Martin z KE Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 Zdravim,Uvazujem nad kupou kinetickych hodiniek SEIKO. Nasiel som na nete jedny, ktore sa mi aj pacia: http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Seiko-Kinetic-SKA493P1 Zaujima ma, ako to je s ich kvalitou a aky kondenzator sa tam pouziva. Nebude ho treba po napriklad 5tich rokoch vymenit ? Proste celkovo ma zaujima, aky mate nazor na kineticke hodinky. Ak sa tam pouziva bateria, tak take ani nechcem. Neverimz e sa da vyrobit bateria, ktora sa bude dat vkuse nabijat. Kondenzator, to je ina vec. To by snad aj slo tak vymysliet. A ako je to s ich vydrzou ? Naozaj dokazu pol roka merat cas bez pohybu ? Dakujem
bohus76 Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 Zdravim, Uvazujem nad kupou kinetickych hodiniek SEIKO. Nasiel som na nete jedny, ktore sa mi aj pacia: http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Seiko-Kinetic-SKA493P1 Zaujima ma, ako to je s ich kvalitou a aky kondenzator sa tam pouziva. Nebude ho treba po napriklad 5tich rokoch vymenit ? Proste celkovo ma zaujima, aky mate nazor na kineticke hodinky. Ak sa tam pouziva bateria, tak take ani nechcem. Neverimz e sa da vyrobit bateria, ktora sa bude dat vkuse nabijat. Kondenzator, to je ina vec. To by snad aj slo tak vymysliet. A ako je to s ich vydrzou ? Naozaj dokazu pol roka merat cas bez pohybu ? Dakujem Ahoj,vítám Tě tady u nás! Nějaké zkušenosti jsou zde,chce to jen trošku hledat http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/13289-seiko-kinetic/page__p__178215__hl__%2Bakumul%C3%A1tor+%2Bseiko+%2Bkinetic__fromsearch__1&do=findComment&comment=178215
Martin z KE Odesláno 12. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 Aha, ospravedlnujem sa, ja som to aj skusal hladat, ale nejak mi to nenaslo. Takze po precitani usudzujem, ze o kineticke hodinky zaujem nemam . To ze je tam bateria ktoru treba menit uplne zmenilo moj pohlad na kineicke hodinky. Takze ostavaju jedine dobre automaty. Zaujima ma, ci SEIKO vyraba aj nejake, ktore maju rezervu chodu povedzme 2 dni (cez vikend). Nevie niekto o niecom takom ? Pripadne na co dat pozor pri vybere automatov ? Rad by som ostal pri znacke SEIKO, ale ak je nejaka rozumna alternativa (aj dizajnovo podobna kinetickym ktore som dal na zaciatku) tak si necham poradit. Jaj no a ta cena, tak do 300e. Diki.
bohus76 Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 (upraveno) Tak u Seika začínalo dost z nás,chce to trošku pohledat, co by se ti nejlépe líbilo.V klidu si to projdi,rezerva chodu bývá cca 40hodin,plus mínus něco.Přesnost bývá tak +-10sekund á den:Jdou ale vyladit i přesněji. Upraveno 12. listopadu 2011 uživatelem bohus76
Martin z KE Odesláno 12. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 A ako je to s ich presnostou ? Viem ze su nepresnejsie ako krystalom riadene hodiny, ale to by snad nevadilo.
Radek124 Odesláno 12. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 12. listopadu 2011 (upraveno) 2Martin z KE: Tenhle týden jsi už druhý zájemce o nové hodinky, který vůbec netuší rozdíly v praktickém fungování quartzek (~krokový motorek poháněný baterkou, případně s nějakým řešením prodloužením životnosti - solar, kinetic, termočlánky... ) a manuálně/pohybem ruky natahovaných mechanik. Možná by nebylo špatné si tady nejdřív chvíli něco málo počíst, ať se dostaneš aspoň trochu do obrazu... Předesílám že nemám nic proti mechanikám s automatickým nátahem - ale kromě bohušem76 zmiňované přesnosti (i když je to tu asi oprávněně bagatelizováno, smiř se s tím že většina quartzových činasek bude vždycky přesnější) u základních konstrukcí čekej i relativně krátkou rezervu nátahu (některé levnější "až 40h" Orienty/Seika neumožňují manuální nátah - takže pokud je jeden den odpoledne odložíš a druhý den nenosíš, pak počítej s tím že třetí den dopoledne už taky můžou stát). Praktickým řešením je ukazatel rezervy nátahu (moc hezké jsou zrovna v inzerci), díky kterému aspoň uvidíš na čem seš. Ale jestli máš jen pocit že výměna baterky jednou za 2-5 let by Tě nějak zásadně omezovala, pak si uvědom že i mechaniky bys měl ve zhruba stejném časovém intervalu nechat odborně vyčistit, promazat a přetěsnit - což obvykle vyjde i řádově dráž než pouhá výměna baterky (jejich přesnost není dána mechanicky - a zbytek snadno utáhne motorek). A kdoví jaké hodinky (pokud vůbec nějaké) tě budou brát za 5-10 let... Upraveno 12. listopadu 2011 uživatelem Radek124
Martin z KE Odesláno 13. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2011 Ale, ako ja viem aky je rozdiel medzi mechanickymi a quartzovymi. Automatiky seiko som nosil asi 4 roky, potom som nosil quartzove (v ktorych mimochodom prave dosla baterka ) a teraz zas nosim tie automaty. Ich problem je, ze maju asi 35 rokov a ta nepresnost je o dost vyssia nez by sa aj na mecaniky patrilo. Bol som s nimi u hodinara a ten vravel, ze je to uz vlastne tym, ze ten strojcek je stary a ze sa to vlastne neda uz napravit. Alebo nieco na ten sposob proste. Ale ich nepresnost by mi az tak nevadila, skor to, ze tych 35 rokov na nich celkom slusne vidiet .Prave na mechanikach sa mi paci cely ten system pohonu. Je to takmer dokonala zalezitost z technologickeho pohladu. Malicke, presne kolieska na tvrdych loziskach a podobne. Proste krasna vec. Tie quartzove co mam sa mi proste velmi nepacia. Preto som uvazoval nad novymi. Ale okrem znacky SEIKO nepoznam ziadnu inu ktora robi automaty podobneho stylu. A ono aj s tou presnostou, zrejme dost zavisi aj od ceny a vyrobcu, nie ?
