Přejít na obsah

Nové modely hodinek

t2

Doporučené příspěvky

Ještě je jedno řešení, které použilo CASIO třeba u typu AQ 231. Tam se o pohon hodinek stará jedna baterka a o iluminátor druhá s větší kapacitou. Takže slabší baterie iluminátoru nemá vliv na chod samotných hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě je jedno řešení, které použilo CASIO třeba u typu AQ 231. Tam se o pohon hodinek stará jedna baterka a o iluminátor druhá s větší kapacitou. Takže slabší baterie iluminátoru nemá vliv na chod samotných hodinek.

To jo, ale i tak se ta baterka rychle vymlátí, a pokud jsou ty hoďky trochu vodotěsný, tak pořád to otvírat a měnit není moc šťastný řešení.
Odkaz ke komentáři

Jenže zas většina solárních modelů má nepříjemně krátký osvit(typicky 1,5vteřiny). Za jak dlouho vyšťavíš 2025 nebo něco podobně velkého, co se teď dává do géček?

No 2025 nevím, ale 2016 i za necelýho půl roku. Jinak v českém návodu k hodinkám píšou k výdrži baterie 2016 při použití iluminátoru asi tak:

2 roky při použití světla 2s denně

19 měsíců-5s denně

15 měsíců- 10s denně

12 měsíců-15s denně

10 měsíců-20s denně

a vzhledem k tomu jak svítím tak to asi tak nějak bude.

Upraveno uživatelem ramon
Odkaz ke komentáři

To jsi pěkný žíznivec! Pro tebe jsou ty soláry požehnáním :) Doteď jsem ještě nepochopil, proč baterkové modely svítí 3-5 vteřin a solární 1,5-3vteřiny.

Asi mají ty články malou kapacitu, možná se snáz vybijou, myslím jsou rozměrově o dost menší.

Na soláry se chystám, a používám teď mechanický Seika, protože ty ručky svítí furt a nežerou nic :) No sice jedny soláry mám, a to W-600, ale ty mají jen obyč. žárovku, takže jako by tam nebyla. Už jsem i přemýšlel, že bych ji vyměnil za LEDku, ale nevím jestli se dá sehnat. Přemýšlel jsem že koupím nějaký fejky na aukru a vykuchám, jenže ty baterkáče jsou na 3V a ty moje soláry na 1,5V článek, tak nevím jestli by to svítilo tak nějak rozumně.

Odkaz ke komentáři

Pro ty, kterým GA100 a podobné přijdou přerostlé : AQS810W

Posted Image

Můj názor je, že jde o klasické Casia, takže hodinky na půlce cesty - za 50 dolarů by se v nich už mohlo objevit automatické rozsvěcování. Stopky klasicky nahouby do 60min, minutová ručička opět 2km od min.indexů, nezobrazuje datum a den najednou. Ale i přes všechny tyhle zásadní přehmaty se mi hodinky líbí, ani nevím proč :D

Odkaz ke komentáři

Pro ty, kterým GA100 a podobné přijdou přerostlé : AQS810W

Ale i přes všechny tyhle zásadní přehmaty se mi hodinky líbí, ani nevím proč :D

hele, zrovna jsem po nich taky koukal a jako jo, takhle nějak si představuju základní anadigi géčka (a byly by to nejhezčí lowend anadigi géčka). škoda jen plastového skla a těch ruček..to je u casia nepochopitelná zhůvěřilost, dávat do velkých hodinek takový malý ručičky :weird: . přitom pouzdro jako by těm GA100 z oka vypadlo.

ale taky - přesto se mi celkem líběj, teda jen v téhle čb kombinaci. auto osvětlení nepotřebuju, svítí stejně jen ten pididisplej - to se mi taky líbí, jak je upozaděnej a neruší a přitom mají všechny funkce.

ještě tady srovnání

Odkaz ke komentáři

lub: kdepak, mám rozjetý projekt úpravy monster a to spolyká veškeré volné finance... a pak jsem blb nemohl z hlavy dostat tohle,že jsem je musel přikoupit:

post-11518-073018400 1338680541.jpg

post-11518-033944100 1338680542.jpeg

Timex, dycky je mi nějak blíž, Indiglo, lumi natěr(prej,někde jsem to četl, ale to zjistím, až mi přijdou...moc tomu nevěřím), ok velikost (42mm),konečně nerez(nějak černěný), tak uvidíme. Jo a je to typ T49877.

Upraveno uživatelem ggrand
Odkaz ke komentáři

• po měsících...
  • po měsíci...

Opravdu hezké hodinky. Přesně tahle verze je v mém hledáčku. Jen mi vadí že nemají illuminator. Teda to bych překousnul, jde o low cost, jenže to by se tím casio nesmělo chlubit nápisem na hodinkách. Tohle je jedna z věcí co mi vadí na současném casiu.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...