Harwey Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Xeno, vydrzi Ti do Vianoc?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenomorfus Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Proto sem to krajel az dneska ;-). Este mam nejake Fuety, Choriza, Jamon Serano, cabajky, klobasy a tak ;-). Tak snad by mohlo ;-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Harwey Posted December 19, 2023 Report Share Posted December 19, 2023 Tak nazdravie a dobru chut ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
hulk Posted April 12 Report Share Posted April 12 Tak kolega dovezl z Maďarska salám Herz. Kdysi to byl přímý konkurent Picku do doby, než ho Pick koupil a zaříznul. Teď značku obnovili, ale s původním Herzem to nemá nic společného. Je to taková lepší vysočina, chuťově nevýrazné, rozhodně to nemá s uherským salámem nic společného. Moje hypotéza je, že Herz teď budou tlačit jako levnější značku a Pick bude nadále prémiová.....tak Vás před tím varuju Link to comment Share on other sites More sharing options...
milomac Posted April 13 Report Share Posted April 13 No, on takhle na řezu vypadá i uherák Pick v současné době, už jsme jeden čas tady o tom polemizovali a myslím, že se to potvrzuje stále víc a víc - že se i kvalita uheráku zhoršuje (nedělají nám to Maďaři záměrně? ). Přestal jsem ho kupovat v řetězcích v akcích po opakovaném zklamání z kvality, přesněji chuti a chodím k jednomu řezníkovi, který bere ty asi půl metrové štangle a říká, že jedině on má ten "pravý" uherák .... No a je to fakt o něco lepší, ale někdy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
prizak Posted April 13 Author Report Share Posted April 13 před 4 hodinami, milomac napsal: No, on takhle na řezu vypadá i uherák Pick v současné době, už jsme jeden čas tady o tom polemizovali a myslím, že se to potvrzuje stále víc a víc - že se i kvalita uheráku zhoršuje (nedělají nám to Maďaři záměrně? ). Přestal jsem ho kupovat v řetězcích v akcích po opakovaném zklamání z kvality, přesněji chuti a chodím k jednomu řezníkovi, který bere ty asi půl metrové štangle a říká, že jedině on má ten "pravý" uherák .... No a je to fakt o něco lepší, ale někdy .... Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR. Link to comment Share on other sites More sharing options...
neuromancer Posted April 13 Report Share Posted April 13 Ten Herz na obrázku není klasický uherák, ale jenom obyčejný salám Toto je klasický Téliszalámi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milomac Posted April 13 Report Share Posted April 13 před 4 hodinami, prizak napsal: Kvalita uherákuPICK ORIGO se určitě nezhoršuje tím jsem si jistý nedávno jsem si kupoval tři šišky a je to to samé jako bylo před 50 lety 30 lety 10 lety i loni ale ten rákoci ten vůbec jako už mi nejede naopak je velmi kvalitní JULISKA ten se prodává hlavně v Německu a občas UNGAR. Vím, že jsi přes PICKa odborník a letitý fajnšmekr, ale třeba záleží taky na tom, kde ho kupuješ. Některé prodejny ho mají volně v nechlazeném regálu, některé zavěšený, některé ho chladí mezi ostatními salámy, někde je volně v košíku (BILLA). Myslím si, že než se dostane od výrobce na pult prodejny, záleží i na tom, jak je skladovaný. Proč by na něm někdy, to už jsem psal minule, narostla místy černá plíseň a byl znatelně jako navlhlý (příklad malé šišky Kaufland Plzeň-Bory). Nebo pak já mám smůlu a natrefím na nějakou horší várku .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rmx Posted April 13 Report Share Posted April 13 U nás v Bille na Slovanech ho pokládají na otevřené chlaďáky, stojící v prostoru zády k sobě. To teplo z výparníků jim dává pěkně na frak. Zkusím to někdy vyfotit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milomac Posted April 14 Report Share Posted April 14 před 15 hodinami, rmx napsal: U nás v Bille na Slovanech ho pokládají na otevřené chlaďáky, stojící v prostoru zády k sobě. To teplo z výparníků jim dává pěkně na frak. Zkusím to někdy vyfotit. Taky jsem ho tam jednou kupoval a myslím, že si to dobře vybavuji. Buď byl volně nebo v takové ošatce, možná, že právě ten z Billy byl tuhý tak, že nešel ani ukrojit (ten byl vhodný ke konzumaci podle kolegy Prizáka, ale zase musí mít člověk v pořádku zuby). Já ho dřív kupoval v Kauflandu, pak jak tu někdo psal, že vždy je OK v Globusu a nakonec ho beru u řezníka v Luně ve Skupovce, kde bere ty štangle okolo 1 kg. Tam jsem zatím jakž takž spokojený. Link to comment Share on other sites More sharing options...
prizak Posted April 16 Author Report Share Posted April 16 Tomu se říká kombinace, i vnouček začíná chápat dědu Link to comment Share on other sites More sharing options...
rmx Posted April 16 Report Share Posted April 16 Tak slíbená fotka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milomac Posted April 18 Report Share Posted April 18 Někdy se někde občas vloudí chybička .... Potraviny na pranýři | nejakostní, falšované a nebezpečné potraviny | PICK UHERSKÝ SALÁM v dárkovém obalu (potravinynapranyri.cz) České obchody prodávaly příšerný salám. Lidé ho kupovali ve velkém. Sníst ho ale nesmíte, jinak skončíte bledě - AAzdraví.cz (aazdravi.cz) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now