Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Panove simvas, nejak mi posledni dobou zacly v baraku casto vypadavat pojistky, tak dvakrat az trikrat tejdne - pritom bezi treba jenom televize a par svete, nic novyho jsem nezapojoval. Elektroinstalace stara asi dvacet let, cim to muze bejt..?

To je těžké... Jako nejběžnější příčina je uvolnění konců kabelů v zásuvkách a ve vypínačích. Pokud jsi alespoň trochu technicky zdatný, zkus si dát technický den, otevřít každou zásuvku a zkontrolovat, zda kabely ve svorkovnici drží. Každý samostatně zkusit vytáhnout a i když drží, tak zkusit přitáhnout. To samé ve světlech. Zkontroluj jednotlivé spotřebiče, které máš permanentně zapojené v zásuvce, zda nemají opálenou zástrčku. Pokud ano, vyčistit, případně vyměnit. Pokud máš na spotřebičích montovanou zástrčku, rozebrat, zkontrolovat kontakty. Pokud máš bojler, to samé, atd...

Odesláno

Já nejsem elektrikář, ale nejdřív bych si zjistil jestli padá hlavní jistič nebo třeba zásuvky, světla atd.. a pak se podíval na to co když to vypadne naskočí..pokud to takhle odladíš ušetříš si spoustu času...ale pokud je to hlavní jistič tak tě to asi nemine

Odesláno

JaRooNe, to by mohlo bejt vonco! Jeden vypinac mi nejak nejde, ale protoze je celkem zbytecnej, neresil jsem to. Dik, pritahnu ho nebo vymenim a uvidime.

Odesláno

Když už se v tom budeš vrtat popřitahuj i připojení u jističů, zkontroluj, jestli nejsou vyhřáté, nezapomeň na nulové můstky, někdy se stává, že následkem přechodových odporů v zásuvkách se jistič tzv. vyhřeje a ztratí svoji charakteristiku.

Hlavně dej pozor, v rozvaděči budeš pracovat částečně pod napětím, leda že by jsi si vyhodil hlavní jistič pod hodinami.

Odesláno

mám dotaz, na nové bundě Jack Wolfskin se mi začalo odlepovat logo. Je tam nažehlené s nějakého semiše nebo co to je. Bunda je klasická lyžařská. Takovej ten matroš, co se běžně používá :-D nevíte, čím se dá přilepit zpátky aby drželo? Zkoušel jsem to přežehlit přes hadr, ale nedrží. Tak nápady na opravu vítám. 

Odesláno (upraveno)

Gustafko, co není vyšité se časem odlepí" Ať už moje dost drahá Salewa nebo Mammut, všechny přižehlené nebo přilepené nápisy mám pryč. Pokud tam ten nápis chceš mít za každou cenu, poraď se třeba v Hudáči, třeba kluci něco vymyslí :cheers: Vteřiňák ti oslabí materiál a může ti tam skrz nápis zatékat :-)

www.hudy.cz/lepidla/

Upraveno uživatelem African
Odesláno

Já vím že to naštve, Mammut bunda co jsem naposledy kupoval, měla půlku nápisu Gore- tex  odlepenej už na krámě, začal jsem mektat, dostal slevu a šel jsem :lol2: Časem z ní odpadli všechny další nápisy, jenom značka drží, cha cha. V Plzni máte Hudysport né?  Stav se tam, fakt se kluci vyznaj a poradí...

Odesláno

fteřinák ne ten opravdu tvrdne a praská, v ohybech už vůbec ne. Apropo mě tak napadlo.....Gusto ty máš asi velký kozy dyš Ti vohejbaj nášivku.............. :lol2:

Odesláno

Zvažoval jsem jestli tahat ski/snow vlákno, ale pricmrndnu si tady. Prosím o Váš tip na středisko podle zadní: IT/A, důraz na lehké a pokud možno dlouhé tratě (modré), dobrá dostupnost takové ty poslední km. Fakt se mi nechce couvat někde 10km, jen protože si někdo nebude chtít odřít fajnovou káru. (sranda) Nikdy jsem nebyl lyžovat v zahraničí a teď bych chtěl. Mladá přijde s několika kusy a ja také. Pak společně vyberem. Můj favorit je Wildkogel. :guitar:  NEBUDU děkovat postupně. Děkuji teď, ať to zbytečně up-uju.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...