Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

měl bych takovou specifickou prosbu. Vybírám otci pod stromek jako dárek hodinky za cca 10-15tisíc CZK. Není na hodinky nijak zatížený, spíše ho zajímá umění, ale kvůli práci je denně v obleku a myslím, že k tomu hezké hodinky patří. Problém je, že on se orientuje pouze podle vzhledu a nedovede nejspíše u hodinek nic jiného ocenit a vlastně já také ne :-) Proto došlo k tak nešťastné události, že si nechal vnutit od někoho asi předloni Primky, nemůžu už je nikde najít, asi už se nevyrábí, ale jsou s hnědým koženým tahem, automaty, veliké, tipuju 48 (?) mm, možná více, velká kulová korunka s vrypy, no to je jedno, jemu se líbí, ale furt to jsou primky z číny... :-)

Takže můj dotaz zní - lze v mém cenovém limitu tedy mezi 10-15tCZK najít hodinky, za které se nebude třeba stydět ve společnosti? Mé požadavky jsou, aby měly černý podklad ciferníku, černý kožený řemínek a byly velké, přeci jen je to kus chlapa, takže min.těch 45mm. Omlouvám se za špatné výrazy, opravdu se v hodinkách a terminologii nevyznám :-)

Líbí se mi něco jako Archimede, co jsem zatím tak hledal, ale netuším, jak kvalitní hodinky to jsou a zda se nedá třeba najít ještě něco lepšího.

Děkuji za každou cennou radu.

Upraveno uživatelem m.novotny
Odesláno (upraveno)

Dobrý den,

měl bych takovou specifickou prosbu. Vybírám otci pod stromek jako dárek hodinky za cca 10-15tisíc CZK. Není na hodinky nijak zatížený, spíše ho zajímá umění, ale kvůli práci je denně v obleku a myslím, že k tomu hezké hodinky patří. Problém je, že on se orientuje pouze podle vzhledu a nedovede nejspíše u hodinek nic jiného ocenit a vlastně já také ne :-) Proto došlo k tak nešťastné události, že si nechal vnutit od někoho asi předloni Primky, nemůžu už je nikde najít, asi už se nevyrábí, ale jsou s hnědým koženým tahem, automaty, veliké, tipuju 48 (?) mm, možná více, velká kulová korunka s vrypy, no to je jedno, jemu se líbí, ale furt to jsou primky z číny... :-)

Takže můj dotaz zní - lze v mém cenovém limitu tedy mezi 10-15tCZK najít hodinky, za které se nebude třeba stydět ve společnosti? Mé požadavky jsou, aby měly černý podklad ciferníku, černý kožený řemínek a byly velké, přeci jen je to kus chlapa, takže min.těch 45mm. Omlouvám se za špatné výrazy, opravdu se v hodinkách a terminologii nevyznám :-)

Líbí se mi něco jako Archimede, co jsem zatím tak hledal, ale netuším, jak kvalitní hodinky to jsou a zda se nedá třeba najít ještě něco lepšího.

Děkuji za každou cennou radu.

V těchto průměrech bych doporučil pilotky od Steinhartu, dělají se v 44 a 47mm a stojí kolem 10000. Vybírat můžeš zde: http://chronoshop.cz...log.php?pmi=127 a zkoušet na Praze 6:

Upraveno uživatelem Qwuiddo
Odesláno (upraveno)

Nebudu Ti radit hodinky, které by se otci mohly líbit - to dost dobře nejde...

Za mě jen, že pilotky k obleku rozhodně ne.

Upraveno uživatelem 323GT
Odesláno (upraveno)

Frantíku,dokonce mám pocit,že je někdy nosí přes košili.Ten chlap je silně nad věcí a dělá si co chce,bez ohledu na to,kde je.Posted Image

Posted Image

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

No jasne, uz jsme to zde mockrát řešili, že definice obleku a hodinek k obleku je dosti široká. Proste se neda jen tak říct, že "pilotky se k obleku nehodí"

Odesláno (upraveno)

Pokud jde o Archimede,tak by mohly vyhovět třeba tyto z řady Klassik.Mají sice 42 mm,ale jsou vysoce elegantní a velmi dobře čitelné.Navíc za rozumné peníze,za které je dispozici i ruční nátah,zastavení chodu při vytažení korunky(hacking)a samozřejmě safír.Myslím,že by stály alespoň za zhlédnutí.Chronoshop je velice vstřícný a své zákazníky přímo hýčká.

