Kreuzdorf Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Tak jsem neodolal a po delší době si trochu zabastlil. Nemá cenu tady vysvětlovat, jakej je to úžasnej pocit, když člověk vytáhne z krabičky nové hodinky a poprvé si je vezme na ruku. Snad jediné, co tohle může překonat, je navrhnout si design sám a vzít JE poprvé na ruku. Vždycky se mi líbil tento tvar pouzdra PRIMek, bohužel ciferníky těhle hodinek jsou z mého pohledu naprosto fádní. Navíc bolševici asi meli nějakou averzi proti lumi (asi aby nekalým živlům ztížili orientaci v noci v hraničním pásmu), ale pořádný hodinky přeci musí v noci svítit! Takže sem otevřel Corel a začal malovat. Tuhle fázi mám asi nejradši. Většinou to začne nějakým úplným nesmyslem pramenícím z mlhavé představy, který se postupně upravuje do přijatelného stavu. Pak se přidávájí nové prvky, tohle by šlo takhle, tady to by chtělo vyvážit s tímhle a nakonec to stejně končí vyházením většiny detailů, protože v jednoduchosti je přeci krása. Nakonec zůstane několik návrhů k vytištění na fólii, na které je třeba položit ručky a zkusit, jak to bude vypadat v pouzdře. Potom to chce pevnou ruku, párátko a lumi barvu, hroznej pocit když člověk dělá poslední značku... Samozřejmě to nejdůležitější, je vybrat ten správný řemen. No nebudu už kecat, tady je pár fotek. Dneska se se mnou byli podívat do vzduchu, takže už jsou to pokřtěný "pravý flígry" P.S. sorry za ty trochu rozmazaný fotky, fotil jsem to během motorové zkoušky Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Vit Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Jsi šikovný. Ten design se mi líbí.
emef Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Parádička. Zručnost zjevně nechybí. Mě by docela zajímalo, jak to celé vypadá v průběhu procesu. Skicy, montování a tak. Příště, až budeš něco podobného provádět, dokumentuj. Mám nutkání si na Aukru nakoupit několikery hodinky a podívat se jim "na zoubek", jak to vlastně funguje.
StanoBare Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Tú "4" si skúšal dať aj opačne, aby nebola dole hlavou? Celkovo je to fajn.
kuncák7 Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Není to špatný :-))). Ne , kecám, hezký. Povedlo se ti to.
Kreuzdorf Odesláno 10. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Není to špatný :-))). Ne , kecám, hezký. Povedlo se ti to. Díky za pochvalu, příště až mě to popadne, tak to zkusím nafotit. Ale stejně je nejlepší, pokud to chcete někdo zkusit, to vymýšlení co na to použít a jak to udělat. Dělal jsem takhle už několik kousků, ale každý vlastně trochu jinak. No a taky to chce samozřejmě nějaký vercajk, třeba z Parexa a smířit se s tím, že to vždycky nemusí pro hodinky dopadnout dobře Zatím největší nervy byla předělávka OMEGA od LDH, to je tak náááádhernej strojek, fakt se se vybál, abych něco nepodělal (naštěstí to dopadlo dobře). Ale o tom tak trochu je
cody Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Výborně Cifr vypadá skvěle, i celé hodky. Řemen jsi taky vybral A1! Nemáš prosím navíc ten štítek "akrobacie a vývrty zakázány"?
Kreuzdorf Odesláno 10. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Výborně Cifr vypadá skvěle, i celé hodky. Řemen jsi taky vybral A1! Nemáš prosím navíc ten štítek "akrobacie a vývrty zakázány"? Na co ho potřebuješ? Že by se hodil třeba cestou z hospody... Ne sorry, nic ve zlým. Štítek fakt nemám, byl už jaksi v eroplánu intergován. Ale není problém ho vyrobit pokud na něm trváš.
bandicoot Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Pěkný. Vypadají tak nějak autenticky.
cody Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 To nevyráběj... Já bych ho kamsi nalepil kdyby jsi měl autentický.
atomicsteve Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Mohl bys prosím prozradit, kde jsi sehnal lumi barvu? A určitě nejen já bych byl moc rád, když bys trošku rozepsal postup od návrhu na folii a dokončením. Jinak je to paráda, těším se na tvoje další kousky
Kreuzdorf Odesláno 10. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Mohl bys prosím prozradit, kde jsi sehnal lumi barvu? A určitě nejen já bych byl moc rád, když bys trošku rozepsal postup od návrhu na folii a dokončením. Jinak je to paráda, těším se na tvoje další kousky Barva je z Parexa, je poměrně drahá (1g kolem 250 Kč jestli si dobře pamatuju), ale dělá se s ní dobře a ten gram je na hodinky dost. Obnovoval jsem lumi už na vícero hodinkách a přístrojích a pořád tam něco mám. Zkoušel jsem i nějakou lumi barvu na nouzové osvětlení ventilů nebo co to bylo, ta svítí o dost líp, ale je moc hrubá (velká zrna). Teď plánuju něco s plošným podsvětlením celého cifru, ale technologii ještě nemám zmáknutou, tak uvidíme
wolfesh Odesláno 10. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2011 Super! Tyhle se mi opravdu líbí. Jen tak dál.
17jewels Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Jsou opravdu super. Už nějakou dobu přemýšlím jak využít svoje automatky.Byl bys prosím ochoten vyrobit ještě jeden takový cifr?? A upravit ručky na luminiscenci??
Kreuzdorf Odesláno 16. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Jsou opravdu super. Už nějakou dobu přemýšlím jak využít svoje automatky.Byl bys prosím ochoten vyrobit ještě jeden takový cifr?? A upravit ručky na luminiscenci?? Ahoj, návrh ciferníku v Corelu Ti klidně pošlu, ale úpravu už si musíš udělat sám. Není to taková legrace, protože se lumivrstvou zvětší tloušťka ruček a dalo dost práce odladit to, aby nikde nic nedrhlo. Navíc nejsem hodinář a nemůžu zaručit, že hodinky operaci na 100% přežijou. Nestává se mi to moc často, ale už se mi třeba podařilo chytit strojek za setrvačku, což bych u cizích hodinek fakt nerad.
Petr Svenda Odesláno 16. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Teda, jak jsem zvyklý stourat se v uších měsíčním miminum, na tohle bych si fakt netroufl.
Kreuzdorf Odesláno 16. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 Teda, jak jsem zvyklý stourat se v uších měsíčním miminum, na tohle bych si fakt netroufl. No já jsem mimojiné i letecký modelář, takže v tomhle mám asi malou výhodu. Na druhou stranu, já bych si zas netrouf na ty uši, páč hodinky sebou aspoň nemelou...
FilipG Odesláno 6. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2011 Jen tak dal. Doufam, ze budes pokracovat treba i v dalsich originalnich exemplerich. Drzím palce v dalších pokusech. Urcite je to zajímavý a design docela stylove odpovida i datumu vzniku puvodnich hodinek. Urcite zkus i modernejsi.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se