BBeginner Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 (upraveno) Zdravim ,nedavno tu riesil clen "RomanP"" nakup investicneho zlata.. Zaujimam sa o to takisto ,nechcem riesit ci ANO alebo NIe ,ale skor KDE .. existuje snad tisic portalov kde sa da nakupit Au,ale ceny su miestami dost rozdielne .. Viem ,ze na fore Gentlemanov je vela scitanych a rozumnych ludi a tak sa chcem poradit kde nakupujete VY a ake mate skusenosti ..Ja som cca pred rokom nakupil cez www.investicni-zlato.eu ,kedze po dlhom hladani na internete boli ich ceny najnizsie a takisto jednanie z ich strany bolo seriozne + mali moznost osobneho odberu..Teraz som okrem nich nasiel podobne ceny na www.zlato-investicni.cz a www.zlataky.cz . druha spominana stranka ma predajnu v Prahe ,takze predpokladam ze osobny odber nebude problem .. Nechcem vyzerat nedovercivo ,ale proste poslat niekomu polovicu uspor a cakat na balicek s cihlickou je pre mna nemozne takze pokial mate niekto skusenosti so spominanymi predajcami ,alebo este lepsie tipy ,tak sem s nimi .. Dakujem Upraveno 2. ledna 2012 uživatelem BBeginner
Frantik Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 podobne vlakno uz tu je, neni nutne zakladat duplicitni http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/34209-investicni-zlato/page__hl__zlato
BBeginner Odesláno 2. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 Dik za upozornenie ,o tom vlakne viem spominal som clena ,ktory ho zakladal ,kazdopadne mi prislo ,ze sa toho da dozvediet viac ,tak preto to skusam znovu . Pokial to tak nebude ,tak ho zrusim ,zamknem ,zmazem ,splachnem ..
Korunka Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 Kažodpádně bez použití vědeckého přístroje není možné zlato kupovat z méně spolehlivých zdrojů. Technika pozlacení cihličky o stejné váze je dokonalá. a osobní odběr není žádná záruka.Navíc již 4 měsíc má cena unce sestupnou tendenci díky kursu Eura a Usd. Máš dojem, že se Euro zvedne ???? Mám navíc takový dojem, že jsi svoji dobu investice do zlata zaspal před 20 měsíci kdy by jsi svůj vklad v září 2011 zhodnotil cca 100%.
BBeginner Odesláno 2. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 Publikováno Dnes, 15:25 Kažodpádně bez použití vědeckého přístroje není možné zlato kupovat z méně spolehlivých zdrojů. Technika pozlacení cihličky o stejné váze je dokonalá. a osobní odběr není žádná záruka. Navíc již 4 měsíc má cena unce sestupnou tendenci díky kursu Eura a Usd. Máš dojem, že se Euro zvedne ???? Mám navíc takový dojem, že jsi svoji dobu investice do zlata zaspal před 20 měsíci kdy by jsi svůj vklad v září 2011 zhodnotil cca 100% Cena zlata sa spis odvija od kurzu USD ,takze to euro nehraje prim(opravte ma ak sa mylim ) ..Pozlaceni cihlicek ma takisto napadlo ,myslim co sa tyka nepoctivych predajcov ,otazka je co je menej spolehlivy zdroj .. Pokial ti da spolocnost certifikat,doklad o zakupeni s cislom slitku a vo svojom obchodovani pokracuje dalej ,tak si myslim,ze by to bola velka drzost a riskovanie .. aj ked v nasich statoch nieje nic nemozne .. koledovali by si o dost velky problem v pripade ze by niekto s kupujucich mal ten vyse uvedeny "''vedecky pristroj'''.. a zistil ze mu predali pozlatenu tehlu .Co sa tyka tvojho dojmu ,tak ti ho neberiem ,moj nazor je opacny ,samozrejme ze najlepsiu dobu som zaspal nie pred 20mesiacmi ,ale skor rokmi .. Nepredpokladam ,ze mi to vydela 500% ,skor ze to uchova hodnotu ,kedze ma strasi slovne spojenie Kvanitativne uvolnovani .. atd.. ale to uz diskusia o dovodoch pre nakupovanie a nenakupovanie a ja som skor zakladal temu ,aby som zistil osobne skusenosti s nakupom u tej alebo inej spolocnosti .. Samozrejme v pripade ,ze sa niekto nema chut prezentovat s tym ze kupoval predvcerom 20kg zlata a ma to chovane pod postelou ,tak privitam SZ ..
