mojoman Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Dobry den, Prosim o radu, chcel by som kupit otcovi na 50tku hodinky za cca 150?, mali by byt analogove, datumovnik a musia vydrzat vodu (neplava) a keby mali aj nejake mineralne sklicko. Pracuje ako udrzbar, obleky v podstate nenosi. Mne sa paci takyto styl Timex casio-ef-547d ale chcel by som vase typy, urcite su tu pani v tomto veku, ktori mi nieco poradia neviem ci automaticke, alebo na bateriu... Vopred dakujem za kazdu radu
Jezevcik2 Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Bude nosit hodinky i v práci?Jde o to,o jaký druh údržbáře se jedná.Aby případně netrávil čas věčným sundaváním a nandaváním.
bohus76 Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Ty tvoje se mi zdají trochu přeplácané,co tak nějaké Seika 5 ?Tady máš odkaz na prověřený obchod,cena dobrá a jsou to automaty.http://www.azwatch.cz/hodinky/se152-seiko-flieger-2-blue-dial Podobné jsem koupil svému otci,jen na kovovém tahu /má už skoro 60let/ a velká spokojenost.
mmcmxcix Odesláno 22. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2012 Ja osobne bych starsimu cloveku automaty nekupoval, pro cloveka to bude jenom zbytecna prace navic starat se o automaty. Muj nazor. Ja jsem rodicum kupoval quartz.
Saso Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Ja osobne bych starsimu cloveku automaty nekupoval, pro cloveka to bude jenom zbytecna prace navic starat se o automaty. Muj nazor. Ja jsem rodicum kupoval quartz. Mám 50 rokov a necítim sa ešte staro. Mám doma 6 automatov a nerobí mi to problém.
zekon7302 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 na padesátku si ho vážíš na150eur?,přidej dalších 150 a podívej se do chronoshopu,určitě mu vybereš krásný kousek z kterého bude mít opravdu radost,vlastní zkušenost
railmaster Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 (upraveno) Chlapi voľte slová ! Vraj starší človek . Ako k tomu prídeme my, takmer päťdesiatnici. Ja by som doporučoval v prípade hlavného darčeku pre nechronomagora k päťdesiatke, hodinky za 300-400 Eur, s priemerom okolo 4O mm, automat s možnosťou náťahu, ideálne Seiko, skôr klasický model. A nenápadne by som mu najskôr predhodil nejaké foto, aby nebol potom sklamaný. Ešte by som možno zvážil nejaký vintage chronograf s Val.7733, alebo 7734 v oceli, príp. v zlate, najlepšie v NOS stave. Občas sa niečo také objaví. Ak by to mal byť len jeden s darčekov a otec potrebuje niečo spotrebné, bez emocionálnej hodnoty, aby nemal hodnotovú bariéru nosiť tento darček, tak potom môže byť aj nejaké to Casio v klasickom designe. Upraveno 23. ledna 2012 uživatelem railmaster
bohus76 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Chlapi voľte slová ! Vraj starší človek . Ako k tomu prídeme my, takmer päťdesiatnici. Ja by som doporučoval v prípade hlavného darčeku pre nechronomagora k päťdesiatke, hodinky za 300-400 Eur, s priemerom okolo 4O mm, automat s možnosťou náťahu, ideálne Seiko, skôr klasický model. A nenápadne by som mu najskôr predhodil nejaké foto, aby nebol potom sklamaný. Ešte by som možno zvážil nejaký vintage chronograf s Val.7733, alebo 7734 v oceli, príp. v zlate, najlepšie v NOS stave. Občas sa niečo také objaví. Ak by to mal byť len jeden s darčekov a otec potrebuje niečo spotrebné, bez emocionálnej hodnoty, aby nemal hodnotovú bariéru nosiť tento darček, tak potom môže byť aj nejaké to Casio v klasickom designe. Nějak nechápu proč člověka přesvědčovat na vyšší cenový limit,když už napsal,že by to mělo být do 150éček.I v této ceně se ty Seika dají koupit a že by byly výrazně horší než hodinky za 300-400euro si nemyslím.Kolega by si měl jen rozmyslet jestli chronografy /teda v kvarcu za ty prachy/,nebo automaty,teda mechanické.S průměrem do 40mm souhlas,teda pokud jeho otec nemá ruky jak vzpěrač.Pokud to bude na běžné nošení,tak bych se vykašlal na zlato a mechanické chronografy /za cenu 150e je stejně nikde nekoupí/.
