jacob Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Vážené kolegyně (kdyby náhodou) a vážení kolegové, rád bych Vám napsal něco málo o své srdeční záležitosti, Omega Seamaster Professional (dále jen SMP). - První bych mohl napsat, proč srdeční. První SMP 2541.80 jsem dostal v sobotu 6. ledna 2007 k narozeninám. Hodinky jsem spokojeně nosil asi dva roky. Při dovolené v Thajsku se mi do nich díky závadě na héliovém ventilu dostala voda. Bylo to v době, kdy jsem jsem začal uvažovat nad automaty 2531.80. Po návratu do České republiky se tedy u prvních SMP nechal opravit héliový ventil, nechaly se přeleštit a šly dělat radost někomu jinému. Omega SMP 2541.80 (2007 - 2009) - Někdy v roce 2009 jsem si tedy koupil SMP 2531.80, tedy opravdové Bondovky s modrou lunetou a Chronometer strojem, tedy automaty. Byly to krásné hodinky, ale po čase jsem zjistil, že automatický stroj v těchto hodinkách není úplně pro mě, jelikož jsem se o ně bál. SMP beru jako "tool" hodinky na lyže, do vody, do klubů a hospody a bohužel s nima občas někam ťuknu, protože si je nehlídám. V zimě 2009/2010 jsem tedy SMP 2531.80 prodal, aby dělaly radost někomu dalšímu, kdo je bude brát trochu jinak. - Omega SMP 2531.80 (2009 - 2010) - Po tom, co jsem prodal 2531.80 ani přesně nevím, jaké všechny jsem měl hodinky. Někdy na přelomu roku 2009/2010 jsem si koupil Breitling Chronomat a Hamilton X-Wind (oboje hodinky mám do dnešního dne). Celý rok 2010 jsem vydržel bez jakýkoliv SMP, což mě samotného dnes překvapuje. V létě 2011 mě opět přepadl stesk, takže volba byla jasná. SMP 2541.80, tedy opět bateriový stroj, ale tentokrát s modrou lunetou, nikoliv se stříbrnou lunetou jako ty úplně první. Dělaly mi radost, ale někdy v říjnu jsem je předal otci, jelikož jsem potřeboval peníze na nákup Breitling Navitimer World. - Omega SMP 2541.80 (léto 2011 - podzim 2011) - Konečně se dostáváme k podzimu 2011, kdy jsem se stal majitelem prozatím posledních SMP 2221.80. Jedná se tedy o nejnovější model klasických Bondovek s bateriovým strojem o kterých bych Vám rád něco málo napsal. - Model hodinek Seamaster byl společností Omega představen roku 1947. V roce 1995 SMP poprvé hrály v Bondovce GoldenEye, kde je na své ruce nosil Pierce Brosnan. - Průměr hodinek je 45mm s korunkou a 41.5mm bez korunky, výška hodinek je 14mm a hmotnost hodinek na ocelovém tahu je slušných 157 gramů. - Do výbavy modelu 2221.80 patří vodotěstnost 300m, héliový ventil, safírové sklo, extenze na prodloužení tahu a velmi dobrá funkce, kterou je přeřizovaní hodinové ručičky bez nutnosti zastavení té minutové a vteřinové. - Zajímavostí je vícedílný design tahu, který se mnoha lidem nelíbí. Já s ním ale žádný problém nemám. Líbí se mi více než ten, který je například na modelu 2255.80. - Jak jsem psal již výše, já tyto SMP beru jako "tool" hodinky a bateriový stroj je pro mě tedy jasnou volbou. Nemluvím o odchylce, která je za měsíc neměřitelná, maximálně ale půl vteřiny. - Rád bych Vám napsal i to, jaký je rozdíl mezi starším modelem 2541.80 a nynějšími 2221.80. - Luneta: u 2541.80 je o něco tmavjší. Rozdíl je minimální a viditelný pouze z blízkosti 10 centimerů a menší vzdálenosti. - Ciferník: novější SMP mají nápis Seamaster červeným písmem (což krásně ladí k červenému konci vteřinovky). Indexy jsou ohraničeny kovovou "obrubou" a jsou vyšší. Celý ciferník je tedy po faceliftu rozhodně hezčí. - Poudro: nenašel jsem žádné rozdíly. - Dýnko: novější 2221.80 mají na dýnku nové logo. Mořský koník je přes téměr celou plochu. Novější SMP jsou přibližně o jeden a půl milimetrů vyšší. - Tah: vypadá na pohled stejně, ale půjčovat si články nelze. Každý model má jinak široké vnitřní části tahu. Spona u starších 2541.80 má nápisy větším písmem a stejně tak logo je nepatrně větší. - Omega SMP 2221.80 (2011 - ?) Bonus pro Vás, kteří jste vydrželi až do konce.
