Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Asi Te nejak klamal zrak Potreboval bych tak alespon 18kg dolu, abych si s tim prestal delat hlavu. A to bohuzel neni uplne malo Jidla do prace si nedelam, nejak si na to na to neumim najit cas. To by snad bylo resitelne, hlavni problem je asi v tom, ze nejsem zrovna kuchtik a delat si dokola ryzi a kureci, tak mi po tydnu hrabne Proto jsem se ptal po nejake te inspiraci ohledne jidelnicku.Kazdopadne mam to tak, ze nechci resit dietu (at clovek chce nebo ne, jsou vzdy jen casove omezene), spis bych potreboval pestovat navyky, u kterych uz zustanu ... Tak to je asi za dobru, co jsme se neviděli ... hele, to že nemáš čas a ani náladu si dělat jídla do práce (kancl), je dost na prd. S krabičkovou dietou nemám zkušenosti, ale větší rozsah jídel a vysoký podíl zeleniny se osvědčil. Jinak klasika, pohyb, pohyb a zase pohyb. Teď jsem začal makat počátkem května a mám v pase - 7 cm, zato svalový nárust na stehnech +3cm, budu muset zvolnit cviky na dolní polovinu a soustředit se na břuch ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Jinak mám velký problém s cvičením - 5-6x týdně hodina denně, včera jsem odpoadnul vyčerpáním, budu to muset radikálně upravit a dávát větší pauzy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 (upraveno) Taky jsem myslel, že to bez pečiva nejde, ale všechno je to v palici. Od ledna jsem neměl rohlík nebo chleba z bílé mouky a dneska můžu říct, že to bylo snažší než jsem si myslel a ani to vlastně nechybí. Občas si dám chleba z žitné, ale spíš výjimečně a "za odměnu", jinak pečivo nahradily knackebroty - a tim, že jich je docela dost druhů a variant, pořád je co zkoušet a obměňovat. Nejčastěji si teď nakonec šunku dám stejně jako rolku s tvarohem, k tomu kopec zeleniny, a nepotřebuju ani ten polystyren K tomu jsem - resp. jsme, protože tak jede i žena, jinak by to v rodině nešlo - výrazně zredukoval příjem bílého cukru, začal jíst pravidelně (předtim první jídlo po práci, dneska homemade krabičky do práce a jídlo 4-5x denně), omezil nasycené tuky a hlavně snažim se vařit vyváženě ve smyslu příjem vs. výdej. Pohyb je vzhledem k celkovému zápřahu práce/rodina cca stále stejně intenzivní, jako "předtim", no a suma sumárum od ledna já -7kg, žena -8kg. Co ale beru za větší úspěch je fakt, že to neni žádná dieta, ale nový styl stravování, který je udržitelný dlouhodobě a naprosto nám vyhovuje. Riziko jojo efektu tak vidím jako minimální ; a to i přesto, že třeba trochu másla a smetany už zas do kaše dam, což jsem první 3 měsíce nedával. Upraveno 19. května 2017 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Nn, spekoun jsem byl uz kdyz jsme se videli Ted jsem jen o kousek vetsi ... Jinak teda klobouk dolu! Za tak kratkou dobu to je hodne pekny ... Musis to krotit, aby z Tebe za pul roku vubec neco zbylo! Ja se prave krabicka chci vyhnout. Potrebuju se to naucit resit sam o sobe ... s krabickama bych mozna zhubnul relativne rychle, ale nic bych se nenaucil a jak bych je prestal odebirat, nejspis by to cele zacalo odznovu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 7 kg na Tvojí postavě už musí být vidět, Radku. Jinak já rohlíky taky úplně vynechal. Bez čeho se ale neobejdu, jsou řízky a br. kaše, to prostě neumím/nechci vypustit a dávám to minimálně jednou týdně . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Nn, spekoun jsem byl uz kdyz jsme se videli Ted jsem jen o kousek vetsi ... Jinak teda klobouk dolu! Za tak kratkou dobu to je hodne pekny ... Musis to krotit, aby z Tebe za pul roku vubec neco zbylo! Ja se prave krabicka chci vyhnout. Potrebuju se to naucit resit sam o sobe ... s krabickama bych mozna zhubnul relativne rychle, ale nic bych se nenaucil a jak bych je prestal odebirat, nejspis by to cele zacalo odznovu Ale blbost ... si ještě neviděl špekouna .Hele, já jsem najel extrém a včerejší kolaps, kdy jsem nemohl ani spát mi dal sakra zabrat, budu muset celkově přehodnotit trénink. Co se týče té krabičkové diety tak nevím, já s tím zkušenost nemám a sám bych se k tomu nedokopal, jako tady Maxel, ale toho vaření baví, mě ne, v tomto mě drží žena, která mi připravuje dělaná jídla. Takže chápu, že potřebuješ něco, co si sám zajedeš, ale jak říkám, pohyb je podle mě polovina úspěchu, zbytek je v jídle (a hlavě) . