Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Omezení sacharidů mi též dělá dobře, minule jsem si dal trochu rýže a nafouklý jsem byl dlouho, stejně jako když jsem vzal trochu olivový chléb, který udělal kamarád.

Já se sportem nemám zatím žádný problém až na ty kreče. Naopak vlivem snížení váhy a tréninku mám delší výdrž a sprinty mám trochu rychlejší ( PR 30s na 200m).

Bacha na ty saláty, když to neděláš ty tak je to taky docela nebezpečný protože nevíš co všechno davají do zálivky (většinou cukr nebo něco podobného aby to chutnalo lépe)

Ne nesmrdí, ale já nejdu do extrému, možná, že ani v ketóze nejsem. Drastické omezení sacharidů mi paradoxně dělá dobře. Necítím se unavený, nafouknutý. Když jsem byl plavat v pátek, uplaval jsem za stejný čas o 400 metrů míň a víc to bolelo. Obvyklé palivo prostě chybí a je to znát. Tak snad si tělo vzalo trochu z pneumatiky :D

Zrovna jsem trochu cheatoval. K libovému roastbeefu (150g) jsem si dal asi 10 hranolek. Přílohu jsem nahradil listovým salátem, okurkou a Coleslawem (mrkev, zelí). I tak jsem už v poledne na 45g sacharidů (9g cukru). Dneska to pod 50 nebude...

Odesláno

Bacha na ty saláty

Jj, dám bacha. Já mám oblíbenou kombinaci polníček (80 g), cherry rajče (250g) a mozzarela (125 g). Kapku olivového oleje, kapku balsamico, pepř. To můžu každý den (v praxi takřka ob den na večeři).

Bez chleba samozřejmě...

Odesláno

Po odoslani prispevku som si uvedomil, ze mohol vyzniet pomerne demotivujuco, co ale v ziadnom pripade nemalo byt cielom  :rolleyes: 

Nejake dve strany dozadu som cital o malych a pravidelnych porciach jedla...ja s tymto nazorom a jeho preferovanim dost bojujem, kedze ludia to maju jaksi pod kozou a beru to ako nejaku dogmu.

Mozno niekomu pomoze, alebo aspon rozsiri obzory moj pristup, ktory dodrziavam, neviem, su to proste roky. Jedna sa o intermittent fasting. V skratke, ciastocne hladovanie. 16 hodin nejem, 8 hodin jem.

Na prvy pohlad krute, v skutocnosti pohoda. Posledne jedlo mam vecer o 22.00, prve jedlo na druhy den o 14.00. A jedlo si rozlozim povedzme do 3 davok na uvedeny cas, mam velke porcie, z jedenia mam plne uspokojenie, kedze jedlo proste milujem. Samozrejme, zaklady nejakeho rozumneho pristupu sa dodrziavaju, cize vecer o desiatej si nedam pol kg zemiakoveho salatu s majonezou a tri rizky...

Idealne vysledky tento pristup ma v kombinacii so sportom, alebo aspon cielenejsou pohybovou aktivitou. 

loni touhle dobou tady proběhla diskuze o nízkofrekvenčním stravování, sám ho dodržuji taky. Zkoušel jsem i 16/8, 20/4 apod, funguje to. Nemůžu to držet ale dycky, skladba tréninků mi to nedovolí, takže držím spíš jen některé principy z toho

Odesláno

Otče, zhřešil jsem. Dnes jsem mazal z práce dřív a stihl koupit půlku výbornýho čerstvýho kváskovýho chleba. Neodolal jsem a krajíček (tenký) se šunkou a sýrem jsem si prostě musel dát. :)

Odesláno

Nafouknuti po sacharidech-vazou vic vody,to je celej problem.

Hele chlapi a az skoncite s tema ketozama a jednou lzicky zalivky s nakrajenou zeleninou,co potom?

Tohle prece nejde udrzet dlouho.

Odesláno

Vzpomínám na svoji profi cyklistikou kariéru :D ... permanentní hladovka, 180cm, 62kg, 3% tuku. A dnes ? :D :D :D o 6 kilo víc a hlad mám pořád !!! Kdybych jedl na co mám chuť, tak můžu z fleku do nějakýho sumo týmu. Takže jediná, dlouhověkost prokazatelně prodlužující, rada je ... kalorický deficit, pořád lehce hlad.