sta Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 hezka minirecenze a navic fotka cislo 3 je uplne skvela! Diky.
sodik Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 Pekne, dobre se to cetlo. Diky.PS: otazka je jak dlouho se jeste SMP quartz budou vyrabet.
jacob Odesláno 9. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 V 9. 1. 2012 v 17:20, 'sodik' napsal: PS: otazka je jak dlouho se jeste SMP quartz budou vyrabet. To je zajímavá otázka, protože si myslím, že své zákazníky tyto hodinky mají. Je to v podstatě takový low-end Omega, ale mně dělají skvělou službu :-).
sodik Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 (upraveno) V 9. 1. 2012 v 17:36, 'jacob' napsal: To je zajímavá otázka, protože si myslím, že své zákazníky tyto hodinky mají. Je to v podstatě takový low-end Omega, ale mně dělají skvělou službu :-). Ja je mam taky, z unora 2008, zatim slouzi dobre. Nemuzu si stehovat, ale uz sem premyslel nad vymenou za automat, zajimala by me zivotnost quartzu ) nema se tam co rozbit ) Upraveno 9. ledna 2012 uživatelem sodik
jacob Odesláno 9. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 V 9. 1. 2012 v 17:46, 'sodik' napsal: ale uz sem premyslel nad vymenou za automatTaky jsem zkusil vyměnit za model v automatu, jak píši v recenzi a nijak jsem si nepomohl. Jde hodně o to, na co hodinky máš. Mně bylo těch automatů prostě líto :-).
obchodnik-o3 Odesláno 9. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 9. ledna 2012 moc pekne napisane a podlozene dobrymi fotkamimozno prave tento pocin pomoze nastartovat niekoho nerozhodneho
sodik Odesláno 11. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 V 9. 1. 2012 v 17:56, 'jacob' napsal: Taky jsem zkusil vyměnit za model v automatu, jak píši v recenzi a nijak jsem si nepomohl. Jde hodně o to, na co hodinky máš. Mně bylo těch automatů prostě líto :-). koukám, že jsou ty černé na prodej. Mezi modrymi a cernymi je skutecne rozdil, v cerne maji cerny datovy venec a bilou lumi? Nebo ty cerne jsou jeste novejsi nez modre? Tedy jeste po faceliftu. Dík.
jacob Odesláno 11. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 11. ledna 2012 V 11. 1. 2012 v 15:05, 'sodik' napsal: koukám, že jsou ty černé na prodej. Mezi modrymi a cernymi je skutecne rozdil, v cerne maji cerny datovy venec a bilou lumi? Nebo ty cerne jsou jeste novejsi nez modre? Tedy jeste po faceliftu. Dík. Ano, jedny půjdou z domu. Rozdíl je v obrácených barvách na datovém věnci a bílé lumi oproti světle zelené na modrých. Rozdíl je i v ceně. Černé jsou dle doporučené ceny myslím o 150 dolarů dražší.
diode Odesláno 12. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 12. ledna 2012 Hezká inspirace, také jsem o nich dříve uvažoval, ať ti tikají.
