Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Moc hezký casia. Dokonce vím od dvou filmech kde si zahrály. "Presumce viny" - tam je nosí Denzel Washington a "Rolničky kam se podíváš" - tam je nosí zase Arnie :)

• Odpovědi 1,6tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Chilliluk
Odesláno
  V 10. 1. 2013 v 11:28, Frostie napsal:

dnešní nový přírůstek do Casio ana-digi rodinky, bylo jich asi doma málo...:smile_anim:. Jmenují se AMW 320R-1EV, modelový rok 2011, Japan movement, modul 2701. Samozřejmě, jak je dnes u levnější produkce Casio zvykem, jsou cased in China. Průměr bez korunky 45 mm, takže jsou lehce oversized, ale na mé ruce působí ok. Výška 11 mm. Lehounké tělo z nerez oceli s celkovou hmotností 45 gramů, řemínek z kaučuku se šířkou 25 mm, udávaná WR 100m, což by mělo být pro každodenní provoz vč. vodních sportů bez jakýchkoli omezení plně dostačující - potápět do hloubek se s nimi opravdu nechystám. Foceno dnes fotoaparátem Casio /nejsem profi fotograf, jiná značka digifoto u nás doma nepřichází vůbec v potaz :sad01_anim:/, pro ůčely chronomagu rozlišení foto sníženo z původních 16 mega na 640x480 pixel, snad to bude ok.

Tak tyhle ana-digi opravdu vypadají dobře - až se mi chce do nich jít. Jak moc zasahuje minutová ručka do displaje, když je dole? Vypadá to, že moc zasahovat nebude - to je pro mne u ana-digi důležitá věc. Koukat na displaj přes ručičky je fakt k vzteku:)

Odesláno

ahoj, modelový rok je opravdu podle Casia 2011, na amazonu.de je ještě mají. Lumi na Casio poměry celkem dobrá, celou noc by asi vydržely, kdybych s nimi byl celý den na slunci, teď je to slabší. Bohužel ze značek, co mám, tak je u Casií ta lumi vždycky absolutně nejslabší, Orient, Seiko i ten Citizen jsou na tom podstatně lépe - ale zase nedělají ana-digi... :sad01_anim:. Rozteč jsem přesně neměřil, ale přikláním se spíš k těm 25... Nato strap nechci.

Orienty že nerobia ana-digi?

Dajú sa zohnať aj na cz e-shopoch.

Jeden príklad za všetky:

post-8666-029787500 1357923741.jpg

Odesláno
  V 11. 1. 2013 v 10:33, Frostie napsal:

Lumi na Casio poměry celkem dobrá, celou noc by asi vydržely, kdybych s nimi byl celý den na slunci, teď je to slabší.

Docela pěkný je rychlonabíjení laserem. Stačí se dotknout a svítí to na max. :thumbsup_anim:

Odesláno (upraveno)
  V 11. 1. 2013 v 15:45, Chilliluk napsal:

Jak moc zasahuje minutová ručka do displaje, když je dole? Vypadá to, že moc zasahovat nebude - to je pro mne u ana-digi důležitá věc. Koukat na displaj přes ručičky je fakt k vzteku:)

u mě zase jediná věc co by mi vadila - vzhledem k velikosti pouzdra jsou ty ručky hrozně krátký - minutová zdaleka nedosahuje k indexům a lehce to ztěžuje čitelnost. ale jinak fakt super, líbala by se mi modrá verze na tahu, to je bomba! škoda, že se už nedá sehnat, asi bych do nich šel.

e: sehnat se dají, ale vyjdou přinejlepším na 2500.. tak nevim teda.

Upraveno uživatelem lub
Návštěvník Chilliluk
Odesláno
  V 10. 1. 2013 v 22:04, t2 napsal:

Jedny z mála casií co jsou v kovu a přitom hezký. Ať dobře sloužej!

To jo, líbí se mi na nich vlastně všechno, akorát by navíc mohly umět ještě odpočítávací stopky - nevíte někdo o nějakých ve stejném stylu, které to umí?

Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 12. 1. 2013 v 10:12, lub napsal:

u mě zase jediná věc co by mi vadila - vzhledem k velikosti pouzdra jsou ty ručky hrozně krátký - minutová zdaleka nedosahuje k indexům a lehce to ztěžuje čitelnost. ale jinak fakt super, líbala by se mi modrá verze na tahu, to je bomba! škoda, že se už nedá sehnat, asi bych do nich šel.

No jo, jenže právě kdyby šla ta minutová ručka až k indexům, tak by překrývala celý displaj, a to by byla pro mne nepřekonatelná chyba - analogy stejně nejsou o nějakém přesném čtení času a na letmý pohled +- minuta to takhle bohatě stačí :)

EDIT: Jojo, sehnat se dají, ale ta celokovová verze už nemá tak krásný indexy jako ta s tím gumovým páskem :sad01_anim:

Upraveno uživatelem Chilliluk
Odesláno
  V 12. 1. 2013 v 10:28, Chilliluk napsal:

No jo, jenže právě kdyby šla ta minutová ručka až k indexům, tak by překrývala celý displaj, a to by byla pro mne nepřekonatelná chyba - analogy stejně nejsou o nějakém přesném čtení času a na letmý pohled +- minuta to takhle bohatě stačí :)

EDIT: Jojo, sehnat se dají, ale ta celokovová verze už nemá tak krásný indexy jako ta s tím gumovým páskem :sad01_anim:

Od včera jsem tu nebyl, tak shrnu poznámky od několika členů fóra:

1. ta lumi opravdu není zase až tak světoborná, i když samozřejmě v rámci toho, co od Casií jinak známe, je nadprůměrná

2. Inspirace firmou Seiko mi přijde taková jen přibližná, přece jen se v případě Casio - Seiko - Citizen jedná o dost svébytné firmy s částečně jinými koncovými skupinami uživatelů i jinou cenovou politikou...