Na podzim jsem si něchal dělat komplexní zdravotní testy všeho co otestovat jde (tímto se omlouvám své zdravotní pojišťovně :) ) ... souhrně řečeno, metabolický věk 29, tedy o 19let míň než kalendářní a vše ostatní hluboko pod normou. Jediné věkově odpovídající opotřebení vykazují zuby a některé klouby ... ale nic mě nebolí (klepu na dubové dřevo) a svěží jsem jak mladík :)

Takže se hejbejte a mějte pořád trochu hlad :)

Odesláno

Ty máš 68kg teď při 180cm? To bych tě dle svalnaté pěkné postavy z fotek tedy tipnul na víc... Kámoš při podobné váze a výšce je kost a kůže :-)

Odesláno

Hele chlapi a az skoncite s tema ketozama a jednou lzicky zalivky s nakrajenou zeleninou,co potom?

Tohle prece nejde udrzet dlouho.

Má to celkem jednoduché řešení bez laborací a vyhazování peněz - pohyb (ideálně fitness/kardio) + chůze a k tomu přidat jídelníček. Ráno dát vločky, kopec ovoce. Omezit smažené a tučné. Ale pohyb je alfa@omega hubnutí.

Já jsem omezil jízdy autem o 60% a zapojil posilku + nežeru, výsledky vidím, ale hlavně cítím.

Odesláno

Ty máš 68kg teď při 180cm? To bych tě dle svalnaté pěkné postavy z fotek tedy tipnul na víc... Kámoš při podobné váze a výšce je kost a kůže :-)

Teď už mám tak 178, věkem se zmenšuju a po zlomenině obratlů taky. No a asi mám i lehký kosti :) A svaly ? No nějaký asi mám, ale pořád takový cyklistický, kalhoty mám myslím 29, nebo 30.

Odesláno

Teď už mám tak 178, věkem se zmenšuju a po zlomenině obratlů taky. No a asi mám i lehký kosti :) A svaly ? No nějaký asi mám, ale pořád takový cyklistický, kalhoty mám myslím 29, nebo 30.

Taky bych chtěl tolik vážit, akorát si vůbec nedokážu představit být permanentně hladový jak píšeš :-)

Odesláno

Ale pohyb je alfa@omega hubnutí.

Tady bych oponoval, podle mého je jídlo důležitější, tedy omezení jídla.

věkem se zmenšuju

Hmmm, tak co jsem tě videl na srazu tak věk bych ti hádal tak okolo 35 . . .

ale pojem lehký hlad se mi taky nelíbí :D

Odesláno

Taky bych chtěl tolik vážit, akorát si vůbec nedokážu představit být permanentně hladový jak píšeš :-)

Hladovému (ne vyhladovělému) to líp myslí, vem si jak se po těžkém obědě chce spát a těžko něco složitého řešíš. Na VŠ jsem vždy před zkouškou fest zhubnul, jak jsem se drtil a skoro jsem nejed. Taky se líp spí a vůbec jsi vitálnější. Ten hlad je spíš takový pocit lehkého nedosycení :)

Odesláno (upraveno)

Hmmm, tak co jsem tě videl na srazu tak věk bych ti hádal tak okolo 35 . . .

ale pojem lehký hlad se mi taky nelíbí :D

Díky ! :D jsem o 13 let starší !

Upraveno uživatelem Jarett
Odesláno

Vzkazuje ti i moje žena že taky tipovala 35.

I když tedy raději bych měl těch 35 a vypadal na 23 ... to bych s těmi zkušenostmi teprv proháněl rybky v rybníce  :D  :D  :D

Odesláno

Kde máš starej nick ty kluku? Proběhly nějaké banány či co?

Jinak jasně, nehejbu se proto, abych se přežíral, takže to jde ruku v ruce.

Odesláno

Ovoce ne, teda jako při dietě ano, ale banán jsem nikdy nedostal i když občas prudím ;)

Asi potřeba udělat nějakou virtuální tlustou čáru bych řekl. Jinak vše v cajku.

Odesláno (upraveno)

Hladovému (ne vyhladovělému) to líp myslí, vem si jak se po těžkém obědě chce spát a těžko něco složitého řešíš. Na VŠ jsem vždy před zkouškou fest zhubnul, jak jsem se drtil a skoro jsem nejed. Taky se líp spí a vůbec jsi vitálnější. Ten hlad je spíš takový pocit lehkého nedosycení :)

Jasně, to chápu, na druhou stranu když mám v práci na starost nakládku, nejlehčí krabice má třicet kilo a nakládám ručně dvě tuny, tak se nějakej ten faldík navíc hodí. Moje oblíbená i přes to že nadváha je při 170cm kolem 78kg. Dělám všechno, život mě baví. Když je přede mnou kopec, jdu pod sedmdesát, samozřejmě na delší fyzickou námahu a lepší soustředění je to lepší, ale dlouhodobě mě to prostě nebaví, v reálném životě se cítím docela vyčichlej a navíc se rád napapám, braji a kvalitním stejkům v JAR prostě nejde odolat :-)

Upraveno uživatelem African

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...