lastam Odesláno 2. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Vzdyt to pisu... je to cca 36 ku 70-90 - tj titan je na tom minimalne 2x hur (Ti6Al4V je standartni Grade5) (a je potreba si jeste uvedomit, ze narust tvrdosti pri mereni Rockwellem neni linearni jelikoz se meri hlobka vtisku testovaciho kuzele pri nominalnim zatizeni) jj vsiml jsem si ja jsem slepy, diky a jsem rad ze budu mit ocelovy:-)
Hasňa Odesláno 2. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2011 Ale pokud si dobre pamatuju ze skoly, tak ma titan daleko nizsi vrubovou houzevnatost a tedy se daleko lehceji poskrabe, a to jak petka, tak dvojka.
bandicoot Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Proc ne ? Byť jsou PO LM technická špička a cena je nasazená do spodních pater HH značek, stejně bude Omega vnímána jako slušný střední hodinky. I vzhledem k tomu, že bnormálními lidmi na západě jsou RLX vnímány jako dobrý vyšší střední hodinky. Tzn. nemyslel jsem to technologicky, ale tak, že špičkový model a cena vnímání Omegy běžným zákazníkem nezmění.
panedge Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Jedno se ale Omeze upřít nedá-udělala novou inovativní věc a stačí se mrknout tady na foru,jak se na to hodně lidí těší,takže třeba Omega jako značka postupně pujde v očích lidí nahoru-i když je to běh na dlouhou trať.
Hasňa Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) Alda: Nechce se mi vyhrabavat stara skripta, navic je mam v Cesku, ale je to presne tak. Tam kde nezalezi na poskrabanem vzhledu a financich, ale je dulezita pevnost a nizka hmotnost, tak titan. Vzpominam si, takove kraviny mi v pameti vzdycky uviznou, ze nam prof. Novak na UKMKI rikal, ze typicky je to treba spodni kryt motoru u formule jedna. Navic se titan chujovo svaruje a obrabi, a samotna vyroba je relativne draha, takze vyrobky z nej jsou drahe. Jinak pro vzhled vzdy ocel, v idealnim pripade v ledu kalenou. :-) Vrubova houzevnatost je velicina definujici prave onu vlastnost "prone to scratches." Ze je titan odolnejsi proti skrabancum je stejne platne tvrzeni, jako ze vnejsi AR nejde poskrabat. Ale i takovi na tomhle foru jsou. Nebo teda aspon byli. ;-) Jeste bych taky doporucoval spolu s titanovyma hodinkama nenosit teflonovy naramek. I to limitne male mnozstvi fluoru, ktere se z PTFE uvolnuje staci k bodove penetraci p?asivni vrstvy oxidu na titatnu a je to v haji, jeho korozni odolnost je ta tam. Proto se nesmi pouzivat titanove srouby a teflonove podlozky. Ale to jen tak ze zajimavosti. Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem Hasňa
kulix Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Ja bych tady v tomto vlakne slovo Rolex zakazal..Je to o Omegach a ne o nejakych R-pleckach..A mi je uplne jedno z jakeho materialu jsou, pokud to neni drahy kov, ale musi se mi libit a vzit za srdce.. A ty me nevzaly vubec.. Alespon z fotek ne..
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) Ja bych tady v tomto vlakne slovo Rolex zakazal.. Je to o Omegach a ne o nejakych R-pleckach.. A mi je uplne jedno z jakeho materialu jsou, pokud to neni drahy kov, ale musi se mi libit a vzit za srdce.. A ty me nevzaly vubec.. Alespon z fotek ne.. R bych tu zakázat nechtěl, mě to baví nové PO srovnat se subama, jen mi řekni, čím bys věcně argumentoval proti novým PO, abych se rozhodl pro suby, rád se něčím o subech(keramických) nechám překvapit, díky moc Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem lastam
bru7us Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Jinak je to jak jsem psal, bru7us zamotal Rockwell B s Rockwell C. Přesněji u titan grade použil hodnoty HRC u oceli HRB. Proto srovnání nedávalo smysl. Mas pravdu prehlidnul jsem ze jedno je HRB a druhy HRC... (Moje blbost - mohl jsem si uvedomit ze austeniticka ocel nemuze mit 70-90 HRc kdyz bezne maji kalene martenziticke oceli (noze) cca 60....) To mne teda tvrdost Ti6Al4V docela prekvapila - takze jsem se kouknul na matweb na dalsi vlastnosti a skutecne na tom neni spatne - ale porad ma bohuzel problemy s pevnosti ve smyku a odolnosti proti oteru. Nepsala nekde Omega jestli ma ten titan nejakou povrchovou upravu?
