JR_2010 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Jen se zeptám,nemá tam být vteřinovka v niklu? /teda lesklá a ne bílá/. Asi ne,když vídím tu stanikovu fotku z katalagu,či z čeho je. Já myslím, že tolja to napsal celkem jasně a co už může být lepším důkazem než stanikovo foto z oficiálního katalogu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Já myslím, že tolja to napsal celkem jasně a co už může být lepším důkazem než stanikovo foto z oficiálního katalogu Trošku mě zarazil ten jiný odstín lumi na ručkách a vteřinovce. Editoval jsem to ,když jsem viděl Stanikův příspěvek /jen pro vysvětlenou./ V pohodě nejsem nějaký netýkavka,jen mi přišla ta toljova vteřinovka nepatřičná vůči těm zašlým ručkám. Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Trošku mě zarazil ten jiný odstín lumi na ručkách a vteřinovce. Editoval jsem to ,když jsem viděl Stanikův příspěvek /jen pro vysvětlenou./ To tak y nebylo z mé strany myšleno jako nějaká výtka, to jsem jen shrnul skutečnosti Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nodus Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Taky mám jedny , ale se špatnými ručkami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Omlouvám se, oprava s doplněním, přidám znovu Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Jeden chytrý pán jménem Sokrates řekl "Vím, že nic nevím" a tak na silvestra rozpoutám trochu diskusi o tom, co vlastně víme...... Přiložím 2 zajímavé fotky - jedna je oficiální katalog primek a druhá reklamní dobová fotka primek O čem lze debatovat: 1, vteřinovka u mysliveckých mohla být klidně poniklovaná s lumi stejně jako mají PS2.1 . Dobové fotky dost zkreslují a poniklování s odleskem se někdy zdá jako býlí kov. Je to hezky vidět na horních PS2.1 - vteřinovky jsou jistě stejné barvy, ale jedna se zdá jakoby niklovaná a druhá bílá A TEĎ TŘEŠÍNKY NA DORTU 2, vteřinovka u oficiálního PS2.1 katalogu - je u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 rovná bez lumi zakončení. A to přesto, že se takto určitě nikdy finálně nevyráběla. Reklamní foto viz obr.2 hodinek typu PS2.1 je už se správnou vteřinovkou. 3, řemeny u oficiálního PS2.1 u katalogu - u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 je původní řemen z IGENů, se kterým se myslím nikdy nevyráběly. Na reklamní fotce obr.2 už je řemen správný se kterým je známe. Co z toho tedy plyne? Vývoj šel vždy dál a mezi firemním nafocením, vyrobením katalogu, reklamních letáků a masovou výrobou nějaká čas uplynul. A občas se mohlo na vzhledu hodinek něco změnit. Jedině čím víc toho ale člověk nakouká, tím si je jistější , co je opravdu správné nebo nejpravděpodobnější . No Tys tomu dal, moje neotřesitelná jistota vzala za své Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Jeden chytrý pán jménem Sokrates řekl "Vím, že nic nevím" a tak na silvestra rozpoutám trochu diskusi o tom, co vlastně víme...... Přiložím 2 zajímavé fotky - jedna je oficiální katalog primek a druhá reklamní dobová fotka primek O čem lze debatovat:1, vteřinovka u mysliveckých mohla být klidně poniklovaná s lumi stejně jako mají PS2.1 . Dobové fotky dost zkreslují a poniklování s odleskem se někdy zdá jako býlí kov. Je to hezky vidět na horních PS2.1 - vteřinovky jsou jistě stejné barvy, ale jedna se zdá jakoby niklovaná a druhá bílá A TEĎ TŘEŠÍNKY NA DORTU 2, vteřinovka u oficiálního PS2.1 katalogu - je u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 rovná bez lumi zakončení. A to přesto, že se takto určitě nikdy finálně nevyráběla. Reklamní foto viz obr.2 hodinek typu PS2.1 je už se správnou vteřinovkou. 3, řemeny u oficiálního PS2.1 u katalogu - u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 je původní řemen z IGENů, se kterým se myslím nikdy nevyráběly. Na reklamní fotce obr.2 už je řemen správný se kterým je známe. 