nickolas Odesláno 4. března 2012 Nahlásit Odesláno 4. března 2012 Já už jsem si tolikrát říkal že něco takovýho napíšu - né teda na Bondovky - ale já su strašně lííínej!Takže díky všem co líní nejsou a dokážou to takhle krásně napsat - ten vývoj v čase je skvělej...byť jsemtedy osobně tipoval, že ses vrátil k automatu... souhlasím s hodnocením foto č.3 - ta je fakt super...hlavně ta vteřinovka, boží!!! ...no a jinak teda pěkně děkuju, moje Orisy mají sotva rok a už bych měnil!!! Ještěže na Bondy nemám Ale jednou budou...v automatu...určitě
laskajefajn Odesláno 12. března 2012 Nahlásit Odesláno 12. března 2012 Kubo: to jsou jední z těch co mi budou pozitří řikat pane?
laskajefajn Odesláno 13. března 2012 Nahlásit Odesláno 13. března 2012 Chtěl jsem původně limitku od 007 a ted jsem rád že to nedopadlo jelikož mě ty Omegy přijdou přesně na polovinu ceny toho co bych zapaltil za tu limitku která je v podstatě stejná... Pomalu ale jistě opouštím automaty a přikláním se k solární energii a baterce
FraK Odesláno 6. října 2012 Nahlásit Odesláno 6. října 2012 Moc hezky napsaný. Díky za minirecenzi. Rád jsem si jí přečetl a budu taky přemýšlet o tom, co jsi napsal k tomu, zda zvolit quartz nebo mechaniku. BTW: Proč by měl mít quartz menší životnost než mechanika?
relativ Odesláno 6. října 2012 Nahlásit Odesláno 6. října 2012 V 6. 10. 2012 v 13:33, FraK napsal: BTW: Proč by měl mít quartz menší životnost než mechanika?Pretože polovodiče majú menšiu životnosť ako oceľ.
FraK Odesláno 6. října 2012 Nahlásit Odesláno 6. října 2012 V 6. 10. 2012 v 16:09, relativ napsal: Pretože polovodiče majú menšiu životnosť ako oceľ. To že mají polovodiče menší životnost než ocel tě jenom tak napadlo, nebo to tvrzení z něčeho vychází? Opravdu by mě to zajímalo, protože moje osobní zkušenost je přesně opačná. Pokud se nějaké zařízení skládá ze slaboproudých komponentů (polovodičů) a mechanicky namáhaných komponentů (často vyrobených z pevných nebo tvrdých materiálů, jako je např. ocel), tak se zpravidla porouchají ty mechanicky namáhané součástky. Sám sebe ale nepovažuji za nějaký reprezentaivní vzorek a třeba mám jen smůlu. Technické vzdělání nemám, ale laicky pořád cítím, že to mechanické namáhání musí způsobovat větší opotřebování než protékání malého proudu polovodičem. Proto bych přisuzoval větší životnost spíše qaurtzu. Takže budu rád za případnou osvětu, dovzdělání a s tím související změnu názoru.
relativ Odesláno 6. října 2012 Nahlásit Odesláno 6. října 2012 V 6. 10. 2012 v 20:51, FraK napsal: To že mají polovodiče menší životnost než ocel tě jenom tak napadlo, nebo to tvrzení z něčeho vychází? Opravdu by mě to zajímalo, protože moje osobní zkušenost je přesně opačná. Pokud se nějaké zařízení skládá ze slaboproudých komponentů (polovodičů) a mechanicky namáhaných komponentů (často vyrobených z pevných nebo tvrdých materiálů, jako je např. ocel), tak se zpravidla porouchají ty mechanicky namáhané součástky. Sám sebe ale nepovažuji za nějaký reprezentaivní vzorek a třeba mám jen smůlu. Technické vzdělání nemám, ale laicky pořád cítím, že to mechanické namáhání musí způsobovat větší opotřebování než protékání malého proudu polovodičem. Proto bych přisuzoval větší životnost spíše qaurtzu. Takže budu rád za případnou osvětu, dovzdělání a s tím související změnu názoru. Ešte sa ti nestalo, že si zobral roky odložený fungujúci el. spotrebič - napr. videokameru, zapol si ho a nič? Ja na rozdiel od teba mám technické vzdelanie, presnejšie elektrotechnické, ale toto nie je fórum na vysvetlovanie toho, že časom kondenzátory vysýchajú, kremík stráca svoje vlastnosti... Ak chceš osvetu zaregistruj sa do elektro bastlírna.cz a tam to nájdeš.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se