Peta-Biker Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) R bych tu zakázat nechtěl, mě to baví nové PO srovnat se subama, jen mi řekni, čím bys věcně argumentoval proti novým PO, abych se rozhodl pro suby, rád se něčím o subech(keramických) nechám překvapit, díky moc Mezi námi, lidmi, kteří se o hodinky zajímaj, víme, že nám jedny hodinky nezůstanou ----> při případném prodeji se určitě líp a výhodněji prodá Rolex. Proto bych se já rozhodl takto. V případě nového modelu. Při koupi "staršího" cal 2500 není o čem, tam je cena/výkon bombovní. Za rok jsem nešáhnul na seřízení. Mít 50-60 na potápky - zvažuju Omegu, Seiko. Bydlet v zahraničí a mít účet na ebayi, vzal bych Seiko. Mít kilo na potápy, šel bych do starších Subů - občas se zadaří koupit. Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem Peta-Biker
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Mezi námi, lidma, kteří se o hodinky zajímaj, víme, že nám jedny hodinky nezůstanou ----> při případném prodeji se určitě líp a výhodněji prodá Rolex. Proto bych se já rozhodl takto. V případě nového modelu. Při koupi "staršího" cal 2500 není o čem, tam je cena/výkon bombovní. Za rok jsem nešáhnul na seřízení. Mít 50-60 na potápky - zvažuju Omegu, Seiko. Bydlet v zahraničí a mít účet na ebayi, vzal bych Seiko. Mít kilo na potápy, šel bych do starších Subů - občas se zadaří koupit. tak ono zase omegy se taky spatne neprodavaji, rolex samozrejme lepe to je bohuzel fakt, ale nejak verim tomu ze tohle budou hodinky ktery nemam na chvili, ze by se u me tak minimalne 3 roky mohly ohrat:-) nejdu do toho s tim, ze je za chvili strelim, ale stat se to muze, to je zase spekulativni otazka, kdybych byl prekupnik, jasne shanim nejlevneji rolex submariner a chvili pockam az vyleze cena...
Peta-Biker Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) tak ono zase omegy se taky spatne neprodavaji, rolex samozrejme lepe to je bohuzel fakt, ale nejak verim tomu ze tohle budou hodinky ktery nemam na chvili, ze by se u me tak minimalne 3 roky mohly ohrat:-) nejdu do toho s tim, ze je za chvili strelim, ale stat se to muze, to je zase spekulativni otazka, kdybych byl prekupnik, jasne shanim nejlevneji rolex submariner a chvili pockam az vyleze cena... 3roky je hrozně dlouhá doba na fóru, Vezmi si, že tady možná ani nejsi tak dlouho a kolik jsi toho už vystřídal a vyzkoušel I já za 4 roky, mám rád Omegu, fakt jo - na Moony nemá nic, jasně, líbí se mi více od Rolexu Paul Newman Daytony, ale tak na ty nikdy mít nebudu. Ale já bych prostě za tu značku tolik peněz nedal. Když to srovnám, za 65 tady Sorbus nabízí Blancpainy s rezervou 100hodin a to je panečku jiný kalibr, asi tak :--) *ať to není offtopic, jasně, vím, že nejdou srovnávat potápky s oblekovkami, ale prostě, když se nad tím zamyslím - musel bych si ruce useknout. 100k už je pro mne fakt velký budget na hodinky, kde bych si jó zvážil, zda jsem udělal správně. Může se mi líbit x hodinek, ale musí se mi líbit tak, abych byl za ně ochoten utratit ty peníze. Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem Peta-Biker