ggrand Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Padesátníci už mají problémy s dlouhozrakostí, proto pryč se všema blbinkama jako chronografy atd. co znepřehledňují ciferník. Z toho mi vychází něco v diver stylu. U nás to budou tak pětky od Seika, ze zahraničí by se dalo dosáhnout i na potápky. Takže za mě SKX007/009,SNZF17 od Seika.
railmaster Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Nějak nechápu proč člověka přesvědčovat na vyšší cenový limit,když už napsal,že by to mělo být do 150éček.I v této ceně se ty Seika dají koupit a že by byly výrazně horší než hodinky za 300-400euro si nemyslím.Kolega by si měl jen rozmyslet jestli chronografy /teda v kvarcu za ty prachy/,nebo automaty,teda mechanické.S průměrem do 40mm souhlas,teda pokud jeho otec nemá ruky jak vzpěrač.Pokud to bude na běžné nošení,tak bych se vykašlal na zlato a mechanické chronografy /za cenu 150e je stejně nikde nekoupí/. OK, ja som len zhrnul moje pocity, vzhľadom k blízkemu veku. Okrem toho, väčšina údržbárov čo poznám, hodinky v práci nenosí a preto som to rozdelil. Buď niečo pamätné na mimopracovné príležitosti, alebo lacnejšie Casio vhodné aj do práce.
ggrand Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 railmaster: To je ale dáno tím, že lidi myslí na prachy. Prostě se bojí o hodinky. Já je pokud možno nosím všude, jen ať mi dělají radost, od toho jsou. Mám rád, když je na hodinkách vidět, že se nosí. Vše je o prioritách. Nemám problém dát 3k za další hodinky, které vlastně vůbec nepotřebuju, ale křiví se mi huba, když mám dát 4 stovky za paměťovku do telefonu
mojoman Odesláno 23. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Je to typ udrzbara, ktory moze nosit hodinky aj v praci, v praci je v podstate cisty, opravuje nove masinky v cistom prostredi, netrieska kladivom a tak podobne... Na to, ze ma 50 nemozem povedat, ze by uz bol nejak odsudeny do stareho zeleza, je to technoid, rad sa sprta v notebookoch, ma android telefon, tak myslim, ze automaty by mu nemali robit problem ani jemu. Tych 150? by som sa chcel drzat, aj ked je to 50tka, ale financna situacia... tento darcek kupim cisto len ja a ak mu kupim drahe hodinky a maju stat v skrinke nenosene, tak to by som nechcel, radsej ked ich aj po dvoch rokoch znici, ale nech su nosene ako hovori kolega. Tie modre Seiko 5 sa mi celkom pacia a celkovo sa asi viac k automatom priklanam. niektore modely sa mi zdaju trosku male a nepacia sa mi velmi tie gulocky namiesto cisiel. napr. tieto sa mi zdaju male skx007-snzf17-mods ale neviem aku maju velkost. S ciernym pozadim sa mi pozdavaju seiko-flieger-2-black na nich sa mi paci aj fosfor do tmy , neviem ci tie rozmery by boli dobre, neviem si to predstavit na jeho ruke, pacia sa mi viac ako tieto Seiko 5 black Dakujem za vase rady, dufam, ze mi este poradite nejake modely. Takze do 40mm? Remienok by mal byt aky? Nechcel by som mu to predhodit ci sa mu budu pacit alebo nie, chcel by som to ako prekvapenie, potom si uz bude musiet na ne zvyknut :-)
HB63 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Ještě tady nepadlo nic o Orientech.Velice oblíbené Orient Mako. zdroj:www.orientuhren.de
mojoman Odesláno 23. ledna 2012 Autor Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Ještě tady nepadlo nic o Orientech.Velice oblíbené Orient Mako. zdroj:www.orientuhren.de dakujem, aj tieto celkom zaujali
Palo S. Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 moj 60r otec ktory je tiez "dielensky typ" nosi chrono timexy s indiglom a je s nimi uuuplne happy. ale ak je ako pises technoid, tak sa mu automat so sklennym dnom bude pacit... "seiko baby monster"treba hladat na ebay.com, do 150 E sa zmestis aj s nahradnym kaucukom...
