Jump to content

Kolik je zde majitelů hodinek LÜM-TEC ?

Vit

Recommended Posts

• Replies 118
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 months later...
  • 1 month later...
  • 8 months later...

koukam, ze majitelu je dost, proto se zeptam tady. nemuzu nejak nasadit wolframovy tah na hodinky, procetl jsem nejaka fora, kde pisou, ze s tim muze byt problem, nicmene nejaka prakticka rada konkretniho uzivatele by bodla a ja bych nemusel v pondeli k hodinari.

koukam, ze majitelu je dost, proto se zeptam tady. nemuzu nejak nasadit wolframovy tah na hodinky, procetl jsem nejaka fora, kde pisou, ze s tim muze byt problem, nicmene nejaka prakticka rada konkretniho uzivatele by bodla a ja bych nemusel v pondeli k hodinari.

Jestli bydlíš blízko UH, tak se klidně zastav.

K nasazování wolframového tahu - mám M52, první nasazení tahu proběhlo v Koskomu, když jsem ho zároveň nechal zkracovat, a ani pro "profíka" to nebylo bez potíží. Při nasazení se muselo trochu zatlačit na konce stěžejek směrem k hodinkám, aby zaskočily do dírek v nožičkách, takže byly na těch koncích malinko zahnuté... ale drží to. A od té doby jsem tah nasazoval asi 3x sám, vždycky to chvilku zabere, ale už se zlepšuju  :-)

Každopádně Lum-tecy mají obrovské plus (aspoň pro mě), že vypadají výborně na kůži a že na tahu jsou to úplně jiné hodinky. A i ta váha kolem 270g je v pohodě :-)

A ještě jedna výhoda wolframové slitiny - při nasazování řemenů/tahu se prostě nepoškrábe! 

brnakp, konecne slysim neco, pro me potesujiciho, myslel jsem, ze jsem uplna lama a nejde to jen me.....dnes jdu k hodinari, bo jak se znam, ja jsem schopny poskrabat i sk tah

O poškrabání se opravdu nemusíš bát :-) Akorát jsou na leštěném povrchu hodně vidět šmouhy, ale zase jen z blízka, na dálku se hodinky pěkně lesknou... no příště je před focením pořádně přejedu hadříkem :-)

post-30661-0-72534800-1392037416_thumb.jpg

tak chlapi tah je nainstalovan, hodinar rikal, ze to moc dobre neslo, prej u toho stravil celych 15 minut, nicmene tah je na hodinkach(nebo naopak) a vypada to opravdu pekelne, jeste jsem psal do lum tecu USA a nabidli mi, ze mi poslou specialni zakrivene stezejky, tak si to necham poslat a uvidim pro priste

M52 jsem také nějakou chvíli vlastnil a problém se stěžejkami je řešitelný bez ohýbání. Zjistil jsem, že je více druhů stěžejek co do tloušťky. Standardní je 1,70 mm, ale dá se sehnat i 1,45 a potom není s nasazením problém.

musel jsem obejít pár hodinářů a zadařilo se, ale ani většina z nich nevěděla, že je více druhů tlouštěk. Já jsem na to přišel tak, že k hodinkám mi byly dodány dvě stěžejky. Jedna šla nasadit OK a druhá ne. Myslel jsem, že jedna strana je odlišná od té co jde nasadit klasicky. Pak jsem stěžejku přehodil a šlo to. Pak už jenom šuplera a bylo to.