Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  Foundryman napsal:
Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání.

tady se třetí den řeší blbosti a on to ví :gun_bandana:

takže žádné fotky naruby, mě to hned připadalo jako kravina

• Odpovědi 74
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  Foundryman napsal:
Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání.

Tomu by se dalo věřit

:smile_anim:

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)
  Foundryman napsal:

Znělo by to hodnověrně, ale:

Waffen - SS a měřické skupiny jejich dělostřeleckých baterií (je to na ciferníku přímo napsáno - M - B /Messgruppe - Beobachtung/) měly s Peenemuende ztěží co společného, navíc v popisu k fotografii je přímo uvedeno, že hodinky byly určeny pro "fotografické účely".

Upraveno uživatelem Bobr
Odesláno
  Bobr napsal:

Waffen - SS a měřické skupiny jejich dělostřeleckých baterií (je to na ciferníku přímo napsáno - M - B /Messgruppe - Beobachtung/) měly s Peenemuende ztěží co společného, navíc v popisu k fotografii je přímo uvedeno, že hodinky byly určeny pro "fotografické účely".

Já vycházel z německých zdrojů vč. A. Lange. Aristo jim říká "Sextant-Uhr", což by taky odpovídalo.

Odesláno (upraveno)
  Bobr napsal:

Já vycházel z německých zdrojů vč. A. Lange. Značka Aristo je vede jako "Sextant-Uhr", což by taky odpovídalo.

Upraveno uživatelem Foundryman
Odesláno

Jasně, Foundrymane - tvoje vysvětlení zní hodnověrně. Navíc to co stojí na inkriminované fotce vedle důstojníka Waffen SS, je evidentně dálkoměr/výškoměr, používaný dělostřelectvem (zejména protiletadlovým) pro určování koordinát střelby.

Od počátku diskuse se snažím najít vysvětlení pro ty "fotografické účely", které jsou uvedeny na popisku k oné fotce. Ale výsledek celé té diskuse je pro mě takový, že se asi jedná o omyl autora onoho popisu.

• po 2 týdnech...
Odesláno
  Foundryman napsal:

Prosím tě - v kterém? neumím to najít....

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...