Přejít na obsah

Dotazy - pelmel

Doporučené příspěvky

Ty chemicke sajrajty do zasuvek (Raid apod.) jsou slusne svinstvo, osibne bych se jim na hony vyhybal. I v navodu se doctes ze je to jedovate pro rybicky v akvariu a male domaci mazlicky. Rakovinotvorne pro cloveka zcela jiste. Aby to bylo zdravejsi, musis k tomu otevrit okno, tim to zase uplne postrada smysl. Podle me je nejlepsi dat do oken sitky a hmyzaky pres ne dovnitr vubec nepoustet. Nez jsem je poridil take jsem travil hodinu pred spanim behanim po baraku s novinami nebo trickem v ruce a likvidoval komary. Uz nekolik roku jsem toho usetreny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Micey, jestli myslis ze jsem videl nejakou vedeckou studii tak to ne. Ale o podobnych sajrajtech si myslim svoje, a oni na to vedci za par let taky prijdou jako se jim casto stava. Tohle neni oblast potravin ani leku, neplati tam stejna pravidla o zdravotni nezavadnosti a neskodnosti, a tohle je ucinna slozka RAIDu proti komarum:

https://cs.wikipedia.org/wiki/Transfluthrin

Ryby byly odjakziva inhibitorem znecisteni a obecne jedu v prostredi, a vidis jak na to reaguji. Tohle si dat do baraku? Ani omylem.Do pokoje k miminu??? Zavrit za pokus o vrazdu.

Podobne nehlidane jsou i vsechny ty vonavky co se davaji at uz do zasuvky nebo jen tak "voni" z lahvicek. A taky vonavky do aut.

Odkaz ke komentáři

V 8. 8. 2016 v 12:00, Klokan napsal:

KFC vs DPH. Taky mě to zajímalo, stejda google mi nabídl

http://ozuch.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=412103

a hned v prvním diskusním příspěvku pod článkem je vyjádření KFC, resp. provozovatele KFC v ČR.

Edit: překlep

Tak tady je ta finta.

"v souladu s Rozhodnutím o závazném posouzení správnosti zařazení zdanitelného plnění z hlediska sazby daně z přidané hodnoty vydaným pro společnost AmRest s.r.o. Generálním finančním ředitelstvím v Praze."

Takže tato firma z nějakého důvodu dostala výjimku.

Super.

Běžným podnikatelům to přidá minimálně na náladě.

Zajímalo by mě jestli bych i já si mohl dovolit takovou výjimku.

To rozhodnutí nikdo neuvidí protože bude obsahovat důvěrné info a tím pádem nazdar.

Fakt bomba.

Odkaz ke komentáři

Přesně tak. Na základě nějakého podnětu - ať už z jedné nebo druhé strany - došlo k projednání a posouzení nastavených pravidel. V rámci jednání si KFC dokázalo obhájit svůj postup a finanční ředitelství vydalo závazné rozhodnutí, kterým se musí řídit všechna oblastní pracoviště. To je všechno, žádnou konspiraci bych za tím nehledal.

Odkaz ke komentáři

Jsem naivní když si budu myslet že jsou pravidla pro všechny stejná? Rovnou si odpovím, ano jsem. A zbytek jsem raději smazal, vzájmu zachování vlastního duševního zdraví. :D

Tipuju to na sehrané na to, že si tak jako tak zákazník sám odnese tácek od pultu, i když konzumuje na místě. Hezky vymyšleno, klobouček, to zase ano.

Ostatní se dočkají zrusení disproporce v dph (nákup v 15% a prodej v 21%) holt až k prvnímu prosinci.

Upraveno uživatelem tommas4
Odkaz ke komentáři

Návštěvník LukeD
  V 8. 8. 2016 v 11:25, RomanP napsal:

Než nás sežerou doma komáři a nebo koupím nějakou chemii do zásuvky, zeptám se tady na nějakou fungující alternativu. Co třeba ty lampy?

Já bych asi nejvíc věřil té pasti z PET láhve s droždím, cukrem a vodou. Jedinou její nevýhodou je to, že ji musíš den co den obnovovat.

Citovat

V loňském roce učinili vědci z univerzity v holandském Wageningenu objev, který v podstatě jen potvrdil to, co naše babičky věděly už dávno. Badatelé usilovně řešili, co vlastně komáry v noci navádí na cíl. Po sérii pokusů zjistili, že prvotní lokalizace probíhá na základě snímání stop oxidu uhličitého vydýchávaného spící kořistí.

Když se však po krvi prahnoucí hmyz přiblíží na přibližně metr a půl, přechází na systém ?bližšího navádění? a senzoricky se orientuje podle tělesného zápachu spícího jedince. Ale teprve rozdílná teplota jednotlivých částí těla slouží jako rozhodující faktor při rozhodování, do kterých partií směřovat přistání, což můžeme prakticky využít ve svůj prospěch, a vyrobit si lapač komárů na přírodní bázi.

Zdroj: http://hobby.idnes.cz/past-na-komary-0p0-/hobby-domov.aspx?c=A140729_143903_hobby-domov_mce

Odkaz ke komentáři

LukeD: četl jsem. Včera jsem nainstaloval ty sítě do několika oken a manželka říkala, že byl ráno komár dole v obýváku, když šla do práce, ale ten tu musel již být. Noc naprosto v klidu. Někdo mi radil koupit tu jemnou síť v černé barvě, ne bílou. Prý je méně průhledná a dělá jakousi mlhu. Porovnat nemohu, ale o černé ani nevím.

Odkaz ke komentáři

sítě do oken jsou super, ale ještě bychom potřebovali něco na balkonový dveře, měli jsme tam oknaře, ten řekl, že máme po zateplení moc úzký rám a nic nám tam nenamontuje.Takže od komárů máme v noci klid, ale přes balkonový dveře máme furt plnej byt much...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...