3. Na Orient jsem s ana-digi trochu pravda pozapomněl, postovaný kousek je nádherný!

4. čitelnost hodinek i displeje je více než příkladná, na krátké ručičky je v podstatě možno hudrovat téměř u všech jejich modelů, šetření na tomto místě opravdu nechápu, protože se jedná o úsporu setin centů, i když možná v případě třeba 500.000 kusů by se už o nějakou konkrétní částku jednat mohlo... Jeden z mála modelů, který vlastním a má ručičky v celkem přijatelné délce je AW-S90, foto a lumi viz níže, zde ovšem ručičky silně ovlivňují dění na displeji, resp. zhoršují jeho čitelnost...

5. zásah ručiček do spodní části ciferníku v oblasti displeje u AMW 320 R sem postnu cca za 10 minut

6. modrá verze na tahu také byla ve vizíru, ale dals jsem nakonec přednost té mojí černé

post-15103-013239300 1358000475.jpg

Odesláno

takže aktuální dnešní foto a posouzení případného zasahování ruček AMW 320R do čitelnosti displeje:

post-15103-012880400 1358001301.jpg

Návštěvník Chilliluk
Odesláno

To vypadá, že by se displaj měl dát přečíst v pohodě, i když je minutová ručka dole - to se mi líbí. Asi do nich taky půjdu..libí se mi tenhle styl-hlavně trojúhelníkové indexy na 3,9,12 a "puntíky" místo ostatních čísel a hodně luminescenčních prvků - nemám rád přeplácané ciferníky, ale úplná strohost, to taky není ono - tohle je hezky někde mezi, tak akorát. Navíc do hodinek úplně bez displaje bych nešel a do takových ana-digi, kde je displej skoro pořád schovaný ručičkami už taky ne - navíc mají poctivý screwback a přijatelnou cenu, to se taky počítá - bude to určitě správná volba i pro mne:)

Odesláno (upraveno)
  V 12. 1. 2013 v 16:43, Chilliluk napsal:

To vypadá, že by se displaj měl dát přečíst v pohodě, i když je minutová ručka dole - to se mi líbí. Asi do nich taky půjdu..libí se mi tenhle styl-hlavně trojúhelníkové indexy na 3,9,12 a "puntíky" místo ostatních čísel a hodně luminescenčních prvků - nemám rád přeplácané ciferníky, ale úplná strohost, to taky není ono - tohle je hezky někde mezi, tak akorát. Navíc do hodinek úplně bez displaje bych nešel a do takových ana-digi, kde je displej skoro pořád schovaný ručičkami už taky ne - navíc mají poctivý screwback a přijatelnou cenu, to se taky počítá - bude to určitě správná volba i pro mne:)

já myslím, že jsi si v podstatě odpověděl sám, takže teď honem např. na Amazon.de, kde ještě posledních pár kousků zbývá. Mám je zatím příliš krátce na to, abych mohl sepsat obsáhlejší postřehy ze života s nimi, ale rozhodně je mohu všem vážným milovníkům ana-digi plně doporučit. Jinak jejich přehlednost je, řekl bych, příkladná a mne zatím dělají jen radost. Uvidíme po delším soužití.

Upraveno uživatelem Frostie
Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)

Frostie: Tak už je mám taky, jsou to opravdu hezké hodinky, naprostá spokojenost - přesně ten styl, po kterém jsem koukal už dlouho...snad budou dlouho dobře sloužit :)

post-12565-073290000 1358587920.jpg

EDIT: Možná by jim slušel i nějaký jiný, například kožený pásek..časem to určitě vyzkouším.

• po 5 týdnech...
Návštěvník Chilliluk
Odesláno (upraveno)
  V 18. 2. 2013 v 22:05, jef33 napsal:

very interesting the digital vintage

Tak tohle jsou opravdu velmi zajímavé kousky, extra třída :)

Odesláno
  V 18. 2. 2013 v 22:14, Chilliluk napsal:

Tak tohle jsou opravdu velmi zajímavé kousky, extra třída :)

tak tak, navíc ty Hujerky jsou v podstatě nesehnatelný, Ebay mlčí...

Odesláno
  V 18. 2. 2013 v 23:21, Josef01 napsal:

A co TYHLE? Taky nejsou špatné.

ty jsou samozřejmě také moc nádherné, ovšem 3.199 USD + 99 USD postman není cena, kterou bych byl ochoten dát byť i za swiss made raritní ana-digi... Zatím. Třeba mně to někdy taky napadne nebo k tomu dospěji, chronobundus je svině....:smile_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Ahojte:) Mám takový dotaz, už nějaký čas nosím G-Shock GA-100 a už před časem jsem zjistil, že se mi jaksi posunuly ručičky, prostě to nesedí s digitálním časem. Nevím jestli jsem s tím nějak šikovně jebnul a posunulo se to trochu a tak to nesedí nebo co, těžko říct. Nějak extra mi to nevadí, ručičky mám jen jako takový orientační čas a je to posunuté jen o nějakých 40s vzad, ale i tak mě to překvapilo. Když mi přišly, tak dlouho jely tak jak měly. Má někdo podobnou zkušenost? Případně jde to nějak snadno opravit, abych to nemusel posílat pryč? Díky za případné odpovědi:)

Odesláno

Stalo se mi to. Stačí číst návod. Přes nastavení času se proklikej až do home setting nebo tak nějak a tam si můžeš hýbat ručkama jak hodin, tak i toho rychlostního počitadla. Snad jsem tě nasměroval dostatečně.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...