Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Již před několika lety jsem pokukoval po hodinkách Zenith a když jsem se podíval zblízka na Defy Aero, bylo rozhodnuto. Hodinky s průměrem lunety 46mm a váhou téměř 280g jsou opravdu pěkný macek, ale kupodivu se nosí velmi dobře. Co si mi na hodinkách líbí je solidní přesnost daná mimo jiné i kalibrem s 36000 bps (díky tomu je pohyb vteřinovky naprosto plynulý) a na první pohled bytelnost hodinek a skvělé mechanické zpracování. Jdou koncipovány na vysoký tlak (mají 300M), proto ta celková mohutnost pouzdra a jenom sklíčko má 4mm tloušťku. Tyto hodinky pocházejí z limitované serie 100ks. Zajímavě vypadá i modravá antireflexe a lupa nad datumovkou, která je díky tomu opravdu pěkně čitelná. Hodinky při nošení dělají přibližně po týdnu 2s/denně, což je na fungl nové hodinky pěkný výkon a každným dnem se přesnost hodinek zlepšuje. Jako zajímost uvedu, že hodinky Zenith byly jako první hodinky na severním pólu.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Odesláno

Vidím, že jsi ve formě :D Dva super kousky za sebou. Ač Defy nejsou můj šálek kávy, naživo jsou to hodně výrazné a těžko přehlédnutelné hodinky.

Gratulace!

Odesláno

Bomba, bomba, bomba. Co dodat. Měl jsem přesně tuhle kombinaci v menší verzi. Skvělý precizní a technicky bohatý hodinky. Já se akorát bál o AR, který je u Zenith opravdu výborný, proto nemohly zůstat jako ty "jediný a poslední".

Odesláno

Ahoj nádherný, já se tu po jedněch v prodejním vláknu taky díval, ale manželka tenkrát nedokázala překousnout tu žlutou modrou a zelenou v tom subdialu a prohlásila, že je to jak hodinky od kolotočářů a tím jsem se Zenitama skončil... Je těžké žít s "dizajnerkou", která si uzmula právo všechny mé hodinky schvalovat.... za mě ale bomba a závist...

Odesláno

massive! klobuk dole. das aj nejake foto na ruke? dik. inak, gratulacia. nech sluzia

Odesláno

Ahoj nádherný, já se tu po jedněch v prodejním vláknu taky díval, ale manželka tenkrát nedokázala překousnout tu žlutou modrou a zelenou v tom subdialu a prohlásila, že je to jak hodinky od kolotočářů a tím jsem se Zenitama skončil... Je těžké žít s "dizajnerkou", která si uzmula právo všechny mé hodinky schvalovat.... za mě ale bomba a závist...

Špatně jsi si vybral manželku,já jsem při koupi nebyl také zcela jistě rozhodnut, tak jsem nechal rozhodnutí na své lepší polovici a ta řekla není o čem mluvit ber.

Odesláno

Díky všem za milé příspěvky, samozřejmě vintážní Rolexy proti nim neváží prakticky nic, je to opravdu děsivej rozdíl :)

Odesláno

Krasny kusok...len mi vrta hlavou cim su tieto defy odlisne ze su 100ks limitkou???

Připojuji se ke gratulantům a zároveň i k otázce yegora. Máš k nim nějakou zmínku o tom, v čem spočívá tahle stokusová limitka? Z fotek to nemůžu vykoukat, ať dělám, co dělám Posted Image a vůbec jsem netušil, že Zenith udělal v téhle řadě limitku. Díky.
Návštěvník dlubix
Odesláno

Pepo, pěkný! Měl jsem podobný, ale byly mě velký. Hrozně mě lákalo vyzkoušet model 43mm. Jak tě ale znám, sednou Ti jak prd/el na hrnec. GRATULUJU!

PS: wrist shot pls!

Odesláno (upraveno)

Chlapi přiznám se bez mučení, nevím v čem ta limitka spočívá. Označení je jiné než u klasických hodinek, v čísle modelu na dýnku není 4000- ale 4000-O-. Následně je jiné logo na rotoru, je tedy sjednocené logo El Primero na ciferníku a rotoru (viz obrázek v pravém dolním rohu je starší logo), na starších Defy tomu tak není. Může to být ale pouze tím, že je to nejnovější model, těžko říci.

post-11110-041801800 1326136388.jpg

Upraveno uživatelem Josef01

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...