4, u PS2.1 úplně chybí nápis SPORT !!! Co z toho tedy plyne? Vývoj šel vždy dál a mezi firemním nafocením, vyrobením katalogu, reklamních letáků a masovou výrobou nějaká čas uplynul. A občas se mohlo na vzhledu hodinek něco změnit. Jedině čím víc toho ale člověk nakouká, tím si je jistější , co je opravdu správné nebo nejpravděpodobnější . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Také se mi nezdála kombinace niklovaných ruček s bílou vteřinovkou, ale nechtěl jsem se dohadovat se zkušenějšími , navíc moje parketa jsou hlavně sporty a nejsem expert na všechny typy primek. Ale právě si jsem téměř jistý, že bílá vteřinovka s luminiscencí se dělala jen pro bílou verzi Igenů a jinak vůbec.Ale když se to takhle nakouslo, tak se vrátím k tomu svému obrázku z aukra. Nechci plevelit, chci se jen ujistit. Je možné skutečně vyloučit, že se třeba poslední modely mysliveckých dělaly s bílými ručkami z PS2.2(s přihlédnutím k tomu, že lumi verze má ručky z PS2.1)? A druhá otázka - k jakému jinému modelu hodinek by mohl patřit tenhle hnědý armovák? Mně nic jiného nenapadá. Tak slovutní chronokolegové raďte. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Také se mi nezdála kombinace niklovaných ruček s bílou vteřinovkou, ale nechtěl jsem se dohadovat se zkušenějšími , navíc moje parketa jsou hlavně sporty a nejsem expert na všechny typy primek. Ale právě si jsem téměř jistý, že bílá vteřinovka s luminiscencí se dělala jen pro bílou verzi Igenů a jinak vůbec. Ale když se to takhle nakouslo, tak se vrátím k tomu svému obrázku z aukra. Nechci plevelit, chci se jen ujistit. Je možné skutečně vyloučit, že se třeba poslední modely mysliveckých dělaly s bílými ručkami z PS2.2(s přihlédnutím k tomu, že lumi verze má ručky z PS2.1)? A druhá otázka - k jakému jinému modelu hodinek by mohl patřit tenhle hnědý armovák? Mně nic jiného nenapadá. Tak slovutní chronokolegové raďte. Tady už je to opravdu o názoru a množství nakoukaných hodinek. Za mě - bílé ručky z PS2.2 bych ke konci výroby nevylučoval, vyskytuje se jich poměrně dost (i když jejich náhrada místo lumi verze mohla být realizována i následně při opravách, barevně se to nabízí). Hnědý armovák je dle mého úlet. Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr_P Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 ... Přiložím 2 zajímavé fotky - jedna je oficiální katalog primek a druhá reklamní dobová fotka primek.... 2, vteřinovka u oficiálního PS2.1 katalogu - je u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 rovná bez lumi zakončení. A to přesto, že se takto určitě nikdy finálně nevyráběla. Reklamní foto viz obr.2 hodinek typu PS2.1 je už se správnou vteřinovkou. 3, řemeny u oficiálního PS2.1 u katalogu - u obou typů 68 207 1 i 68 208 1 je původní řemen z IGENů, se kterým se myslím nikdy nevyráběly. Na reklamní fotce obr.2 už je řemen správný se kterým je známe. 4, u PS2.1 úplně chybí nápis SPORT !!! ... Protože diskuse se přesunula do expertních sfér , kde se normální smrtelníci už ztrácejí, dovolím si odbočit od mysliveckých k PS2.1 a přikládám na Chronomagu (Honza.manta ) už několikráte publikovaný obrázek rodinky PS2.1 i s typovými čísly. Porovnání obrázků PS 2.1 v katalogu a tohoto snímku vyrobených hodinek PS2.1, jsou snad přehledně vidět všechny rozdíly, které popsal Stanik73. Já přidám ještě jeden postřech - barvy ciferníku! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Protože diskuse se přesunula do expertních sfér , kde se normální smrtelníci už ztrácejí, dovolím si odbočit od mysliveckých k PS2.1 a přikládám na Chronomagu (Honza.manta ) už několikráte publikovaný obrázek rodinky PS2.1 i s typovými čísly. Porovnání obrázků PS 2.1 v katalogu a tohoto snímku vyrobených hodinek PS2.1, jsou snad přehledně vidět všechny rozdíly, které popsal Stanik73. Já přidám ještě jeden postřech - barvy ciferníku! Barvy jdou bohužel na vrub hlavně použité dobové technice focení, následného tisku a popř. dnešnímu skenování. Je poměrně časté, že z temně rudé vyleze nakonec taková fialovo-vínová . Ty červené PS2.1 nejsou výjimkou ..... Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem stanik73 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Demi Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Ahoj, ten hnědý armovák je odsud Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Tady už je to opravdu o názoru a množství nakoukaných hodinek. Za mě - bílé ručky z PS2.2 bych ke konci výroby nevylučoval, vyskytuje se jich poměrně dost (i když jejich náhrada místo lumi verze mohla být realizována i následně při opravách, barevně se to nabízí). Hnědý armovák je dle mého úlet. No jo - úlet - ale dělanej není, to je přesně armovák do prachotěsných soudků a opravdu mi nenapadá žádný jiný ciferník, ke kterému by pasoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Také se mi nezdála kombinace niklovaných ruček s bílou vteřinovkou, ale nechtěl jsem se dohadovat se zkušenějšími , navíc moje parketa jsou hlavně sporty a nejsem expert na všechny typy primek. Ale právě si jsem téměř jistý, že bílá vteřinovka s luminiscencí se dělala jen pro bílou verzi Igenů a jinak vůbec. Ale když se to takhle nakouslo, tak se vrátím k tomu svému obrázku z aukra. Nechci plevelit, chci se jen ujistit. Je možné skutečně vyloučit, že se třeba poslední modely mysliveckých dělaly s bílými ručkami z PS2.2(s přihlédnutím k tomu, že lumi verze má ručky z PS2.1)? A druhá otázka - k jakému jinému modelu hodinek by mohl patřit tenhle hnědý armovák? Mně nic jiného nenapadá. Tak slovutní chronokolegové raďte. Já myslím, že to patří sem, ale musím uznat, že u myslivců to vypadá dost dobře Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Demi Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) tak znovu <div><br></div><div>edit velikost fotky</div> Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem Demi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Ahoj, ten hnědý armovák je odsud Inspirativní připomínka, nechci šťourat , ale odkud, že je? Edit: sorry, byl jsem s tím šťouráním pomalej Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 Hmmm... Stále je co se učit, tuhle barevnou kombinaci vidím prvně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Demi Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 to honza: Moc jich není, ale občas se objeví.Podobná kombinace se dělala i v takovém šedomodrém odstínu - ciferník a armovák ve stejné barvě, v soudkovém vroubkovaném pouzdru. O dalších kombinacích, kde by ciferník a armovák byl ve stejné barvě, už asi nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 31. prosince 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2011 (upraveno) Tohle vlákno mne docela inspirovalo. Nevíte někdo, kde by se dalo vyříznout do ciferníku datové okénko(předpokládám, že asi laserem)? A začínám tím pádem shánět myslivecké s dobrým cifrem a soudky s dobrým hnědým armovákem. Alespoň mám zase motivaci, co shánět. Kdyby někomu něco z toho doma přebývalo, tak se nebráním nemravným návrhům třeba na výměnu za něco jiného prom tikajícího. Edit: chybka Upraveno 31. prosince 2011 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
serengeti Odesláno 1. ledna 2012 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2012 Zdravim vás. Tak mi dnes čistě náhodou ukázal známý hodinky Prim které dostal kdysi jako zaměstnanec Lčr a jsou stejné jako ty z Aukra. . . Nejsou to mysliveck? viz. katalog , ale Lesy Čr. . . .Tož mudruj :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se