Marfael Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Osobně nemám proti tomu,či onomu nic,nevadí mi ani jedno,ale bližší je mi quartz.Proč,protože nemám hodinky na všechny příležitosti,to znamená,že nejsou pořád na ruce a nastavovat pořád čas se mi nechce,takže momentálně když náhodou kupuju hodinky,tak quartz.Ale mechaniky mi nevadí a když by se naskytla zajímavá koupě,klidně koupím automaty,ale určitě ne na sport,tam bych měl trochu obavy.Takže když automaty,tak jen mimosportovní aktivity. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marosh Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Secte, tak na kdy si domluvíme tu gay lásku? Ve středu po třetí můžu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 31. března 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. března 2012 Se mi líbí, jak se tu docela často, vlastně v každém příspěvku ohledně plusů quartzu mluví o jeho přesnosti, že nechcou lidi pořád štelovat...no ještě jsem neměl kvarcky, co by šly přesně když je nemám na ruce. Dycky v šuplíku kolem 5 vteřin za 2-3 týdny zvládnou, ale na ruce jsou přesné(vesměs géčka). Takže já osobně když je dávám na ruku, tak je taky seřizuju-když už jsou to ty kvarcky, tak ať jdou aspoň přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Musis si koupit nejaky poradny. Ja SBCM023 nenarizuju, pouze menim letni/zimni cas. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 To je mi jasné, že takové hodinky existují, ale prostě to nejsou běžné modely, tak jsem to myslel. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Tak to mas pravdu. U digi jsem mel taky stesti na modely co nebyly nejpresnejsi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Se mi líbí, jak se tu docela často, vlastně v každém příspěvku ohledně plusů quartzu mluví o jeho přesnosti, že nechcou lidi pořád štelovat...no ještě jsem neměl kvarcky, co by šly přesně když je nemám na ruce. Dycky v šuplíku kolem 5 vteřin za 2-3 týdny zvládnou, ale na ruce jsou přesné(vesměs géčka). Takže já osobně když je dávám na ruku, tak je taky seřizuju-když už jsou to ty kvarcky, tak ať jdou aspoň přesně. Nevím ... Vzhledem k tomu, že quartzky už nenosím, tak se mi válej v šuplíku a beru je do ruky vlastně jen na výměnu baterie. Nicméně teď jsem se díval na Sectory a Certiny DS a za cca dva roky se oboje vejdou určitě pod minutu odchylky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfael Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Se mi líbí, jak se tu docela často, vlastně v každém příspěvku ohledně plusů quartzu mluví o jeho přesnosti, že nechcou lidi pořád štelovat... Jestli myslels můj příspěvek,tak o přesnosti nepadlo ani slovo.Řekl jsem,že se mi nechce nastavovat čas,né přesnost,čili bylo to mylšeno tak,že automaty by se mi zastavovaly úplně,tím,jak bych je nenosil.Jen na upřesněnou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 2ggrand: I v přesnosti quartzek jsou samozřejmě rozdíly, které se dají umravnit třeba výběrem kvalitního krystalu a nastavením oscilačního obvodu ve výrobě, v dražších modelech kompenzací teploty za provozu (pokud se ti nějaké "rozcházejí" za pokojové teploty v šuplíku, znamená to že je něco blbě už z výroby), pro zvlášť postižené "trainspottery" jsou díky elektronice dostupné i funkce jako automatická korekce na rádiové vysílače přesného času (Casio, Citizen, Junghans... problém je že třeba na Moravě a na Slovensku už místy bývají problémy se slabým signálem) - a pro extrémisty je tu pak nejpřesnější veřejný zdroj přesného času - GPS (viz třeba toto Seiko). Jen taková malá úvaha: Dřív se seřizoval "přesný čas" podle rádia a televize - jenže to už teď dnes díky těžko definovatelné době paketovému přenosu