bohus76 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 (upraveno) Je to typ udrzbara, ktory moze nosit hodinky aj v praci, v praci je v podstate cisty, opravuje nove masinky v cistom prostredi, netrieska kladivom a tak podobne... Na to, ze ma 50 nemozem povedat, ze by uz bol nejak odsudeny do stareho zeleza, je to technoid, rad sa sprta v notebookoch, ma android telefon, tak myslim, ze automaty by mu nemali robit problem ani jemu. Tych 150? by som sa chcel drzat, aj ked je to 50tka, ale financna situacia... tento darcek kupim cisto len ja a ak mu kupim drahe hodinky a maju stat v skrinke nenosene, tak to by som nechcel, radsej ked ich aj po dvoch rokoch znici, ale nech su nosene ako hovori kolega. Tie modre Seiko 5 sa mi celkom pacia a celkovo sa asi viac k automatom priklanam. niektore modely sa mi zdaju trosku male a nepacia sa mi velmi tie gulocky namiesto cisiel. napr. tieto sa mi zdaju male skx007-snzf17-mods ale neviem aku maju velkost. S ciernym pozadim sa mi pozdavaju seiko-flieger-2-black na nich sa mi paci aj fosfor do tmy , neviem ci tie rozmery by boli dobre, neviem si to predstavit na jeho ruke, pacia sa mi viac ako tieto Seiko 5 black Dakujem za vase rady, dufam, ze mi este poradite nejake modely. Takze do 40mm? Remienok by mal byt aky? Nechcel by som mu to predhodit ci sa mu budu pacit alebo nie, chcel by som to ako prekvapenie, potom si uz bude musiet na ne zvyknut :-) Pokud se Ti líbí ty modré Seiko 5,dám ještě jednu fotku Seika Typ je SNZG13K1,ty jsou na kovovém tahu /kůži dokoupíš lehce,opačně to něco víc stojí/,jak jsem zde již několikrát psal má je můj táta,velikost 42mm se ještě dá.Podle mne,stručné jasné a velmi přehledné hodinky cca do těch 150euro na ebay,trošku víc u nás.Ty černé /povrchová úprava PVD / nedoporučuju,časem se to ošoupe a pak to škaredě vypadá.U toho klasického kovového /nerezového/ tahu se jen přeleští a není to tak viditelné. Upraveno 23. ledna 2012 uživatelem bohus76
Petr Svenda Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Ja osobne bych starsimu cloveku automaty nekupoval, pro cloveka to bude jenom zbytecna prace navic starat se o automaty. Muj nazor. Ja jsem rodicum kupoval quartz. No pardon, jak starsimu cloveku?! Petr (51) ;-)
quaero Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 Pokud automaty v této cenové kategorii tak opravdu asi Seiko nebo Orient. Ty co postoval bohus76 jsou myslím dobrá volba.
Chosef76 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 No pardon, jak starsimu cloveku?! Petr (51) ;-) Až se na automaty nebudeš fyzicky cítit, tak dej vědět...určitě se nějak dohodneme :-D
Jezevcik2 Odesláno 23. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 23. ledna 2012 No pardon, jak starsimu cloveku?! Petr (51) ;-) Petře,nevnímej to,třesoucí se ruce jsou pro automaty hotový ráj.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se