Přejít na obsah

Kila dolů

Doporučené příspěvky

Panedge: bcaa je mýtus v doporučeném dávkování na krabici si myslím, jinak to smysl má. Jenže kdyby dávkování napsali v množství, jak by se mělo brát, aby to mělo trochu smysl, tak si to většina populace nekoupí.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A upozornuju,ze se nechci dohadovat ani neco tesat do kamene.Spis jen jako rozsireni obzoru,nebo tak neco.

to ne. myslím že ten článek sám o sobě je psanej aby zaujmul a ne zdělil realitu. ale internet je plnej podobnejch článků od toho že je bcaa placebo po to že to je svatý grál.  každej kdo kdy BCAA bral to pozná sám co to je. já bych bez toho necvičil

Odkaz ke komentáři

Jsou to vobčas zajímavý cíle těchhle emancipovanejch a free lidiček, užrat se k smrti a shnít v jedný cimře.

Jdu na procházku :)

P.S.: Jo, jestli se kysaný zelí nebo kimchi někomu nezdá na shazování, můžu dodat třeba cisplatinu, ta dělá s váhou a nutkavým papáním divy! :D

Odkaz ke komentáři

Prošel jsem několik stran dozadu a je to teda děs, co se tady člověk dočte i v roce 2017... Naplnit břicho psylliem, večer nežrat apod.

Nerad bych se tu pouštěl do nějakých větších akcí, ale řekl bych, že to není žádná věda, chce to jenom pochopit pár základních věcí..

Nejdůležitější je plánování. Musím aspoň přibližně vědět, co a kdy budu jíst příštích 24 hodin. Co jde přichystat předem, to si přichystám předem.

Dál se to hodně liší, na každého platí něco jiného, ale asi nejjednodušší je spočítat si kalorie, které potřebuju, spočítat si poměr bílkovin, sacharidů, takových a onakých tuků, vlákninu a sestavit z toho jídla na celý den. Ideálně tak, aby to bylo jednoduché a v podstatě udržitelné po zbytek života. Číst etikety, když něco nevím, tak googlovat. Dělat kardio (nejjednodušší a nejefektivnější je podle mě hned ráno nalačno - člověk to má za sebou a nastartuje se) - samozřejmě si spočítat potřebnou tepovku. Ideálně cvičit pro zpevnění postavy (míru má každý jinde). Dát tělu to, co potřebuje, aby vše fungovalo. Tzn. doplnit vitaminy a minerály (ideálně whole food, ne syntetický sajrajt), omega 3, pitný režim (voda), vláknina, případně něco na klouby, pokud je potřeba.

Samozřejmě doma ideálně vůbec nemít věci, které nepotřebuji jíst - udělat si to co nejjednodušší jak to jen jde.

Vydržet první měsíc, pak si člověk navykne, začne se cítit miliónově a nechce zpátky. Váhová optimalizace je jenom vedlejší efekt, zdraví je podstatnější..

Odkaz ke komentáři

Jeden čas jsem počítal kcal a vařil si doma. Efekt byl, ale je to fakt dlouhodobě magořina a žít se tak nedá.

Navíc jsem vařil, že jsme měli mizernou závodku, dneska naopak mám v práci super jídla za hubičku (mimochodem, kcal u nich uvádí, ale kdo se s tím bude počítat).

Igelite - klidně nějaký rady napiš, stejně je to na poli zdravé výživy a dietetiky ode zdi ke zdi :-)

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Zmizík

Prošel jsem několik stran dozadu a je to teda děs, co se tady člověk dočte i v roce 2017... Naplnit břicho psylliem, večer nežrat apod.

Nerad bych se tu pouštěl do nějakých větších akcí, ale řekl bych, že to není žádná věda, chce to jenom pochopit pár základních věcí..

Nejdůležitější je plánování. Musím aspoň přibližně vědět, co a kdy budu jíst příštích 24 hodin. Co jde přichystat předem, to si přichystám předem.

Dál se to hodně liší, na každého platí něco jiného, ale asi nejjednodušší je spočítat si kalorie, které potřebuju, spočítat si poměr bílkovin, sacharidů, takových a onakých tuků, vlákninu a sestavit z toho jídla na celý den. Ideálně tak, aby to bylo jednoduché a v podstatě udržitelné po zbytek života. Číst etikety, když něco nevím, tak googlovat. Dělat kardio (nejjednodušší a nejefektivnější je podle mě hned ráno nalačno - člověk to má za sebou a nastartuje se) - samozřejmě si spočítat potřebnou tepovku. Ideálně cvičit pro zpevnění postavy (míru má každý jinde). Dát tělu to, co potřebuje, aby vše fungovalo. Tzn. doplnit vitaminy a minerály (ideálně whole food, ne syntetický sajrajt), omega 3, pitný režim (voda), vláknina, případně něco na klouby, pokud je potřeba.

Samozřejmě doma ideálně vůbec nemít věci, které nepotřebuji jíst - udělat si to co nejjednodušší jak to jen jde.

Vydržet první měsíc, pak si člověk navykne, začne se cítit miliónově a nechce zpátky. Váhová optimalizace je jenom vedlejší efekt, zdraví je podstatnější..

A pak seš z toho tak vystresovanej, že se blbě rozhlídneš a zdravýho tě přejede trolejbus.

Odkaz ke komentáři

Jeden čas jsem počítal kcal a vařil si doma. Efekt byl, ale je to fakt dlouhodobě magořina a žít se tak nedá.

Navíc jsem vařil, že jsme měli mizernou závodku, dneska naopak mám v práci super jídla za hubičku (mimochodem, kcal u nich uvádí, ale kdo se s tím bude počítat).

Igelite - klidně nějaký rady napiš, stejně je to na poli zdravé výživy a dietetiky ode zdi ke zdi :-)

Největší sranda je bavit se o magořině na fóru, kde si lidé píšou o hodinkách jako by to byla ta nejdůležitější věc v jejich životě :-)

Dá se to, jenom si to člověk musí udělat co nejjednodušší. Svoje rady už jsem vyčerpal (samozřejmě čistě subjektivní, ať mě proboha nikdo nebere jako nějakého experta), dál si to každý musí přebrat sám.. Samozřejmě počítání kalorií není všechno, ale tak nějak obecně člověk získá představu, jak na tom je. Nejhorší je, že má pořád spousta lidí v hlavě zafixováno, že maso je špatně a myslí si, že "zdravě jíst=od oběda už jenom zelenina".

Například já jsem hodně systematický člověk, rád mám vše naplánované. V podstatě se dá říct, že čtyři z pěti denních jídel mám vymyšlená/připravená ve více verzích a jenom je obměňuju tak, aby se mi nic nezajedlo. Ušetřím čas a mysl :-) A dělám dost věcí hormadně a dopředu..

Ale je fakt, že já jsem na tohle dost úchyl :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...