Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Svou reakci jsem také přesunul do vlákna o LE s odkazem na toto vlákno.

• Odpovědi 255
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Měl bych dotaz. Jak se vsazují sklíčka do pouzdra hodinek? u plastových si dokážu představit, že se nějak ohne a pružností zapadne do drážky po obvodu pouzdra. Ale co minerální nebo safírové sklo? To přece ohýbat nejde.

Odesláno

Tak chlapi, asi nepatřím do této společnosti. Pravda se svým učitelským platem, kdy nám v celé škole zkrouhli v průměru o 30% osobní ohodnocení (mě o 45% - asi dělám hovno) a prý, že máme pořád přidávané....

Ale nebudu bečat (kdo umí ten umí, kdo neumí tak učí).

Jeremy má pravdu, budu se muset poohlédnout po nějaké alternativě 13 litrů a více na srandičky prostě namám.

Ale hrozně rád bych přišel na nějakou exkurzi do PRIMu.

Ale jinak vám to všem moc přeji, bude to bezva týden, prostě každý kůň něco stojí.

Omlovám se za svů brekot, ale musel jsem to ze sebe dostat...:/

Odesláno

> VS: nejobvyklejší způsob je zalisování do pouzdra, přičemž mezi sklíčko a pouzdro se vloží taková silonová potvora, která už zmáčknout jde..

Odesláno

Cena je tvořena většinou kompromisem mezi nabídkou (cena za nabízenou službu) a poptávkou (ochotou investovat určitou sumu na základě poptávky). Tato cena by měla být výsledná. Chápu ty členy, kteří tvoří Linei 40 LE a najednou je je jejich know-how použito jinak.

Stále ještě nezazněla konečná cena kurzu, tedy školné + cena za nástroje, kalibr a pouzdro + ubytování(možno bydlet u milenky). Jaké vlastně budou každým účastníkem stvořeny hodinky? Nebo mám být rád, že jsem od přírody nešikovný a možná nezpůsobilý absolvovat kurz. I když hodinářem nechci být a hledám hlavně zábavu.

Odesláno

Asi si moc nevěřím, nedávno jsem koupil hejble na zkrácení tahu a hodinky koupené následně odnesl k hodináři, který tah zkrátil dle mého přání.

Odesláno

Poznámka ke kurzu: hodinky si samozřejmě stavět nemusíte, stejně jako se nemusíte ubytovat v námi navrženém hotelovém zařízení. To je čistě na Vaší volbě. Já jsem si jen myslel, že by to byla taková hezká tečka. Já bych na takovém místě chtěl odjet s pocitem, že si odvážím, hodinky, které jsem si sám "vyrobil". Možná se ale mýlím a inklinace zájemců bude jiná.

Jinak, každý z účastníků bude pracovat samostatně. Nepůjde tedy pouze o teorii, vykládanou pomocí projektoru, ale i o praktickou práci s konkrétním kalibrem. Detailní program kurzu napoví, že to jinak ani nejde. Budeme se učit i identifikaci závad atd.

Navíc si uvědomte, že budeme připravovat i veškeré učební materiály (něco jako skripta), a to zabere skutečně hodně času na přípravu. Není to jako kurzy pletení. I když co já vím, třeba to také není taková sranda jak to vypadá.:)

Odesláno

Chápu..

Bylo by tedy možné napsat kompletní cenu?

Tj. pro ty, kteří o hodinky stojí, přidat cenu kalibru, pouzdra..

A pro ty, kteří je nechtějí, tak napsat, jeslti je možné si "půjčit" nějaký starší kalibr tohoto typu.

Bylo by možné taky přidat ceny toho nářadí? (třeba alespoň základní, beze slevy, o kterou zřejmě stále bojujete?)

Nechci rýpat, ale pro rozhodnutí je důležité znát co nejpřesnější celkovou cenu.. Mám pocit, že závazné objednávky Vám stejně nezačnou chodit, dokud, to nebude vyjasněno.. :-)

Díky..

Odesláno

Ano, Jeremy má pravdu, mě se to taky rozleželo a už nebudu brečet jako včera a možná do toho půjdu, ale potřebuji znát cenu co možná nejpřesněji.

A také by mne zajímalo při jakém počtu účastníků by bylo možné pohnout s cenou dolů.

Odesláno

Pohnut cenu dolu by slo asi iba pri pravidelnom organizovani kurzov.

Samotny kurz nemoze mat viac clenov, nez dovoli ucebna, zvladne ucitel-majster...

Ak PRIM dal cenu, asi nebude chciet handlovat.

Tak ako ostatni, tiez by som chcel vediet cenu dalsich "sucasti" kurzu. :)

Odesláno

S cenou kurzu se nedá nic moc dělat, protože počet osob, které se v rámci jednoho běhu můžou zůčastnit je omezený. Je to dáno nejen prostorovými důvody, ale především koncepcí celého kurzu, který počítá s tím, že každé odpoledne se budou aplikovat teoretické znalosti při konkrétní hodinářské práci. To zanmená, že si odpoledne vše hned pod dohledem vyzkoušíte. Věřte tomu, že budete potřebovat asistenci a ani zkušený pedagog nezvládne více jak 8-10 lidí najednou.

Ceny všech ostatních položek dospecifikuji do přesné podoby do konce týdne! Kdybych to neudělal, můžu se spolehnout, že mě někdo klepne přes prsty a připomene mi, že nedržím slovo.;) Vznikl tady z toho docela slušný sport.:) Alespoň mám o to větší motivaci to vše stihnout a nezapomenout.:)

Nerad bych se jen dočkal okamžiku, že už bych se začal bát na chronomagu něco říci.:) Občas mám pocit, že jen Chronomag bych mohl dělat na full time, ale mám i jiné povinnosti.

Rád bych ale využil této příležitosti, abych všechny zájemce o renovace poprosil, aby své požadavky na konkrétní cenovou kalkulaci případných renovací směrovali přímo na paní Slavíkovou, která má tuto agendu ve firmě k dispozici. Posílejte jí maily na adresu info@prim.cz. Samozřejmě, pokud by se Vám zdálo, že se s tím nějak loudá, tak se obraťte i na mne.

Když to pošlete přímo mě, tak já stejně udělám to, že to přepošlu paní Slavíkové a poprosím jí o vyhotovení nabídky. Ušetří mi to spoustu času, díky!

Odesláno

Tak jsem se dostal konečně k internetu a mohu splnit další část toho co jsem slíbil. Cena ubytování je 750,-Kč za dvoulůžkový pokoj se snídaní. Pokud Vám tedy nebude vadit sdílení jednoho pokoje, dostane se cena na 375,-Kč za noc. Přiznám se, že mě i tato cena krapet překvapila, ale asi to bude tím, že už jsem dlouho nikde v hotelu nespal.:)

Ceny nářadí dám definitivně dohromady až po Basileji, kde se ještě budeme snažit zoptimálnit cenovou nabídku.

• po 3 týdnech...
Odesláno
  PRIM napsal:
Ceny nářadí dám definitivně dohromady až po Basileji, kde se ještě budeme snažit zoptimálnit cenovou nabídku.

Basel skoncil tak sa hlasim o dalsie udaje a ceny. Kurz sa blizi... :):):)

• po 3 týdnech...
Odesláno

Při setkání v Ostravě jsme se bavili (mimo jiné) o sadě nářadí Bergeon 6817. Předpokládám, že to co je v té prezentaci asi není ono, že?

Šlo by nějak zjistit cenu té sady?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...