Jump to content

Maďarský uherák PICK - kdo ho miluje ?

prizak

Recommended Posts

• 3 months later...

Tak kolega dovezl z Maďarska salám Herz. Kdysi to byl přímý konkurent Picku do doby, než ho Pick koupil a zaříznul. Teď značku obnovili, ale s původním Herzem to nemá nic společného. Je to taková lepší vysočina, chuťově nevýrazné, rozhodně to nemá s uherským salámem nic společného. Moje hypotéza je, že Herz teď budou tlačit jako levnější značku a Pick bude nadále prémiová.....tak Vás před tím varuju 🙂

IMG_8165.JPG

IMG_8166.JPG

No, on takhle na řezu vypadá i uherák Pick v současné době, už jsme jeden čas tady o tom polemizovali a myslím, že se to potvrzuje stále víc a víc - že se i kvalita uheráku zhoršuje (nedělají nám to Maďaři záměrně? :)).
Přestal jsem ho kupovat v řetězcích v akcích po opakovaném zklamání z kvality, přesněji chuti a chodím k jednomu řezníkovi, který bere ty asi půl metrové štangle a říká, že jedině on má ten "pravý" uherák .... No a je to fakt o něco lepší, ale někdy ....:D;)😬

před 4 hodinami, milomac napsal:

No, on takhle na řezu vypadá i uherák Pick v současné době, už jsme jeden čas tady o tom polemizovali a myslím, že se to potvrzuje stále víc a víc - že se i kvalita uheráku zhoršuje (nedělají nám to Maďaři záměrně? :)).
Přestal jsem ho kupovat v řetězcích v akcích po opakovaném zklamání z kvality, přesněji chuti a chodím k jednomu řezníkovi, který bere ty asi půl metrové štangle a říká, že jedině on má ten "pravý" uherák .... No a je to fakt o něco lepší, ale někdy ....:D;)😬

Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR.

před 4 hodinami, prizak napsal:

Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR.

Vím, že jsi přes PICKa odborník a letitý fajnšmekr, ale třeba záleží taky na tom, kde ho kupuješ. Některé prodejny ho mají volně v nechlazeném regálu, některé zavěšený, některé ho chladí mezi ostatními salámy, někde je volně v košíku (BILLA). Myslím si, že než se dostane od výrobce na pult prodejny, záleží i na tom, jak je skladovaný. Proč by na něm někdy, to už jsem psal minule, narostla místy černá plíseň a byl znatelně jako navlhlý (příklad malé šišky Kaufland Plzeň-Bory). 
Nebo pak já mám smůlu a natrefím na nějakou horší várku ....

U nás v Bille na Slovanech ho pokládají na otevřené chlaďáky, stojící v prostoru zády k sobě. To teplo z výparníků jim dává pěkně na frak. Zkusím to někdy vyfotit. 

před 15 hodinami, rmx napsal:

U nás v Bille na Slovanech ho pokládají na otevřené chlaďáky, stojící v prostoru zády k sobě. To teplo z výparníků jim dává pěkně na frak. Zkusím to někdy vyfotit. 

Taky jsem ho tam jednou kupoval a myslím, že si to dobře vybavuji. Buď byl volně nebo v takové ošatce, možná, že právě ten z Billy byl tuhý tak, že nešel ani ukrojit (ten byl vhodný ke konzumaci podle kolegy Prizáka, ale zase musí mít člověk v pořádku zuby). Já ho dřív kupoval v Kauflandu, pak jak tu někdo psal, že vždy je OK v Globusu a nakonec ho beru u řezníka v Luně ve Skupovce, kde bere ty štangle okolo 1 kg. Tam jsem zatím jakž takž spokojený.