Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Má. Pečivo velice hodně zatěžuje trávicí systém - spotřebovává moc energie na strávení právě pečiva. Proto když ho vysadíš, a stačí pár dní, tak tělo rychleji tráví, cítíš víc energie, "shazuješ". :) ale je to takhle razantní jen na začátku u pečiva.

Odesláno (upraveno)

Přesně jak řiká Z.Paul. Navíc zacpává střeva.

Pečivo má prostě tu výhodu, že sytí. Takže když je málo "masa", člověk se docpe chlebem. To se dá pochopit v situacích, kdy je to nutný, ale žádnej z nás v takový situaci není. U nás je mít k jídlu pečivo jen zvyk. Dost často pak slyšim a vidím, že se jí jen určitý druhy pečiva a to většinou z důvodu, že je ten druh "zdravější" nebo "dá tělu víc" apod, ale je to furt jen pečivo, mouka. To, co dostanu s pečiva můžu dostat v mnohem lepší formě i z jiných potravim. Třeba vláknina, jako takovej typickej představitel "zdravějšího" pečiva, se dá získat ze zeleniny. Tak si rozhodni sám, co na tebe působí lépe (myšleno nejen tělesně) jestli mísa zeleniny nebo dva celozrný rohliky.. Já to vidím jasně.

Hele, není těžký pečivo vysadit, prostě místo párku s chlebem si dej ty párky dva. (myšleno s nadsázkou) Schválně jak se budeš cítit třeba po snídani ke který si dáš vejce, slaninu a mísu zeleniny (rajčata, salát a okurku). Ti garantuju, že narozdíl od zívání, který se do půl hodiny po "snídani s pečivem" dostaví, budeš jak rybička, plnej energie. Zkus to.

Upraveno uživatelem morepower
Odesláno

@Z. Paul a @morepower

Díky za odpověď.

No, nějak si nedokážu představit, že bych si ke snídani místo francouzský křupavý bagety, nebo máslovýho croissantu dal třeba mrkev. Na druhou stranu nejím vůbec maso, tak se to s tím pečivem asi nějak vyruší...

Vlastně s váhou problém nemám (podle BMI jsem v normě), tak pardon, že sem lezu, ale zajímalo mě to pečivo.

Pár procent tuku bych ale potřeboval buď shodit, anebo přeměnit na svaly. Vono to stejně nemá řešení, protože jsem ze svý podstaty kavárenskej povaleč.

PS: Ten příklad s párkama se povedl. Sem někde četl, že průměrnej českej párek má v sobě tolik mouky, asi jako rohlik (ber s nadsáskou).

PS2: Ale jo, na pár dní to bez pečiva zkusím. Ještě jednou dík.

Odesláno (upraveno)

Chjo, problem neni v informacich o tom jak, ale v me slabe vuli :(

Tak si to tu ted ctu jako motivaci.

Upraveno uživatelem honza71
Odesláno

Tak jako místo dobrý křupavý bagetky si dát mrkev není normální. Ale dát si k snídani salátový srdíčka, křupavou slaninku, trhaný volský oka a dobrý kafe není fakt marný. Nekoukej se na to, jako když "něco" nahrazuješ "něčím jiným", to nefunguje, protože to budeš mít v palici jako náhražku pořád a podvědomě se budeš těšit až to skončí a od náhražek se vrátíš zpátky:-)

Párky rozhodně bez mouky. Beru s nadsázkou, ale základem každýho takovýdleho snažení by mělo být "nejíst sračky"

Odesláno

Tak jako místo dobrý křupavý bagetky si dát mrkev není normální. Ale dát si k snídani salátový srdíčka, křupavou slaninku, trhaný volský oka a dobrý kafe není fakt marný.

Tak Ti teda dekuji. Prave sem dostal hlad!:-)

Odesláno

"To je tak zdravý, jak kulka do hlavy"

(a nebo tak nějak)

Kocour, Červený trpaslík

:-)

Tak jako místo dobrý křupavý bagetky si dát mrkev není normální. Ale dát si k snídani salátový srdíčka, křupavou slaninku, trhaný volský oka a dobrý kafe není fakt marný. Nekoukej se na to, jako když "něco" nahrazuješ "něčím jiným", to nefunguje, protože to budeš mít v palici jako náhražku pořád a podvědomě se budeš těšit až to skončí a od náhražek se vrátíš zpátky:-)

Párky rozhodně bez mouky. Beru s nadsázkou, ale základem každýho takovýdleho snažení by mělo být "nejíst sračky"

Odesláno

Dobrý kafe, s tím souhlasím.

Počkej, říkáš žádná mouka... mouka je obilnina... Whisky je taky z obilnin... to znamená žádnou Whisky? No to ne tohleto!

Odesláno

ses jenom poradne vy...

to je jedna z veci, kterou pecivo dela, a sice zanasi streva

Tak určitě :lol2: Ale vážně, když už jsi načal tyhle "intimnosti", ona větší spotřeba zeleniny a úprava jídelníčku dělá divy co se této záležitosti týče. Kdysi jsem jedl krabičky (dieta/strava) a prvních pár dní bylo krušných, ale pak se to srovnalo a naopak bylo hej.

Odesláno

Super plavecké tempo. 4km za 70min. Předpokládám ze plaves kraulem

Jasně. A v podstatě v kuse, bez přestávky. Výsledek 10 letého tréninku. Přesněji je to naposledy 65 minut a 40 sekund. Ale kila dolů tím nesundám. Hlavu si vyčistím a zpevním core. No a mám z toho ramena a lýtka.
Odesláno

Tak to mam i ja. Chodim plavat uz 20 let. Za poslednich 105 dnu jsem byl 105 dnu ve vode,kazdy den 3 kilaky.Jinak minuly rok jsem byl celekm 334 dnu ,zbytek byla dovolena na horach nebo rymicka.  Plavu ale vsechno,prsa,znak,s deskou nozicky.  Zhruba hodku deset ve vode. 

Ale na hubnuti to tedy neni,mam furt pupek. 

Odesláno

Tak to mam i ja. Chodim plavat uz 20 let. Za poslednich 105 dnu jsem byl 105 dnu ve vode,kazdy den 3 kilaky.Jinak minuly rok jsem byl celekm 334 dnu ,zbytek byla dovolena na horach nebo rymicka. Plavu ale vsechno,prsa,znak,s deskou nozicky. Zhruba hodku deset ve vode.

Ale na hubnuti to tedy neni,mam furt pupek.

Ale fyzicku musis mit jako kral!

Odesláno (upraveno)

Moc z toho děláte vědu. Kousek chleba k snídani či svačine opravdu není zlo. Prostě k té krůtí šunce, vejci a zelenině nebudu jist další zeleninu :) Samozřejmě to nejím furt a po kilech. Žena peče k snídani buchty z celozrnné spaldy, sladi protejnem a goji, jsou tam ořechy, atd. Pro mě ideální snídaně, ještě si na to dám trochu tahini nebo burak másla a ovoce. Primárně jim kvalitní potraviny, když chci trochu zhubnout, tak vysadim chlast v první řadě a uberu cukry a tuk. Cvičím a chodím se celý život prát, tak potřebuji i vytrvalost. Kardio pohyb je skvělá věc a určitě bych nikomu netvrdil, že tím při správném postupu nezhubne. Teď mám 178cm a 95kg, tuk mám 11%. U mě stačí hlavně nechlastat :D

Upraveno uživatelem gas

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...