Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

@Hantronix Já bych raději za vyšší cenu upřednostnil kvalitu, záruky, odolnost a WR 20 bar. Není to nic osobně proti Tobě, ale ty sra.ky, zobrazené více bych nechal hluboko ve skříni...

170225 Oak.jpg

Odesláno

Me obecne se g shocky nelibi zadny,ani luxusni predrazeny originaly.Kdyz jakykoli typ techto hodinek poridim v konvolutu ,je to to prvni co jde na aukro.Ale jak se rika,proti gustu zadny disputat.A je jedno zda jsou drahy,nebo levny.😀

Odesláno

No abych řekl pravdu, tak mě g-shocky taky moc nesedí.
Jsem tady na fóru už dlouho, takže si myslím, že většina ví, že moji favoriti jsou digi s kalkulačkou. To je moje gusto. 😃

Odesláno

Jelikož mě akai v lednu svojí fotkou trochu nahlodal, zase jsem porušil své novoroční předsevzetí "už nic nekupovat, jedině naprostý bomby" a koupil za mírnou cenu tyhle titanový hračičkovský U680.
Mají opravdu příjemnou velikost (42 mm) i nízkou hmotnost (titan). Solar a rádio z nich dělají bezúdržbovky, voděodolnost 10 ATM zase všestranné hodinky. Ale příjemně mě překvapilo zpracování pozdra a náramku. To slícování náramku s tělem i krásné čisté hrany. A mají i celkem funkční luminiscenci ruček a indexů. Jen to podsvícení displejů není nic moc, i když efektně oranžové.

Obecně přicházím na chuť ovládání funkcí i nastavení korunkou. Tady není úchop korunky tak snadný jako třeba u Casio s obří šroubovací korunkou, ale i tak je to zábava. Ne že by to bylo nějak extra praktické, ale hračičky to potěší. Je to takový výlet do analogového světa: něčím točím a něco přeskakuje, ať už ručky nebo čísílka a znaky na displejích. 

A podstatně starší C300 dostali mladšího sourozence. Nebo spíš koně ze stejné stáje.

image.thumb.jpeg.3e5dae9fd57bd086e7bffa61c19db9fc.jpeg

• Like 2
Odesláno

Další přírůstek z NX řady Seiko modulů pro především levnější modely koncernu.

Konkrétně Alba Roox NX02-0B10. Celotitanový model se šroubovacím dýnkem a klasickým modulem NX uvnitř. Tedy dvě různé baterie pro nezávislou analogovou a digitální část.
Tento modul byl používán i pro modely Pulsar a Lorus a možná i nějaké další.

Vzhledem k velkým a dobře čitelným displejům a skeletonovým, ne úplně výrazným, ručkám už u nich vzniká dilema, jestli má nositel odečítat čas spíše z ruček, nebo z displeje.

Jinak mají všechny běžné funkce (vč. stopek na 24 hodin, timeru na 10 h, jednorázového budíku, běžného opakujícího se budíku) a také možnost vypnout buď spodní nebo i vrchní displej. A navíc i můj oblíbený quick timer (kolikrát stisknu pravé vrchní tlačítko, za tolik minut se ozve rychlý timer, bez mačkání jakýchkoliv jiných tlačítek, potvrzování apod.). A ukázkové inverzní podsvícení displejů. Průměr těla je kolem 40 mm.

Z praktického hlediska jim nemám moc co vytknout. Snad jen, že nemají žádné luminiscenční prvky. Ale zase mají krásně podsvícené displeje.
A v aukcích se občas dají koupit za pakatel.

image.thumb.jpeg.5be6413ad5bc969d5578eaa733e68c4c.jpeg

image.thumb.jpeg.33b08472eeca2e70d55a1711d5f0ef5e.jpeg

• Like 1
  • po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...