lorch Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 (upraveno) Kažodpádně bez použití vědeckého přístroje není možné zlato kupovat z méně spolehlivých zdrojů. Technika pozlacení cihličky o stejné váze je dokonalá. a osobní odběr není žádná záruka. Navíc již 4 měsíc má cena unce sestupnou tendenci díky kursu Eura a Usd. Máš dojem, že se Euro zvedne ???? Mám navíc takový dojem, že jsi svoji dobu investice do zlata zaspal před 20 měsíci kdy by jsi svůj vklad v září 2011 zhodnotil cca 100%. Co to sem píšeš za nesmysly? Upraveno 2. ledna 2012 uživatelem lorch
Korunka Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 Co to sem píšeš za nesmysly? Nesmysly ?
RadekCX Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 (upraveno) no samozrejme ze nesmysly - absolutne netusis o cem je investovani do fyzickeho zlata!!! P.S. jinak pro tazatele ... je to v CR vicemene vsude stejne...pokud jezdis nekam do Nemec/Rakous tak se to udajne vyplati vic tam, ale primou zkusenost nemam - ja nakupoval kdyz byla unce za 17.000Kc ;-) nicmene je treba si uvedomit, ze fyzicke drzeni zlata znamena take ho kde mit => je treba mit trezor (a to dobrej trezor nejlepe s atestem) - pronajem schranky v bance je drahej a hlavne ja treba bych se nerad dockal toho jak chemik na MFCR provede zestatneni zlata jako uz se nekolikrat v historii stalo Upraveno 2. ledna 2012 uživatelem RadekCX
Korunka Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 (upraveno) no samozrejme ze nesmysly - absolutne netusis o cem je investovani do fyzickeho zlata!!! Ano to je jasné, Jistě tě to živí a to velice dobře, Budeš mít jistě pravdu ty investore. Zdroj finance a ekonomika : Zlato na promptním trhu kleslo ke konci odpoledne o téměř tři procenta na 1585,49 dolaru za unci, minimum od konce září. Tento týden jeho cena ztratila přes sedm procent, což by byl nejhlubší týdenní propad za téměř tři měsíce. Od počátku prosince ztrácí osm procent a má namířeno k nejhlubšímu propadu od finanční krize roku 2008. Dnešním propadem ceny reagovaly hlavně na pokles eura k dolaru pod hranici 1,30 USD. Rostoucí dolar srážel dolů i ostatní komodity a ropa odpoledne ztrácela asi čtyři dolary na barel. Zlato s přestávkami klesá od počátku září, kdy jeho cena vystoupila na rekordní maximum 1920,30 USD. Žlutý kov není schopen těžit z rostoucí averze k riziku vyvolávané prohlubováním dluhové krize eurozóny, což mezi investory vyvolává otázku nad jeho statutem bezpečné investice v těžkých dobách. p.s to: RadekCX za úplatu ti přes SZ dám nějaké školeníčko a slušném chování a o investičním zlatě a spolu vlivu kurzu USD s Eurem. Upraveno 2. ledna 2012 uživatelem Korunka
RadekCX Odesláno 2. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2012 Delej si co chces, ale nactenyma moudrama z novin se z tebe investor rozhodne nestane - jak je videt, to ze umis cist neznamena, ze tomu rozumis. Ano to je jasné, Jistě tě to živí a to velice dobře, Budeš mít jistě pravdu ty investore. p.s to: RadekCX za úplatu ti přes SZ dám nějaké školeníčko a slušném chování a o investičním zlatě a spolu vlivu kurzu USD s Eurem.