bohus76 Odesláno 13. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 13. listopadu 2011 Ale, ako ja viem aky je rozdiel medzi mechanickymi a quartzovymi. Automatiky seiko som nosil asi 4 roky, potom som nosil quartzove (v ktorych mimochodom prave dosla baterka ) a teraz zas nosim tie automaty. Ich problem je, ze maju asi 35 rokov a ta nepresnost je o dost vyssia nez by sa aj na mecaniky patrilo. Bol som s nimi u hodinara a ten vravel, ze je to uz vlastne tym, ze ten strojcek je stary a ze sa to vlastne neda uz napravit. Alebo nieco na ten sposob proste. Ale ich nepresnost by mi az tak nevadila, skor to, ze tych 35 rokov na nich celkom slusne vidiet .Prave na mechanikach sa mi paci cely ten system pohonu. Je to takmer dokonala zalezitost z technologickeho pohladu. Malicke, presne kolieska na tvrdych loziskach a podobne. Proste krasna vec. Tie quartzove co mam sa mi proste velmi nepacia. Preto som uvazoval nad novymi. Ale okrem znacky SEIKO nepoznam ziadnu inu ktora robi automaty podobneho stylu. A ono aj s tou presnostou, zrejme dost zavisi aj od ceny a vyrobcu, nie ? Tak Seiko je dobrá volba,/poměr cena-výkon/,možná se zkus ještě podívat na Orienty /v podstatě dceřiná společnost Seika/.
Radek124 Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 2Martin z KE: ...V tom případě se omlouvám za unáhlený úsudek - a pokud se ti mechaniky líbí a vyhovují tí, nemáš samozřejmě důvod řešit způsob pohonu Přesnost strojků "základní třídy" je daná spíš kus od kusu (jedno jestli Eta nebo Seiko/Orient) - ale i přes hrozivě velké uváděné tolerance se jich většina už z výroby vejde do jednotek sekund denně, což opravdu není důvod ke zbytečné panice - jen uživatele (i výrazně lacinějších) quartzek to někdy nemile překvapí. Mimochodem - zrovna teď vidím v inzerci za zatraceně dobrou cenu zánovní kousek který by ti mohl vyhovovat...
Petr Svenda Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 Moc pěkný kousek, a za tu cenu ještě peknejsi. :-) Musím pořídit nějaký světlý cifernik...
financ Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 Moc pěkný kousek, a za tu cenu ještě peknejsi. :-) Musím pořídit nějaký světlý cifernik... Sháníš světlý ciferník?
ggrand Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 financ: necpi to tam, slíbils mi předváděčku SKX007 na srazu
financ Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 (upraveno) financ: necpi to tam, slíbils mi předváděčku SKX007 na srazu Neboj, ještě čekám na tlustý safír a JakeB ho nemá skladem. Ty Doxy budou na léto, ciferník je Sunburst a teprve na sluníčku vynikne. Edit. Spíš na jaro, pak pořídím něco jinýho. Už se znám Upraveno 14. listopadu 2011 uživatelem financ
ggrand Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 co je to Sunburst so nechám rád vysvětlit, díky.
Petr Svenda Odesláno 14. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 14. listopadu 2011 Sháníš světlý ciferník? Nojo, už mám od tebe jeden a nevim, co s nim. Asi budu muset koupit ještě jedny SNZH! :-)
Martin z KE Odesláno 16. listopadu 2011 Autor Nahlásit Odesláno 16. listopadu 2011 2Martin z KE: ...V tom případě se omlouvám za unáhlený úsudek - a pokud se ti mechaniky líbí a vyhovují tí, nemáš samozřejmě důvod řešit způsob pohonu Přesnost strojků "základní třídy" je daná spíš kus od kusu (jedno jestli Eta nebo Seiko/Orient) - ale i přes hrozivě velké uváděné tolerance se jich většina už z výroby vejde do jednotek sekund denně, což opravdu není důvod ke zbytečné panice - jen uživatele (i výrazně lacinějších) quartzek to někdy nemile překvapí. Mimochodem - zrovna teď vidím v inzerci za zatraceně dobrou cenu zánovní kousek který by ti mohl vyhovovat... Dakujem za tip. Presne ten styl sa mi paci
instant Odesláno 17. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 17. listopadu 2011 (upraveno) co je to Sunburst so nechám rád vysvětlit, díky. http://en.wikipedia.org/wiki/Sunburst edit: napr. Seiko SARB065 Upraveno 17. listopadu 2011 uživatelem instant
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se