Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ja si myslím, že definitívne hodinky neexistujú. Človek už od svojej podstaty nikdy nie je spokojný, to čo má sa opozerá a túži po niečom inom, lepšom. Takže súhlasím s druhou vetou, čo napísal Erendil. :)

• Odpovědi 108
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Existuji, jen nevim, ktery presne. ale uz delsi dobu to vypada na GMT Master II C. Vodotesny sou, datumovku maj, druhou casovou zonu taky, mikroregulaci na spone - sice jen jednochodovou - ale taky maj, velikost akorat, neprovokujou, nenapadny, pohodlny. Dalsi varianta je Doxa SUB 5000T, proste profi potapky se vsim vsudy.

Odesláno

Podle mě by takové hodinky musely přesáhnout svoji nadčasovostí několik generací. Pro mě je takový model třeba IWC Portuguesse.

Odesláno

Pro mě to je teď trojkombo Explorer II 216570 černý, Sea Dweller Deepsea 116660 a černý Daytony 116520...

• po měsíci...
Odesláno

Zoznam mojich definitívnych hodiniek je(zatiaľ ...) nasledovný :

1. Omega Speedmaster Professional

2. Tag Heuer Monaco

3. Breitling Navitimer

4. Rolex Submariner

5. Grand Seiko (so Spring Drive)

Každý kus má za sebou históriu, príbeh, ktorý ho robí jedinečným. V rámci každej značky je to ikonický model. Myslím, že toto je základná podmienka "definitívnosti".

Zatiaľ mám z tohoto zoznamu iba č.1, takže ešte dlhá cesta leží predo mnou :crying_anim:

• po 4 týdnech...
Odesláno

Věčné téma. Za mě osobně vlastně asi nic takového jako definitivní hodinky neexistuje. Teď jsem si pořídil svoje vysněná chrona a moc bych chtěl, aby to byly definitivní kusy, ale jak se znám, tak stejně za nějakej čas zase začnu pokukovat po jiných. A nemusí to být přímo kvůli tomu, že se mi na nich něco nelíbí, ale zkrátka člověk pořád hledá něco nového

Odesláno

Myslím, že definitivni hodinky existovat můžou. Za mě to jsou hodinky o kterých jsem dlouho snil a nyní si je i pořídil a to jsou Rolex Submariner. Mají historii, kvalitu i příběh. A až mě překvapuje, že mě na nich nic nevadi. A věřím, že to tak i zůstane. Jinak myslím, že většina modelů od Rolexu může aspirovat na definitivní hodinky. Jsou takové nadčasové a univerzální.

Odesláno (upraveno)

S hodinkami je to ako so ženou. Môžeme mať radi tú vlastnú, ale aj tak pokukujeme po druhých.

Tak ty jsi to vystihl- přesně tak jsem to myslel. Asi to pokukování po jiných máme tak trochu v krvi. Naštestí hodinky nám to nikdy nebudou vyčítat

Upraveno uživatelem sashator
Odesláno

Definitivní hodinky z donucení nejrůznějšími okolnostmi jistě existují. U mě např.: quartzové Tissoty bicolor s průměrem 35 mm, kupované před čtrnácti lety za dost nehorázný peníz asi 12k. Jsou skoro neprodejné a navíc mají pro mě jakýs takýs příběh. Dále, Oris Artelier, které jsem dostal ke kulatým narozeninám. Taková věc se prostě neprodává. Atd...

Odesláno

já měl za to, že definitvními hodinkami se myslí "ten vrchol", kdy už nebudeme pokukovat po jiných, aspoň ne natolik, že bychom je chtěli... a proto ta otázka, zda existují

:rolleyes:

přirovnání se ženami pak trošku pokulhává, ostatně jako každé přirovnání

:angel:

Odesláno

já měl za to, že definitvními hodinkami se myslí "ten vrchol", kdy už nebudeme pokukovat po jiných, aspoň ne natolik, že bychom je chtěli... a proto ta otázka, zda existují

Něco podobného jsem si myslel, když jsem si koupil vysněné Navitimer World. Myslel jsem, že jsou definitivní celou cestu autem, než jsem je dovezl domu a zjistil jsem, že mi moc nesedí :-D. Nyní už vím, že čím více jsem od hodinek očekával, tím bylo zklamání větší.
Odesláno (upraveno)

Definitivní hodinky jsou ty s příběhem. Určitě si budu kupovat další hodinky, jsou ale jedny, který zůstanou doma

Upraveno uživatelem financ
Odesláno

Záleží na tom, co si pod pojmem definitivní představit.

Jestli by to mělo znamenat mít jedny hodiny a nepotřebovat další, myslím, že definitivní neexistují (musely by to být hodinky k obleku, kraťasům, do vody, na písek s dítětem, k sekání dřeva nebo na kolo apod.).

Jestli to má znamenat, že jsou to hodinky, které nikdy nepustíte z domu, pak souhlasím, že se jedná o hodinky s příběhem nebo hodinky darem, případně o vysněné modely.

Sám vím, že skončím u RLX exp nebo GMT, ale vždycky k nim budu potřebovat další minimálně na hard sporty kvůli digitálním funkcím a jejich zlomkové ceně v případě zničení.

Návštěvník km.kmk
Odesláno (upraveno)

Myslím, že ano. Sice mi to trvalo pět let a abych na to přišel, tak jsem je i jednou musel prodat, ale pro mě jsou to Doxa SUB5000 Professional.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem km.kmk

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...