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Už se pár lidí, co mě nevídá denně, zmínilo Tak snad jo... ale pořád chci sundat ještě tak 5-6kg a ideálně tuk nahradit svaly. Řízek a kaše je i naše klasika, ale dá se to i kaloricky přijatelně. Zrovna včera jsem dělal řízky z panenky. Místo strouhanky z rohlíků kukuřičná, ne na olej/pánev, ale na papír a do trouby. Do kaše když už, tak jen ždibek másla a pár kapek smetany, soli taky poskrovnu. A hlavně na talíř kaše drobet, masa kousek a hromadu zeleniny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jhonzatko Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Ja myslim, ze tak 70% dela jidlo, zbytek aktivita.S tim jidlem se budu (v ramci svych moznosti) snazit neco delat. Asi to nikdy nedopadne tak, ze si budu vyvarovat, ale urcite se daji vypustit rohliky, chleba, sladke, energitaky a podobny veci ... a kdyz clovek pujde na obed, vybirat s rozumem. Uvidim, zda to bude stacit nebo to bude malo.S pohybem to nejak resim, co se konecne udelalo hezky, tak jsem tak obden na hodku az hodku a pul na kole ... Zkusim to takhle vydrzet a snad nebudu po mesici vazit vice nez ted Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Radku, můj nešvar = žeru (nejím) z pizza talíře, takže ždibek másla + kapka kaše je stejný příměr, jako hledat pětikačku na Staromáku ... Ale řízek z panenky zní dobře, to si hned zítra zkusím. (takže díííky ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 tak to pak jo. Já právě i psychologicky jídlo dávam na menší talíře. Panenku zkus, fakt je to hodně dobré. Kdyby cokoliv, napiš (SZ/SMS). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 JH: bez Horalky po ránu jsem se neobešel ... dnes? Jednou za 14 dní. Rohlíky, měl jsem je rád ... dnes? Jednou týdně. Chleba nemusím, čokoládu mám rád Lindt hořkou, ta snad neškodí, jedinej zlozvyk, co se mě ještě drží je po rádnu kafe + smetana, to si neumím odpustit. Ale sladím výhradně třtinovým cukrem, ne bílým zabijákem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Jasně, Radku, děkuji. I za tip, zítra bude mňamka, bouráš mi plány tvl .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxmillian Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Ja se prave krabicka chci vyhnout. Uplne bych to byt tebou nezatracoval. Pani chtela neco malo shodit, ja si rikal, ze to zkusim s ni a tak jsme se rozhodli, ze mesic budu varit ja - cti objednal jsem na mesic krabicky. V podstate jsme si za ten mesic hlavne navykli na ten rezim jidla. Ja treba nikdy nesnidal a prvni jidlo bylo kolem 12h. S krabickama sem proste tu snidani vyndal a snedl, pak svacinu, obed, svacinu a veceri. Nektery jidla se nedaly zrat (kombinace suchyho kureciho, neosolenych brambor a sladkyho zeli vymyslel nejakej ultra kokot), ale ve vetsine pripadu to bylo dobry. Vetsina tech firem ma na webu jidelnicky, takze inspiraci si muzes vzit i tam. Ale vysledek celyho experimentu tkvi v tom, ze ted jime oba dva pravidelne a vynechali jsme komplet bily pecivo, nemusime tolik solit a zprasime se treba jen jednou tydne o vikendu nekde na obede. Pani za tu dobu shodila asi 4 kila, takze je zas jak lanka, ja neco malo (2kg) na brise taky, ale zas tak moc hubnout nepotrebuju. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Sphinxi, třtinovej a bílej cukr je nemlich to samý. Chemii nedokáže ukecat ani marketing Sladkosti včetně všech limonádiček jsem vykopl asi kolem minulých Vánoc, když už sladím, tak medem nebo si hryznu do vovoce a docela to jde, asi osm kilo šlo dolů.Nejhorší bylo zbavit se tý slavný vaty na talíři - brambor, pečiva a dalších škrobovejch monster. Řeknu ti, že jak mám odmalička zasunuto v kebuli, abych tu šunku nejedl nahusto a maso jen když sním i brambory, to bylo peklo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Krystalický cukr je zlo. Měl by být na předpis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Sphinxi, třtinovej a bílej cukr je nemlich to samý. Chemii nedokáže ukecat ani marketing Souhlasím a myslel jsem si to, ale přišel jsem mu na chuť a na bílý si ani nevzpomenu .Jinak to co píšeš je pravda - cukr je ideálně nahradit ovocem. A jinak jak jsem omezil rohlíky a to rapidně, tak brambor se nevzdám . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Na bramborách taky není nic špatnýho... možná v dietě míchat se zeleninou nebo nahradit, ale dlouhodobě je to asi nejlepší příloha. Brambory a rýže basmati. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Problem vidim v tom,ze je to proste dieta,ktera neni dlouhodobe udrzitelna.Proste zhubnes,pomalu se navratis do normalu a priberes.Furt dokola.Lepsi je najit si neco,co to vydrzi na celej zivot.A k veceri hlavkovej salat,to je tak pro nakou vychrtlou modelku,urcite ne pro aktivniho chlapa. Tak pod tohle se podepíšu nic, co není přirozený a udržitelný dlouhodobě nefunguje. To je jako se lidi snaží nesmyslně nahradit třeba maso sojou nebo tofu. Nesmysl. Ať jedí maso, tofu a třeba i tu soju, ale ať to jedno nenahrazujou druhým, to je blbost. Jenom si něco namlouvaj a nevydrží u toho. Díky za tipy, zkusím se tím nějak probrat. Bohužel také patřím k těm, kteří berou pečivo jako základ a bez něj to zkrátka není ono.A tohle se přeučuje opravdu těžko Tak já nejsem žádnej demagog, kterej obchází pečivo obloukem, vůbec ne. Jen ho normálně nejím. Ale pokud se ke mě dostane třeba Maškův chleba z Tanvaldu a já si ho natřu máslem, posolím a dám si na to rajče nebo ředkvičku, tak si chrochtám blahem. Jen to prostě nejím furt. Nesnídám pečivo s něčím, neobědvám něco s pečivem (potažmo moukou) a nevečeřím pečivo s něčím dalším, jiným. Dám si tu a tam kus dobrýho chleba. Tu a tam je třeba jednou za 3-4týdny jako chuťovku. Dělám to takle už roky, není v tom žádnej problém. ... Jidla do prace si nedelam, nejak si na to na to neumim najit cas. To by snad bylo resitelne, hlavni problem je asi v tom, ze nejsem zrovna kuchtik a delat si dokola ryzi a kureci, tak mi po tydnu hrabne ... Nevím, jaký máš v práci možnosti, ale udělat si dobrej oběd není nic těžkýho i pro nekuchtíky. Taky nejsem žádnej mišelin, ale tak si k obědu osmahnu pár plátků masa, nebo si udělám směs ala čína s trochou porku, cibule. Nebo mexiko, kdy do toho prdnu čorizo a trochu kukuřice, slaninu. Je tisíc způsobů jak to okořenit, abys to nežvejkal furt ve stejný chuti. Jednou uděláš kuřecí, jindy krůtu, hovězí, vepřový, nebo stejk z tuňáka. Když to chceš přikrmit, tak tam pošleš smetanu, nebo třeba trošku sejra. Dáš tam dijonskou hořčici apodTo samý snídaně. Já třeba miluju vejce a dělám je na x způsobů. Volský oka, na oblaku, omeletu s tím či oním, míchačky, na měkko, na hniličko, na salát ztracenku,... k tomu jako přílohu mám hodně zeleniny - ledovej salát, rajčata, ředkev, okurku, cuketu, papriky, mrkev, polníček, rukolu, insalatu, srdíčka a prostě, co popadnu v krámu. Na závěr si dám třeba jabko, hrušku, banán.Přijde ti to jako nějaký kuchařský umění? Mě teda rozhodně ne, borec kuchař by z toho vykouzlil další stovku jídel, mě jich těch 30-40 typů na oběd/snídani stačí. Ve finále stejně zjistim, že jim pestřeji, než běžný lidi, co střídaj guláš, svíčku, smažák a špagety furt dokola. Já bych zase všechno neházel na pečivo. To je teď módní, ale to je celé... ... Máš recht, je to dost módní. Lepek a cukr je strašnej strašák. Podle mě ale ani jeden extrém není dobře. Fakt nicméně je, že lidi se dneska živej hlavně tím a tak nějak zapomněli jak chutnaj dobrý věci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 Zajimavej clanek o cukru. https://fitcult.refresher.cz/85/Cukor-Skutocny-diabol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
morepower Odesláno 19. května 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. května 2017 (upraveno) Já se teda kluci upřímně divím, že vůbec sladíte, nebo si dáváte horalky apod...? ...Krabičková dieta? Není krabička jako krabička...To co jsem měl tenkrát já stálo za vyliž kapsu. Chuťově dost děsný, suroviny (kterejma se chlubili, jaký jsou prvotřídní) nekvalitní. Trochu sem naletěl na recenze, který to dost chválily. Asi sem mlsnej ...jo a k tomu vaření v práci, nebo přípravě jídla doma, nebo cvičení a zkrátka k tomu všemu, je potřeba říct, že dobrá kondice prostě sama nepřijde, je potřeba jí jít naproti a trochu se snažit. Upraveno 19. května 2017 uživatelem morepower Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se