sauce Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) Já tedy taky nevím, kde je problém - já nepřezouvám. Zákon respektuji. Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem sauce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. listopadu 2011 Ten zákon se jim poved opravdu báječně . Je to tak nádherně gumový jako spousta dalších předpisů - když pan polecajt potřebuje splnit plán pokut, použije to, když nějaký prominent udělá malér, bude se moci říct, že nemohl předpokládat sněžení, i když padají trakaře... Podle mě opravdu záleží především na tom, kdy a kde člověk v zimním období jezdí. A pokud je někdo takovej vydlabanec, že se v zimě pustí do hor (úplně stačí Vysočina) na letních, i když třeba zrovna svítí sluníčko a je sucho, tak by bylo namístě chránit před ním nejen okolí, ale i jeho samého nejlíp svěrací kazajkou, nějaký předpis to nevyřeší.OT: Přesně naopak je to ale s denním svícením. Tam to nechat na rozhodnutí každeho soudruha, jak se snaží prosadit nejrůznější veleduchové včetně některých "dopravních expertů", je doslova o život. Ať ve dne svítí všichni nebo nikdo (povinně). Protože jeden zhasnutej mezi kolonou svítících je v podstatě neviditelnej (to platí i některejch světlech pro denní svícení s výkonem blikačky na kolo). Ono to chce používat mozek, pak tyhle problémy nebudou. Aby nedošlo k omylu, i když jsem Pražák a v zimě moc do kopců nejezdím, poctivě přezouvám. A ono to vlastně není ani tak drahý, jediná investice navíc je druhá sada disků, protože to, co najedu na zimních, nenajedu na letních a ty tím pádem vydrží dýl. Pro ty, kteří v zimě moc nejezdí, bohatě stačí z druhé ruky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 19. listopadu 2011 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 19. listopadu 2011 Tak nakonec jsem koupil Semperit Speed Grip II za 2200,-Kč. Spokojenost, ticho a grip na suchu a vlhku zatím na 100% ve srovnání s letní Continental Premium Contact II. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 29. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2019 Oživim to tady... Na další sezónu budu muset pořídit nový zimaky. Je vhodnější nakupovat teď nebo počkat před sezónu a čekat, že se prodejci budou předhánět v akcích? Zatím mám favority Michelin Pilot Alpin PA4 a Continental wintercontact ts860 v rozměrech 220/40/18 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarda850 Odesláno 29. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. března 2019 Oživim to tady... Na další sezónu budu muset pořídit nový zimaky. Je vhodnější nakupovat teď nebo počkat před sezónu a čekat, že se prodejci budou předhánět v akcích? Zatím mám favority Michelin Pilot Alpin PA4 a Continental wintercontact ts860 v rozměrech 220/40/18Pokud je máš v plánu ojet během 2-3 let tak bych je koupil teď. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 30. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2019 Jakej je k tomu důvod? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzyk Odesláno 30. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2019 No já třeba kupoval na pneumatiky.cz Michelin Alpin 6 vloni v říjnu, v mým rozměru byly za 5 956, dneska jsou ve stejným eshopu ty samý za 6 256. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarda850 Odesláno 30. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. března 2019 Jakej je k tomu důvod?4 rok už zimní pneu tvrdnou nedá se tomu zabránit. Při běžné jízdě to až tak nevadí ale v případě krizovější situace můžou starší gumy pěkně potrápit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 31. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2019 U tohohle me vzdycky zajimalo, nakolik je to pravda a na kolik porpora prodeje .4 rok už zimní pneu tvrdnou nedá se tomu zabránit. Při běžné jízdě to až tak nevadí ale v případě krizovější situace můžou starší gumy pěkně potrápit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 31. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2019 (upraveno) 4 rok už zimní pneu tvrdnou nedá se tomu zabránit. Při běžné jízdě to až tak nevadí ale v případě krizovější situace můžou starší gumy pěkně potrápit.tak ono je to jedno si myslím kdy je koupit podle tohoto hlediska. Pochybuji, že před zimou budou čerstvejsi spíš mi jde o vývoj ceny. Jestli jsou zimaky přes leto levnější nebo před zimou se hází třeba do akcí. Upraveno 31. března 2019 uživatelem Gustaf Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 31. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2019 no a kolik lidí se při koupi gum podívá na datum výroby? A kolik lidí vůbec ví kde to hledat? Myslím že většina těch úzkostlivých,opatrných, co kupují nejradši s prvním sněhem aby mu náhodou neztvrdly, vůbec netuší jak staré gumy kupují. A osobně si myslím, že spíš bude záležet na konkrétní značce, konkrétním výrobku a taky skladování, než na nějakém časovém intervalu. Trošku mi to připomíná bývalou kolegyni co doma při úklidu vylila několik lahví kořalky, protože to tam bylo už pár let a určitě byla zkažená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 31. března 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2019 (upraveno) Pokial budes na tych gumach fakt jazdit a na vlastnostiach ti fakt zalezi... tak skor dojde k tomu ze este nebudu gumy oficialne po smrti(mm) ale vlastnosti uz budu vyrazne horsie nez za nova ... ludia ten rozdiel radi pripisu tvrdnutiu, ale je to podla mna hlavne tom ze tie ojazdenejsie lamely su proste kratsie a "lameluju" potom vyrazne menej Upraveno 31. března 2019 uživatelem cali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jochne Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 tak ono je to jedno si myslím kdy je koupit podle tohoto hlediska. Pochybuji, že před zimou budou čerstvejsi spíš mi jde o vývoj ceny. Jestli jsou zimaky přes leto levnější nebo před zimou se hází třeba do akcí. většina zimních pneumatik se vyrábí v létě a naopak letní se vyrábějí v ziměco se týče čerstvosti záleží kolik km ročně najezdíš v zimně - já najedu ročně něco málo přes 20.000km, ale v zimně je to jen 6.500kmceny - akce nebude dokud ty pneumatiky budou do tří let stáří nebo nebude příliš velká skladová zásoba v gumařině se nějaký ten pátek pohybuji a dalo by se tu na to založit samostatné téma :-)například lidé nemají moc tušení do jaké kategorie jaký výrobce patří a to samé je i u chrono lajků, jako jsem já a pak míchají jablka s hruškama a nechají se napálit marketingem :-) beztak většina co jezdí piánko nepoznají moc rozdíl Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomNguyen Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Tak nám to pověz, ať jsme též chytří a nenecháme se "napálit marketingem" ne ? To mám tak rád, tohle "já to vím ale neřeknu, neřeknu" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jochne Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 neřekl jsem, že něco budu tajit :-)řekl jsem, že by to zasloužilo vlastní vlákno začít psát vše o pneumatikách úplně od nuly je hoooodně textu, stejně jako kdyby tu někdo začal psát od nuly vše o hodinařině, pokud se budeme bavit konkrétně o něčem co koho zajímá nemám problém informaci předat dál, jako ostatní členové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 tu je to same zovseobecnenie. ja sa snazim gumy kupovat za lepsie ceny a casto kupujem v akcii, ale nikdy sa mi nestalo ze by mi dosli gumy starsie ako rok... zo skusenosti je dobre este pockat aspon do juna/jula. nakup caka aj mna tento rok.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jochne Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 na přelomu červa a července už začínají velkoobchody naskladňovat na zimní sezónu, aby stihly zásobovat autosalony a autoservisy, které naskladňují na přelomu srpna a záříono je taky rozdíl kupovat běžné rozměry například 195/65 R 15, 205/55 R 16, 225/45 R 17, 225/40 R 18.... je to obrátkové zboží a dané rozměry jsou nejvíce používány (nejen ty vypsané). Ale pak přijde problém když má někdo rozměr 275/40 R 22. Pochopitelně těchto pneumatik se v porovnání s rozměrem na Octavii vyrobí jen pár. Takže se může stát, že někdo lpí na letošních pneumatikách, ale daný rozměr se letos vůbec nevyráběl, možná zbyla skladová zásoba a tak se objedná pneumatika přímou výrobce a přijde DOT z roku 2017. To jen pro představu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
shaggy Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Pred nejakym casom sa sef Michelinu vyjadril, ze pneumatiky su site na testy. Guma ma viac vrstiev, prva je kvoli testom, zvysne na rychle zodratie.Vravel pravdu? https://autobild.pluska.sk/clanok/214987/sef-michelinu-takto-sa-klame-s-pneumatikami/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jochne Odesláno 15. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. dubna 2019 Pneumatika nemusí mít nutně víc vrstev různé směsi, ale pravdou je,že výrobci samozřejmě využívají testy k navýšení prodeje a opravdu to funguje. Nicméně pak u některých pneumatik dochází ke ztrátě vlastností. Může tím být například vyšší hlučnost, zhoršení na mokrých vozovkách a podobně. Například u testu motocyklových pneumatik se testují nové a pak porovnávají s ojetými například po 4000km, bohužel u automobilových pneumatik by to bylo velmi nákladné a dlouhé. Neberu test ojeté pneumatiky, která se odrásala na válci s umělým povrchem, protože pneumatika nebyla vystavena všem nepříznivým podmínkám jako jsou vysoké či nízké teploty, UV záření, různá zatížení, posyp na silnici atd.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hardslimer Odesláno 16. dubna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. dubna 2019 ...například lidé nemají moc tušení do jaké kategorie jaký výrobce patří...Tak to by me zajimalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se