mischa Odesláno 20. prosince 2013 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. prosince 2013 Já žiji v tom, že zlatá pouzdra dělali v Safině, či Soluně, to byly jediné firmy, které směly nakládat se zlatem a dávat na ně punc. Moje zlatý Primky mají puncy, které používala Safina. Že by Elton mohl za bolševika takové privilregium obejít? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 21. prosince 2013 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 21. prosince 2013 V 20. 12. 2013 v 8:22, accutron napsal: Dovoluji si upřesnit. V Eltonském archivu je uložena výrobní dokumentace na všechny typy zlatých hodinek Prim tzn. kompletní kusovník, výkresy číselníků, ruček, korunek a pod. Tyto díly byly vyrobeny v Novém Městě nad Metují a jsem si jist, že i montáž hodinek probíhala v NMnM. Jediné co není doloženo je výrobní výkres pouzdra hodinek, ale návrhy pouzder rozhodně vznikaly v NMnM, neboť se dochovaly ve vzorkovnici hlavního konstruktéra makety zlatých primek zhotovené ve vývojové dílně. Velmi děkuji Accutronovi za nové cenné informace , zvláště o existenci a uložení výrobní dokumentace všech zlatých primek v Eltonském archivu. Cenné je i nejpravděpodobnější místo montáže přímo v NMnM, čímž by se z nich staly vlastně "oficiální" primky.Vycházel jsem z původních neúplných předpokladů, proto si dovoluji Accutronův příspěvek zkopírovat do vlákna o 14k primkách, aby vše o zlatých primkách bylo pohromadě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onipep Odesláno 13. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2014 Tak se vynořilo nový celozlatý pouzdro?! Co na to vodborníci - mě to příjde jako bastl?? Vejš accutron uvádí, že jsou makety a vzorky uloženy v archívu v NMnM ?! Je tam i tohle?? http://aukro.cz/excelentni-zlate-14k-prim-brusel-top-stav-c-481-i4326219585.html S aukcí nemám nic společnýho, když tak to vymažte Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 Vejš accutron uvádí, že jsou makety a vzorky uloženy v archívu v NMnM ?!Je tam i tohle?? NENÍ. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 (upraveno) I podle mě je to bastl a navíc ošklivej.Strojek má v pouzdře vůli a kousek vedle šroubků, který drží strojek, je vidět další omačkání od šroubků, takže tam původně byl strojek úplně jinej.Ed: A ani korunka nesedí dobře u pouzdra... a ty pevný stěžejky... podle mě je to pouzdro z něčeho trochu staršího a náhodou tam pásnul strojek prim. Upraveno 14. června 2014 uživatelem Karlos Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 (upraveno) V 14. 6. 2014 v 9:28, Karlos napsal: a navíc ošklivej.Myslel jsi jako ošklivý ? /jen trochu zlobím :-) / Je to bastl a basta. Upraveno 14. června 2014 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 Možná by daly puncy o původu pouzdra víc informací.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 V 13. 6. 2014 v 20:11, Onipep napsal: Tak se vynořilo nový celozlatý pouzdro?! Co na to vodborníci - mě to příjde jako bastl?? Vejš accutron uvádí, že jsou makety a vzorky uloženy v archívu v NMnM ?!Je tam i tohle?? http://aukro.cz/excelentni-zlate-14k-prim-brusel-top-stav-c-481-i4326219585.html S aukcí nemám nic společnýho, když tak to vymažteMyslím, že by stačilo trochu číst ty texty v inzerci... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onipep Odesláno 14. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2014 V 14. 6. 2014 v 12:27, JR_2010 napsal: Myslím, že by stačilo trochu číst ty texty v inzerci...Já jsem to četl, jenom mě zajmalo, jestli to není něco,jako ty traktory ze začátku tohoto vlákna. Tam mam pocit,že si je někdo nechal udělat taky na zakázku?! Jinak díky za názory:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 15. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2014 To pouzdro je designově o dost starší, a jsou to původem jiné hodinky, do kterých se napasovaly střeva Prim, nic víc, nic míň... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 17. června 2014 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 17. června 2014 Vše už bylo v tomto vláknu řečeno, při velmi podrobném zkoumání nabízených 14k hodinek na aukru a čtení tohoto vlákna se lze dobrat k cíli o pravděpodobném původu pouzdra . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 30. června 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2014 Nakonec ještě nebyl čas nechat vyměnit sklo. Jen jsem je trochu otřel a dostaly řemínek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2014 (upraveno) Paráda, ciferník a ručičky vypadají velice slušně. Upraveno 1. července 2014 uživatelem Jeronimo Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2014 V 1. 7. 2014 v 12:49, Jeronimo napsal: Paráda, ciferník a ručičky vypadají velice slušně.Dík, jsou opravdu v pěkném stavu.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukas.78 Odesláno 1. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2014 Parádní jsou Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honza.hasic Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2014 (upraveno) Právě jsem dostal do ruky tyhle hodinky. Mají jakýsi značky "mezi nožičkama" - tady když tam je řemínek jsou ty značky zakrytý - ten kdo je prodával tedy neviděl že tam je něco vyražený a já taky nee. Ale nemám lupu takže to nepřečtu. Víčko je nerez šroubovací ale takový nějaký divný - nevím co to je model. Nikde jsem je tu nenašel - Jestli někdo máte podobný rád se poučím. Číslo na víčku 1168791. Díky za info. Honza Upraveno 28. července 2014 uživatelem honza.hasic Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Napoleon Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2014 (upraveno) to budou max pozlacený. celozlaté mají i zlaté dýnko a ne ocelové a mají klasický punc. Jedno-dvou místné číslo na plášti dole býva počet mikronů. Upraveno 28. července 2014 uživatelem Napoleon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 28. července 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. července 2014 Jedno z prvních pozlacených pouzder za Švýcarska. Značky jsou počet mikronů pozlacení. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. listopadu 2014 Tak se přidám se svojí troškou do mlýna: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se