BBeginner Odesláno 3. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2012 Odpovědět RadekCX Dnes, 19:09no samozrejme ze nesmysly - absolutne netusis o cem je investovani do fyzickeho zlata!!! P.S. jinak pro tazatele ... je to v CR vicemene vsude stejne...pokud jezdis nekam do Nemec/Rakous tak se to udajne vyplati vic tam, ale primou zkusenost nemam - ja nakupoval kdyz byla unce za 17.000Kc ;-) nicmene je treba si uvedomit, ze fyzicke drzeni zlata znamena take ho kde mit => je treba mit trezor (a to dobrej trezor nejlepe s atestem) - pronajem schranky v bance je drahej a hlavne ja treba bych se nerad dockal toho jak chemik na MFCR provede zestatneni zlata jako uz se nekolikrat v historii staloPříspěvek byl editován RadekCX: Dnes, 19:14 Dik za odpoved , do zminenych statov nejazdim , otazkou je ako velmi je to vyhodnejsie , ale t zkusim zistit cez google .. Co sa tyka trezoru , tak so mal stastie , ze znamy zrusil prenajom schranky u VolksBank a prevzal som to po nom za vyhodnych podmienok ( cca 50 kc mesacne) .. inak ta cena 17000 za unci je krasna , takisto klobuk dole pred tvojou schopnostou to nepredat , ked bola v istom momente volatilita dost vysoka a vela ludi sa toho zlaklo a predavalo mnohdy aj so ztratou ..
BBeginner Odesláno 3. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 3. ledna 2012 (upraveno) Edit Upraveno 3. ledna 2012 uživatelem BBeginner
RadekCX Odesláno 3. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2012 Dik za odpoved , do zminenych statov nejazdim , otazkou je ako velmi je to vyhodnejsie , ale t zkusim zistit cez google .. Co sa tyka trezoru , tak so mal stastie , ze znamy zrusil prenajom schranky u VolksBank a prevzal som to po nom za vyhodnych podmienok ( cca 50 kc mesacne) .. inak ta cena 17000 za unci je krasna , takisto klobuk dole pred tvojou schopnostou to nepredat , ked bola v istom momente volatilita dost vysoka a vela ludi sa toho zlaklo a predavalo mnohdy aj so ztratou .. problem je, ze vetsina lidi nechape na co je fyzicke zlato dobre (upozornuji fyzicke zlato) - to neni investice (prestoze to tak muze ted vypadat) - je to zajisteni se pred ztratou hodnoty - pokud nekdo potrebuje ulejt prachy na 5-10 let tak je dle meho blbost kupovat fyzicke zlato - ja kupuju zlato s vyhledem, ze az pujdu do duchodu tak z nej budu ziv - to je horizont 30-35let!!! takze me naprosto nezajima jestli zitra zlato spadne zase na 800USD/oz - i tak se snazim nakupovat prubezne bez ohledu na cenu (snazim se trefovat jen do poklesu) - posledni unci jsem nakupoval za 26.000Kc a to mi vsichni rikali, ze jsem idiot, ze to spadne (to se ostatne rika uz tech cca 11 let) - i ted po poklesu jsem stale v plusu cca 5.000Kc kdyz se kouknes na tento graf: http://www.kitco.com/charts/popup/au3650nyb_.html tak vidis ze tendence je jiz minimalne 10 let rostouci - nejake kratkodobe korekce jsou naprosto nezajimave - stejne jako je ted korekce na 1600USD - driv nebo pozdeji to stejne pojede zase nahoru - duvod je jednoduchej - tzv. kvantitativni uvolnovani ;-) u nas se do toho ale jeste mota to, ze nakupujeme v CZK a tak zde cena Kc/oz muze jit treba uplne proti aktulni cene USD/oz jinak jeden priklad (hodinkovej :-) jak funguje zajisteni hodnoty nedavno jsem si vzpomenel na strejdovo Tag Heuer, ktere si koupil nekdy pred 50 lety za 3.200 tehdejsich korun. Rodina ho tehdy malem exkomunikovala - byla to ctvrtletni vyplata moji babicky. Napadlo me, ze se kouknu kolik ty hodinky ted stoji - nevim uplne presne, ale jsou to zrejme tyto (na 95%): http://www.nosime-hodinky.cz/wp-content/uploads/TAG_HEUER_CarreraCal360_HD1.jpg ted bratru za nejakych 60.000Kc. tak prvni pocit byl, ze strejda docela dobre zainvestoval, ale pak jsem si to spocital a doslo mi, ze to zadny vejvar neni a v podstate ta cena dnes odpovida te cene pred 50 lety takze jen defakto dobre ulozil penize - kdyby si dal do kasicky ty 3.200Kc tak si za ne dnes koupi jen tak dvoje lepsi kalhoty uplne stejne je to se zlatem - pokud si za unci dnes koupim treba ojete auto tak je historicky predpoklad, ze si za x let koupim za tu unci zase odpovidajici ojetinu - jen u zlata neni zadne opotrebeni a je predpoklad slusne likvidity
