PepaSFI Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Foundryman napsal: Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání. tady se třetí den řeší blbosti a on to ví takže žádné fotky naruby, mě to hned připadalo jako kravina
Vit Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Foundryman napsal: Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání. Tomu by se dalo věřit
Onyx Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 jupiiiiii, po celejch ctyrech strankach jsem se dozvedel jak to vlastne je
rmx Odesláno 13. února 2008 Nahlásit Odesláno 13. února 2008 Bude to podobny jako když ukazovali testovací starty V1 a V2, a v rohu filmu běží stopky.
ramon Odesláno 27. února 2008 Nahlásit Odesláno 27. února 2008 Čtu to tam dobře že ty hodinky pro zaměřovače měly v průměru 65mm? Němčinu až tak neovládám.. http://www.knirim.de/xlwlang.pdf
ramon Odesláno 28. února 2008 Nahlásit Odesláno 28. února 2008 Myslel jsem totiž že ty Aristo jsou pokus o věrnou kopii a ty mají jen 37mm.
Bobr Odesláno 3. března 2008 Nahlásit Odesláno 3. března 2008 (upraveno) Foundryman napsal: Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání. Znělo by to hodnověrně, ale: Waffen - SS a měřické skupiny jejich dělostřeleckých baterií (je to na ciferníku přímo napsáno - M - B /Messgruppe - Beobachtung/) měly s Peenemuende ztěží co společného, navíc v popisu k fotografii je přímo uvedeno, že hodinky byly určeny pro "fotografické účely". Upraveno 3. března 2008 uživatelem Bobr
Foundryman Odesláno 3. března 2008 Nahlásit Odesláno 3. března 2008 Bobr napsal: Znělo by to hodnověrně, ale: Waffen - SS a měřické skupiny jejich dělostřeleckých baterií (je to na ciferníku přímo napsáno - M - B /Messgruppe - Beobachtung/) měly s Peenemuende ztěží co společného, navíc v popisu k fotografii je přímo uvedeno, že hodinky byly určeny pro "fotografické účely". Já vycházel z německých zdrojů vč. A. Lange. Aristo jim říká "Sextant-Uhr", což by taky odpovídalo.
Foundryman Odesláno 3. března 2008 Nahlásit Odesláno 3. března 2008 (upraveno) Bobr napsal: Znělo by to hodnověrně, ale: Waffen - SS a měřické skupiny jejich dělostřeleckých baterií (je to na ciferníku přímo napsáno - M - B /Messgruppe - Beobachtung/) měly s Peenemuende ztěží co společného, navíc v popisu k fotografii je přímo uvedeno, že hodinky byly určeny pro "fotografické účely". Já vycházel z německých zdrojů vč. A. Lange. Značka Aristo je vede jako "Sextant-Uhr", což by taky odpovídalo. Upraveno 3. března 2008 uživatelem Foundryman
Bobr Odesláno 4. března 2008 Nahlásit Odesláno 4. března 2008 Jasně, Foundrymane - tvoje vysvětlení zní hodnověrně. Navíc to co stojí na inkriminované fotce vedle důstojníka Waffen SS, je evidentně dálkoměr/výškoměr, používaný dělostřelectvem (zejména protiletadlovým) pro určování koordinát střelby. Od počátku diskuse se snažím najít vysvětlení pro ty "fotografické účely", které jsou uvedeny na popisku k oné fotce. Ale výsledek celé té diskuse je pro mě takový, že se asi jedná o omyl autora onoho popisu.
Milan N. Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 K tem hodinkam W-SS -asi nejvernejsi v CR dostupna replika je zde: http://www.mujnuz.cz/index.php?lang=cz&...b%ECratele_WWII Otazka je, kam to nosit, preci jen runy SS na ciferniku by nekoho mohli trochu popudit...
Bobr Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Foundryman napsal: Už jsem o tom psal v jiném vlákně - hodinky byly vyrobeny v omezeném počtu pro základnu v Peenemuende, byly používány jako chronometr v tandemu se sextantem pro výpočet dráhy raket. Vzhledem k tomu, že hledáček sextantu byl opatřen zrcadlem, jsou i indexy vteřin zrcadlově otočené pro snadnější odečítání. Prosím tě - v kterém? neumím to najít....
Bobr Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Milan N. napsal: K tem hodinkam W-SS -asi nejvernejsi v CR dostupna replika je zde: http://www.mujnuz.cz/index.php?lang=cz&...b%ECratele_WWII Otazka je, kam to nosit, preci jen runy SS na ciferniku by nekoho mohli trochu popudit... Tak věrná replika to není ani náhodou
Onisan Odesláno 13. března 2008 Nahlásit Odesláno 13. března 2008 Myslím, že ty ARISTO jsou originálu blíž....
Foundryman Odesláno 14. března 2008 Nahlásit Odesláno 14. března 2008 Bobr napsal: Prosím tě - v kterém? neumím to najít.... http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...7876&st=540
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se