Zajímalo by mne,o jaké se jedná"Primky",mohl bys přidat nějaké foto?Jinak pravý Prim stále existuje,ale pohybuje se v úplně jiné cenové hladině.

http://www.prim.cz/

Posted Image

Edit:znáš jen tak pro srovnání cenu těch tátových Primek?

Upraveno uživatelem Jezevcik2
Odesláno

Kníže Schwarzenberg boří tento mýtus a moc mu to s nimi sluší.

Samozřejmě, ať si každý nosí co se mu líbí a z čeho má dobrý pocit. Ale touto větou bychom pak mohli vyřídit velkou část dotazů na tomto fóru. :)

Můj pocit je, že se hodinky tohoto typu k obleku nehodí. A pan Schwarzenberg, ale i kdokoli jiný, na tom těžko něco změní.

Co člověk, to názor...

Odesláno

Jezevčík: děkuju za tvé rady, mám chronoshop sjetý od začátku do konce a zase zpátky, asi to tak vypadá, že nakonec něco vyberu tam. Co se týče tvého návrhu Klassiků, tak to je až moc usedlé, představuju si něco víc načančaného, ty jeho Primky mají spoustu kejklátek, hejblátek, chronografů. Jestli můžu poprosit, asi bych upustil od toho, že nosí převážně oblek, na to vůbec neberte ohled :-)

Jinak ty Primky, které teď má, nemůžu nikde najít. Je pravda, že jsem mu na nich byl asi čtvrt roku zpátky měnit řemínek v takovém malém Prim krámě u nás v městě a paní za pultem povídala, že se hrozně diví, že je už přestali vyrábět, že po nich byla poptávka. Teď k nim nebudu mít dýl přístup, takže napíšu otci mail, ať mi pošle jejich označení, abych vám je mohl vygooglit. Jako v prvé řadě jsou fakt až skoro kýčovitě OBROVSKÉ, jak co do průměru, tak i tloušťky, mezi neznalými poutají obrovskou pozornost, všichni vypadají, že si myslí, že snad stály milion :-D Ti znalejší se k tomu asi nevyjadřují :-D Jako i mě na první pohled upoutaly, dokud jsem nezjistil, že to koupilo MPM nebo kdo a sekaj si to v číně :-) Fakt nevím, co si o nich mám myslet, jsou to spíš hlavně show a no go... Vnutil mu je starožitník, od kterého kupuje obrazy ve velkém, jenže v těch se vyzná, v hodinkách ne, takže je od něj koupil tuším kolem 5-6tisíc Kč a skoro bych řekl, že tolik snad nemohly stát ani jako nové :-D Vidím to tak, že se pak kolem vánoc objeví tady v bazaru na prodej a já si pak za to koupím nějaké Archimede i sobě... :-)

Máte pravdu, že těžko někomu radit, co se mu líbí, takže bych to už asi jen vedl formou dotazů, zda prostě kolem těch 15tCZK neudělám chybu právě třeba s těmi Steinharty, Archimede nebo Hamiltony, ale ty nevím, jestli někde do vánoc seženu a zda se s cenou vejdu do modelů, které se mi líbí.

Jinak tedy cenový limit kolem těch 15.000Kč s tím, že pokud by byla fakt nějaká šleha, jsem schopný jít na 20.000Kč.

patprom: děkuju za doporučení, ale ač hodinkám nerozumím, Certina na mě (subjektivně) působí jako značka, kterou mají v každém hodinářství v shoppingparcích a olympiích mezi Dieslama a Bentimama. Vím, přeháním, ale chtěl jsem tím jen naznačit, že hledám něco míň konfekčnějšího.

Odesláno

Pokud nebudeme tedy brát ohled na ten oblek, tak bych šel do Steinhart Nav-B chrono II. Na pohled vypadají perfektně, mají v sobě osvědčený strojek... A ta leštěná luneta je koneckonců trochu přibližuje k těm společenským hodinkám. Navíc se dělají v průměru 44 a 47 mm.

Odesláno

Pokud nebudeme tedy brát ohled na ten oblek, tak bych šel do Steinhart Nav-B chrono II. Na pohled vypadají perfektně, mají v sobě osvědčený strojek... A ta leštěná luneta je koneckonců trochu přibližuje k těm společenským hodinkám. Navíc se dělají v průměru 44 a 47 mm.

S tím souhlasím,ač chrono moc nemusím,tak tyto se povedly ,mají dobrý kalibr a vejdeš se do horní hranice limitu.Táta navíc uvidí,žes měl zájem mu pořídit něco hodnotného(nejen cenou).

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...