midloch Odesláno 6. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 6. srpna 2017 Pánové zkusím to trochu oživit... Souhlasím na 100% co píše o příspěvek výše RadekCX. Já průběžně nakoupím nějakou tu 1 oz zlatou minci. Kupuju pouze limitky, ne klasický investiční mince, takže mám: 2x Klokany 25 výročí ražba 65tis ksRok koně 2014 náklad 30tis ksZlatá bula náklad 10 900 ksKing Tut náklad 10tis ks. Podle mě je to lepší než kupovat slitky či normální Philharhonikery což je jen o sledování ceny zlata... Limitky (když se koupí hned v době vydání) jsou o kousek cca max. 5% dražší než nejlevnější Philharhoniker, ale časem jdou vždy nahoru a za 20 let až půjdu do důchodu, tak dle mého názoru pořád ve své době vyšší hodnotu než klasika :-)
Cool as Ice Odesláno 7. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2017 To uz je, ale trochu neco jineho. Investicni zlato je proste jen investice do zlata. Jak se pise vyse, zlato jako takove je "jalove" Tj je to defenzivni nastroj na udrzeni hodnoty v dlouhem casovem horizontu. Ty uz se pohybujes v numismatice, tj priplacis si za sberatelskou hodnotu mince jako takove, nikoli jen za kov. To uz je jina strategie. Kazdopadne ani jedno neni jednoduche a je to o risk appetite a nazoru kazdeho investora.
wizard-ov Odesláno 7. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2017 Je otázka, jestli raději nepřiplatit a nejít do proof mincí...
Návštěvník Zmizík Odesláno 7. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2017 (upraveno) Já na zlato seru. Tuhle sem koupil dvacet deka a vzala mně to paní a schovala někam. Upraveno 7. srpna 2017 uživatelem Zmizík
Waya03 Odesláno 7. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2017 Já preferuji spíše zlaté pamětní mince ČNB. Je tu několik aspektů pro a proti. Sběratelská hodnota těchto kousků je zpravidla větší než u medailí, a v čase spíše stoupá. Nicméně jak u čeho, je to ovlivněné zejména počtem vydaných mincí. Třeba série "Kulturní památky technického dědictví" se pěkně zhodnocuje, navíc pokud má to má člověk kompletní. Dále považuji za výhodu, že tyto mince mají udanou nominální hodnotu, tedy často 5000kč nebo 10000kč, a pokud to celé nechápu už léta špatně, teoreticky je možné jít do ČNB a za tuto hodnotu nechat mince kdykoliv "rozměnit". Velké mínus je výrazně vyšší nákupní cena oproti hodnotě zlata a také je nutné načerpat určité znalosti a souvislosti, aby se dobrý nákup ve správnou dobu podařil.
Zlý Jabko Odesláno 7. srpna 2017 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2017 Já teda nejsem profík, ale koupit uncovej zlaťák od ČNB za padesát tisíc když je unce zlata pod třicetitisícovou hladinou (Maple Leaf, American Eagle) se mi nezdá jako dobrej kauf. Navíc ti tam napíšou nominál těžce pod tržní cenou samotnýho kovu. Jako je fajn, že je na tom napsaný Zlatá bula sicilská a takový věci, ale myslím, že spíš než po numismatický hodnotě mince se v případě nějakýho průseru pojede jen na váhu čistýho kovu, kterej je v tomhle případě dost cenově přestřelenej.Když mi to osvětlí někdo z místních investorů, budu rád. Osobně mám raději stříbro, ale pár dukátů pod jabloní není na škodu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se