Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj vsem, mohl bych pozadat o doporuceni kterez techto dvou hodinek a zhodnoceni co se kvality a predevsim strojku tyce.

Spirity jsou zde na foru vseobecne ocenovany model, ale vite nekdo neco o techto Orientech?

Diky moc..

post-13781-047725700 1327354078.jpg

post-13781-079140000 1327354094.jpg

Odesláno

Ta Seika jsou nadherne univerzalni hodinky, IMHO pouzitelne na vsechy prilezitosti, krome snad vyslovene vecerniho obleku (pokud jsou na tahu). Tyhle Orienty se mi nelibi ze stejneho duvodu, jak pise bohus76. Sice ziskas rezervu natahu a retrogradni komplikaci, ale za cenu ciferniku, ktery pro me vypada "kazdy pes jina ves". Neuvazoval bych ani minutu: Seika.

Odesláno

O těchto OS nevím nic, ale Spirity jsem měl a jsou to dokonalý hodinky, běž do nich, myslím, že za ty peníze nikde jinde víc nedostaneš.

Odesláno

Orient Star by měla být vyšší kvalitativní třída Orientu, takže by kvalitou měly být na stejné úrovni jako tyto Seika, ale vizuální rozdíl je patrný na první pohled. Seiko - čistý, jednoduchý desing, tah je podle mě také hezčí. Pokud však upřednostňuješ na ciferníku více komplikací i za cenu horší odečitatelnosti času, tak je rozhodnutí také jasné. Jinak za mě Seiko.

Odesláno

Seiko, myslím, že jsou kvalitnější a strojek je lepší.(zastavení vteřinovky a myslím i manuální nátah)

Odesláno

Seiko, myslím, že jsou kvalitnější a strojek je lepší.(zastavení vteřinovky a myslím i manuální nátah)

Kvalitnejsi bych nerekl ale s hackingem a rucnim natahem mas pravdu.

Odesláno

Seiko je určite prehľadnejšie, ale čo sa týka kvality strojčeka tak si myslím, že tento konkrétny stroj od Orientu je dokonca o niečo lepší. A napriek niektorým tvrdeniam, ktoré tu odzneli, majú hacking a hand-winding. Som veľkým fanúšikom Orientu, ale v tomto prípade by som volil Seiko práve kvôli spomínanej prehľadnosti. Ale ak sa ti Orienty páčia, tak ich kľudne zober - podľa mojich skúseností (vlastním 3 kusy) sú to funkčné a veľmi spoľahlivé hodinky.

Orient:

Specifications

Mechanical Movement :

ORIENT caliber 40A50 Made in Japan

Self-winding & Hand-winding movement

22 jewels

21600/hour vibrations

Power reserve indicator

Day hand & Date hand

Second hand halt mechanism

Stainless steel case & bracelet

Sapphire crystal with anti-reflection coating

Screw see-through caseback with crystal

Water resistant to 100m

Diameter 39.50mm

Thickness 14.25mm

Odesláno

Kvalitativně na stejné úrovni...vše ostatní záleží na Tvém vkusu a potřebách. Na Seikách mě baví jednoduchý design, pro mě jasná volba.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...