, ale to nic nemění na tom, že mouchy jsou mouchy:-) Hovada jedny ostrý, ořežou to plexi aniž by se jich kdo prosil. Tu zubní pastu jsem zkusil a zničil jsem si karbonovou helmu od Uvexu.:-) To cigi: bez aretace! A plavat s tím budete moci. Když s tím plaval Novák s tím méně známým Venclovským přes kanál La Manche, tak to vydrží i na vaše plavání.¨ Kroužek je bez aretace. Rozdíl v ceně skla určitě je. Jo materiál je materiál. Minerální sklíčko bude vždycky odolnější než plastové a vždycky levnější než safírové, takový kompromis. A kompromisy nikdo nemá rád. Buďto safírové - exkluzivní nebo plastové - spotřebka za nula nula nic. Příplatek za barvu budu kalkulovat až na přímou objednávku. Jestli bude na 1 nebo 5 lidí může dělat rozdílný výsledek, ale princip se nemnění. To georg: asi to byl polykarbonát, protože to dopadlo katastrofálně. Ať už to byl čmelák nebo kámen, rozleštit se to nepovedlo.
georg Odesláno 23. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2006 Klobouk dolů, Prime. Přes den v práci a večer druhá šichta - procházet fórum a reagovat na příspěvky. A všimnul jsem si, že to děláte poměrně důsledně. Ale dost opěvování, mám otázku. Je možné např. k těm Spotům I koupit i kovový tah, ale s logem Prim?
mnovace Odesláno 24. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2006 Pánové nezaložíme další lim.ed. po vzoru chronomag myslím, že 10 za ,, nové ,, prim sport je celkem ok. Kalibry si každý umíme sehnat, s řemenem a sklíčkem není problém a pouzdro a práci nabízí prim za rozumné peníze.Ostatní se zvládne. Elegantní hodinky do společnosti už skoro máme, je čas také pro hodinky na volný čas.
Prokop Odesláno 24. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2006 To georg: Možné by to bylo, ale levné moc ne. Takový kvalitní nerezový tah by přišel na 3000,-Kč + rytina. Pokud by logo bylo parciálním povrchovým kalením, tak by ten příplatek byl jen 500,-Kč. Není to úplně málo, ale zařekl jsem se, že když už neumíme ocelové tahy vyrábět, budeme brát alespoň to nejkvalitnější, co je dostupné.
Ondraj Odesláno 24. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2006 PRIM napsal: To georg: Možné by to bylo, ale levné moc ne. Takový kvalitní nerezový tah by přišel na 3000,-Kč + rytina. Pokud by logo bylo parciálním povrchovým kalením, tak by ten příplatek byl jen 500,-Kč. Není to úplně málo, ale zařekl jsem se, že když už neumíme ocelové tahy vyrábět, budeme brát alespoň to nejkvalitnější, co je dostupné. Je možné vidět nějakou nabídku ocel. tahů ?
Prokop Odesláno 24. ledna 2006 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2006 Fyzicky okamžitě! Ale nechám je vyfotit při první příležitosti i s nejčastěji používanými příplatkovými řemeny!
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se