Jump to content

Kolik je zde majitelů hodinek LÜM-TEC ?

Vit

Recommended Posts

Jo jo M20 wolfrámovky Musím říct že mi to teda trvalo než jsem se k nim dorval Ted jsem ale nadmíru spokojen, hodinky mají dva roky a jsou pořád jako nové, neuveřitelná věc Jak jsi už tady psal je fakt super že je i taková firma, která se pokouší použít nové technologie jak už na lumi tak i na použitý materiál a nejsou zase až tak cenově náročné Neumím si představit kolik by stály takové Brajtle nebo Pamy kdyby byli z wolfrámu Značce Lum-tec držím pěsti a jen tak dál

• 2 weeks later...
  • Replies 124
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Obávám se že (na rozdíl od zákazníků) pro LÜM-TEC Wolfram zas takové terno nebyl, když od něj v novějších řadách potichu upustila. Však už před 5 lety se tady psalo/odkazovalo na problémy s výtěžností a nekvalitou smluvní čínské produkce - a dnes radši experimentují s měkkým kobaltem, patinujícím bronzem a nedejbůh laminátem...

Limitované série PAM jsou z (ještě tvrdší) keramiky, dlouholeté zkušenosti s tvrdokovem a keramikou na bázi wolframu má i RADO, konfekčněji vypadající keramiku za relativně lidové ceny umí i Junghans. Tržní cena takových hodinek je pak vždycky výsledkem kompromisu mezi zákazníkem a dealerem - a s reálnými výrobními náklady zas tak moc nesouvisí. 

Velká wolframová M-ka mají bez debat své kouzlo - jenže pokaždé mě od té parádní šlupky odradily "laciné a ještě lacinější" strojky, jedno jestli mechanické a nebo baterkové...  <_<

• 2 months later...

Rád bych se přidal k majitelům hodinek - konkrétně pokukuji po "bronzovkách" B18 a M53. Nebyl by někdo z Prahy, kdo by hodinky (buď tyto nebo jiný model ze stejné řady) měl a zašel by na pivo/kafe, abych si je mohl prohlédnout? Rád bych si hodinky před koupí vyzkoušel a nepodařilo se mi najít obchod, kde by je měli.

Předem se omlouvám, za spam vlákna, ale přišlo mi to více cílené, než běžná rada s koupí :) komentáře ideálně SZ. Díky.

• 1 year later...
  • 1 month later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
  • 3 months later...
  • 3 weeks later...

Ahoj všem. Tak jsem si od člena tohoto fora pořídil B32 combat. Design je z mého pohledu nádherný, lumi je hrozná. Zabírají dost času, jak se na ne pořad dívám.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

• 4 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Tak jsem do toho také spadl.

Před lety jsem začínal s hodinkami se strašně překombinovanými ciferníky (Citizen Nighthawk a podobné), na kterých je přes ostatní funkce občas problém zjistit kolik je vlastně hodin. Postupným zjednodušováním (Deep Blue, Seiko, Steinhart, Orient) jsem se dostal k designovému ideálu, který pro mě představují Panerai; ovšem cenově jsou mimo rámec toho, co jsem ochoten dát za hodinky. Mezi tím jsem občas v prodejním vlákně narazil na LT, ale zřejmě na modely, které jsou vlídně řečeno "málo civilní", tj. mezi lidi bych si je nevzal :). Minulý týden jsem zde ale zahlédl M55 a bylo rozhodnuto; takže je mám teď na ruce. Zítra jak bude trochu světlo, zkusím udělat pár fotek, zatím se kochám těmi vašimi.

Nathanien: parádní sbírka!

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Asi by bylo nejlepší, naklikat si aktuální modely přímo ze stránek LT. Tam poznáš, co v současnosti dělají, včetně vzájemných rozdílů. Na konkrétní starší typy se pak ptej tady. Celou sérii ti asi nikdo nesrovná.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...