Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak já si po dlouhé době koupil angostoru bitter a dnes jel old fashioned, dnes jsem míchal postupně z Ron Barcelo imperial - doporučuji sladši a moc příjemný rum se super value/money, chivas regal, depaz- můj nový oblíbenec mezi rumy, talisker.

Vše dobrý:-) ještě musím koupit anniversario s tím to mám vyloženě rád.

Jinak poslední dobou piju téměř jen vína. A mám několik tipů :

1. Sklenička dělá strašný rozdíl v chuti (u některých vín i 50%), asi nejlepší na bílé a lehké červené je zalto universal (ovšem stojí cca 900/kus).

2. Pokud nechcete dát tolik za Zalto super alternativa je tohle : http://www.1er.cz/Product/1017545/Premier-Wines---Spirits--Sklenicka-Ryzlink

Já mám 2x zalto a pokud pijeme víc, tak používám právě 1er.

Prubni Sandry od Crystalexu

Odesláno

Ja uz sklenku na stopce ani nechci. Uz jsem ji zvrhnul kolikrat... ale diky za tip na ten Crystalex, koupim tam neco na rum. Konec koncu, ono je to tvarove trochu podobne:-) a ny ty bezna vina ze samosky co piju, to bude stacit...

Odesláno

To záleží na chuti každého soudruha, třeba by ti to i chutnalo, ale pořád je to jen líh s trestěma za cenu třtinového rumu...

Zhruba za podobnou jednotkovou cenu lze koupit třeba Pampero Aniversario, El Dorado 12yo nebo Malteco 10yo, a to je teda jiná liga.

Odesláno (upraveno)

Jinak pokud ti jde o tu další chuť, svého času jsem si sám ochucoval rumy. Stačí levný rum z Aldi (mají 40% i 54%) nebo Lidlu, ale hlavně třtinový, a do něj třeba vanilkový lusk nebo kokos a pár týdnů odstát. Jednou jsem také použil kokosovou tresť, do určité míry to funguje, ale pořád je to jen tresť. Při tom ochucování doporučuji hlavně přidat cukr - ne náhodou mají nejlepší hodnocení sladší (přislazované) rumy a třeba takový Matuzalem Gran Reserva 15yo (což je mimochodem velmi dobrý rum za vynikající cenu), má dost různorodá hodnocení, právě protože není přislazovaný.

Upraveno uživatelem Franta Dobrota
Odesláno

Som si dnes doprial - Glenfiddich, 1x 18yo, 2x 15yo, 1x 12yo. Do Vianoc akurat.

Ak ma niekto Metro kartu, tak este par dni plati akcia 1+1 zadarmo (ta lacnejsia). Zaplatis 18yo a 15yo je gratis. Alebo kupis 15yo a 12yo je gratis. Celkom slusna akcia, povedal by som...

Návštěvník YPO
Odesláno

Jinak pokud ti jde o tu další chuť, svého času jsem si sám ochucoval rumy. Stačí levný rum z Aldi (mají 40% i 54%) nebo Lidlu, ale hlavně třtinový, a do něj třeba vanilkový lusk nebo kokos a pár týdnů odstát. Jednou jsem také použil kokosovou tresť, do určité míry to funguje, ale pořád je to jen tresť. Při tom ochucování doporučuji hlavně přidat cukr - ne náhodou mají nejlepší hodnocení sladší (přislazované) rumy a třeba takový Matuzalem Gran Reserva 15yo (což je mimochodem velmi dobrý rum za vynikající cenu), má dost různorodá hodnocení, právě protože není přislazovaný.

takže koupit si rum v Lidlu a doladit si ho podle svého ........hmmmm...... z toho je mi vážně smutno

jinak 15 letej Matuzalem je sračka .... prostě komerce ..... vypít se to dá, ale pochutnat si na tom ? ..... to fakt ne ..... vono skoro všechno co se dá běžně koupit v třeba v Tescu stojí za hovno ..... dle mého průzkumu

Odesláno

Když už ses, Ypouši, pasoval do role znalce a rozhodčího, jistě nám, pijákům rumů, navrhneš něco lepšího v uvedené cenové relaci (původní dotaz zněl na láhev 0,5l za 12,70 EUR, tedy při přepočtu na obvyklou láhev 0,7l snad nebudu jediný, kdo považuje líh s trestí 0,7l za 460 Kč za zvěrstvo a vyhozené peníze).

Jinak za mě, bezvýznamného venkovana: hodnotím obvykle poměr cena výkon. Pokud koupím láhev Pampera v koženém pytlíku, Matusalema 15 nebo El Dorada 15 v akci za řádově 450 Kč, je to pro mě vynikající kauf a obvykle beru více lahví. To samé třeba Diplomatico, Presidente Marti 15 nebo Dos Maderas 5+5 za řádově 700 Kč, nebo Millonario 15 za cca 800 Kč.

(a odlišný názor mám, pokud by mi je někdo nabízel za cenu o cca 25-30% dražší; třeba zmíněné Millonario 15 stojí podle Heureky 1039 Kč a více a to za něj nedám...)

Poděl se tedy, please, o své top X v nějakých cenových relacích.

Návštěvník YPO
Odesláno

nejsem znalec ani rozhodčí .... ale rozhodně bych se nesnížil k tomu ladit rum doma ..... to dám radši za lahev dva litry a budu to cucat brčkem měsíc ..... jde mi o chuť ..... rum prostě nejsou domácí klobásy a i ty klobásy domácí někdy stojej za hovno, akorát nikdo nemá koule to tomu domácímu říct 

takže franto kupuj si v koženým pytlíku co chceš, ale mě na to nenalákáš 

Odesláno

Ja som nedavno vyzahnul pollitra republiky a neurazilo ma to, ale som hovno znalec a pocul som ze odbornici nad nim ohrnaju nos. Poradite mi nejaky ozajstny rum, aby som trochu nabral skusenosti. Nemusi to byt hned rumovy Rolex, pre zaciatok postacia trebars rumove Seiko, hlavne aby to nebol nejaky rumovy Steinhart :D

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...