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 (upraveno) 3roky je hrozně dlouhá doba na fóru, Vezmi si, že tady možná ani nejsi tak dlouho a kolik jsi toho už vystřídal a vyzkoušel I já za 4 roky, mám rád Omegu, fakt jo - na Moony nemá nic, jasně, líbí se mi více od Rolexu Paul Newman Daytony, ale tak na ty nikdy mít nebudu. Ale já bych prostě za tu značku tolik peněz nedal. Když to srovnám, za 65 tady Sorbus nabízí Blancpainy s rezervou 100hodin a to je panečku jiný kalibr, asi tak :--) *ať to není offtopic, jasně, vím, že nejdou srovnávat potápky s oblekovkami, ale prostě, když se nad tím zamyslím - musel bych si ruce useknout. 100k už je pro mne fakt velký budget na hodinky, kde bych si jó zvážil, zda jsem udělal správně. Může se mi líbit x hodinek, ale musí se mi líbit tak, abych byl za ně ochoten utratit ty peníze. tak za 100k kdyz se hodne ozves tak se cena jeste snizi a nebude to tak zly, pod 100 se dostanes, me ty hodinky jednoduse nadchly, je tam inhouse a celkove je to predelany a vice detailu v ciferniku, tak proc ne... ty blancpainy nevim, nejsou nahodou bez hackingu? Upraveno 3. listopadu 2011 uživatelem lastam
Peta-Biker Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 tak za 100k kdyz se hodne ozves tak se cena jeste snizi a nebude to tak zly, me ty hodinky jednoduse nadchly, je tam inhouse a celkove je to predelany a vice detailu v ciferniku, tak proc ne... ty blancpainy nevim, nejsou nahodou bez hackingu? Jo, ale 100hodin je 100hodin a celkově je Blancpain prostě top, ale to je jedno. Jako říkám, fanoušek Omegy jsem, ale prostě já bych za to tolik nedal. Raději bez průhledu a bez šorubků za 65 klasické PO. Ale těším se na ty vaše, třeba mě nakonec někdy zlomí :-), až budou na řadě nové potápky.
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Jo, ale 100hodin je 100hodin a celkově je Blancpain prostě top, ale to je jedno. Jako říkám, fanoušek Omegy jsem, ale prostě já bych za to tolik nedal. Raději bez průhledu a bez šorubků za 65 klasické PO. Ale těším se na ty vaše, třeba mě nakonec někdy zlomí :-), až budou na řadě nové potápky. 60 hodiny rezervy u omeg taky neni uplne spatny:-) ja moc hodinek nemam, omegy budou takovy hodinky na kazdy den, takze nebudou mit moc moznosti se zastavit:-)
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 NOVÉ FOTKY Ti liquidmetal zde: http://forums.watchuseek.com/f20/my-new-titanium-omega-planet-ocean-blue-liquidmetal-bezel-605413.html
panedge Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 To říkám furt,ty černý sou lepší
lastam Odesláno 3. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 ty titanovky jsou teda hodinky mnoha tváří, což si myslim že bude jejich plus, akorát otázka jestli stojí za to si připlatit takovou pálku...
kloubik Odesláno 3. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2011 Tak na těhle fotkách vypadají o dost lépe, jsem zvědavý kdy budou běžně k vidění naživo, k dealerům mimo Omega butiky se mají dostávat po začátku 2012, ještě si asi pár měsíců počkáme, ale fakt bych je rád viděl.
lastam Odesláno 8. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 (upraveno) tak zase pošlu fotky černých PO, podle mě povedené, směs 42 a 45mm, je na nich krásně vidět plasticita ciferníku, dle fotek mi přijde, že 45mm mají dřevěnou krabičku, ta by se mi líbila víc, ale asi dostaneme klasickou červenou:-(zdroj http://uhrforum.de Upraveno 8. listopadu 2011 uživatelem lastam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se