a kdovíjakému bufferování v přijímači nejen nemá smysl, ale často to vede i k větším chybám než které běžně "generují" samotné hodinky. Obecně se dnes taky "věří" přesnému času v počítači (a v mobilech) - jenže co tak už pár let pozoruju, "kvarcky" na základních deskách jsou ten nejubožejší šunt, který navíc musí dlouhodobě pracovat ve výrazně větším teplotním rozsahu (notebook převážený v kufru auta: 0-60°?) než obyčejné náramkovky (20-30°C?) - takže bez pravidelné synchronizace s NTP nemají problém ulítnout i o několik sekund týdně. Podobně jako Dan, quartzky které mám kromě změn zimního/letního času a výměny baterek seřizovat nemusím (synchronizaci neumí ani jedny), případné rozdíly 1-2 sekund oproti NTP za kvartál jsou naštěstí pod mou rozlišovací úroveň... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 Jestli myslels můj příspěvek,tak o přesnosti nepadlo ani slovo.Řekl jsem,že se mi nechce nastavovat čas,né přesnost,čili bylo to mylšeno tak,že automaty by se mi zastavovaly úplně,tím,jak bych je nenosil.Jen na upřesněnou. Myslel jsem to všeobecně. Nikoho přesně. Honza.manta: K těm tvým hodinkám, napíšu něco podobného. Mám mechaniky, které mi přes den udělají do 3 vteřin a přes noc to stáhnou na nulu. Není moc běžné ale děje se to. Pokud mi jdou baterkáče o víc jak 10 vteřin jinak, je to pro mě špatně a šteluju, u mechaniky toleruju rozdíl do 30 vteřin. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 2ggrand: I v přesnosti quartzek jsou samozřejmě rozdíly, které se dají umravnit třeba výběrem kvalitního krystalu a nastavením oscilačního obvodu ve výrobě, v dražších modelech kompenzací teploty za provozu (pokud se ti nějaké "rozcházejí" za pokojové teploty v šuplíku, znamená to že je něco blbě už z výroby), pro zvlášť postižené "trainspottery" jsou díky elektronice dostupné i funkce jako automatická korekce na rádiové vysílače přesného času (Casio, Citizen, Junghans... problém je že třeba na Moravě a na Slovensku už místy bývají problémy se slabým signálem) - a pro extrémisty je tu pak nejpřesnější veřejný zdroj přesného času - GPS (viz třeba toto Seiko). Jen taková malá úvaha: Dřív se seřizoval "přesný čas" podle rádia a televize - jenže to už teď dnes díky těžko definovatelné době paketovému přenosu a kdovíjakému bufferování v přijímači nejen nemá smysl, ale často to vede i k větším chybám než které běžně "generují" samotné hodinky. Obecně se dnes taky "věří" přesnému času v počítači (a v mobilech) - jenže co tak už pár let pozoruju, "kvarcky" na základních deskách jsou ten nejubožejší šunt, který navíc musí dlouhodobě pracovat ve výrazně větším teplotním rozsahu (notebook převážený v kufru auta: 0-60°?) než obyčejné náramkovky (20-30°C?) - takže bez pravidelné synchronizace s NTP nemají problém ulítnout i o několik sekund týdně. Podobně jako Dan, quartzky které mám kromě změn zimního/letního času a výměny baterek seřizovat nemusím (synchronizaci neumí ani jedny), případné rozdíly 1-2 sekund oproti NTP za kvartál jsou naštěstí pod mou rozlišovací úroveň... Nemusíš tu psát, čím je daná přesnost kvarců. To je myslím všem jasné. Jde spíš o to, že často se tu operuje pomalu až s božskou přesnotí kvarcu, ale to zkrátka u těch laciných není možné(až na pár výjimek). Ohledně času v mobilu, tak mobil vypínám každou noc. Mám nastavené hodiny, aby se řídily v mobilu podle sítě. Rozdíl oproti radiově řízeným bývá do 2 vteřin, to je docela ok. Říkáš, že u hodinek, co leží v šupleti musí být něco špatně, ale jak potom vysvětlíš, že na ruce neudělají za týden ani vteřinu mimo, ale za týden v šuplíku zvládnou 3-5 vteřin? Tam asi něco zas tak špatně nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 1. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. dubna 2012 (upraveno) Máš samozřejmě pravdu že nic jako "božská přesnost" neexistuje - a není to problém jen u "quartzek", ale i u zmiňovného GPS (nepravidelná synchronizace času na dramaticky rozdílné vzdálenosti, nutnost zahrnout i relativistické korekce...). Jediné fyzikálně zkousnutelné vysvětlení co mě u těch tvých kantorkovsko-kvantových hodinek (aneb "víme jak se hmota chová když ji pozorujeme - ale nevíme co dělá když se na ni nedíváme...") napadá je beze srandy zvýšená citlivost některé elektronické součástky a nebo maziva na teplotu - i rozdíl 20 vs 30-35 stupňů pak může dělat divy. Hledat něco jako brutální elektromagnetické rušení v šuflíku by byla zbytečná duchařina, solární a nebo kinetické s "power managementem" asi taky nebudou... Upraveno 1. dubna 2012 uživatelem Radek124 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PeterG_SVK Odesláno 12. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. dubna 2012 Rozuměl,na Qurtzu mám odchylku 2 sec. za měsíc. Máš asi Omegy s kalibrem 2500 ,jsou to asi jedny z nejdokonalejších mechanik co se vyrábí. Co-axial atd. servis cca 8000,- a o to právě jde. i levnější Quartz za cca 25k jsou cca 10x přesnější a servis celkem 0 Na margo presnosti: Mám rád presné hodinky, zvlášť HAQ, ale kúpil som si aj jedny mechanické (ML Miros Diver Automatic, Certified Chronometer) a po nastavení je ich presnosť na ruke udivujúca, < +0.3s za týždeň s dennou odchýlkou < +0.5s, čo je lepšie ako väčšina bežných quartz (nie TC). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kuncák7 Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 Myslel jsem to všeobecně. Nikoho přesně. Honza.manta: K těm tvým hodinkám, napíšu něco podobného. Mám mechaniky, které mi přes den udělají do 3 vteřin a přes noc to stáhnou na nulu. Není moc běžné ale děje se to. Pokud mi jdou baterkáče o víc jak 10 vteřin jinak, je to pro mě špatně a šteluju, u mechaniky toleruju rozdíl do 30 vteřin. Tak potom, co jsem si přečetl toto, tak jsem se začal víc kontrolovat a zjistil jsem, že máš naprostou pravdu- pokud mě baterkáče udělaj skoro jakoukoli odchylku ( od 3 vteřin výš ), tak je zuřivě šteluju jak zběsilej a nadávám jak špaček, u mechaniky to opravdu neřeším a zkontroluju maximálně přibližnou minutu ( jen mě u nich vadí, že jak přesedlávám, zapomenu občas natáhnout a pak čekám na autobus marně ). Baterkáče mám zkrátka rád na sport ( kvůli digi stopkám ), jinak, na běžné nošení dávám poslední dobou jasnou prioritu mechanice ( asi moudřím, nebo spíš stárnu ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
r.obot Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 Pročetl jsem si tuto diskusi a říkám si, proč krásné designově propracované hodinky nedělají výrobci jak v quartzu, tak v mechanice? Bohužel mi přijde, že téměř každá řada quartzových hodinek (omega, breitling, tag heuer....) má nějaký designový nedostatek, zkrátka to není úplně ono.Jsem přesvědčen, že kdyby se dělaly např. Omega PO atd v quartzu i mechanice, snad kromě opravdu skalních příznivců mechanik by každý sáhl po quartzu (z důvodů, které zde již byly uvedeny).Proč se tedy takové hodinky vyrábějí pouze v mechanice? Podle mě jde pouze o byznys. Nač vyrábět přesné, prakticky bezůdržbové ODOLNÉ hodinky? To už mi pak zákazník moc peněz nedonese, když s hodinkami někde lehce ťukne a nic se jim nestane nebo když si přijde na servis pouze jedenkrát za tři roky (u některých hodinek i za mnohem déle) vyměnit jen baterku. Mechanické hodinky se mi velice líbí právě kvůli zpracování a designu nicméně jejich základ, mechanický strojek, vnímám jako promyšlený marketingový tah, jak vyrazit z lídí co nejvíce peněz. POZOR! Srovnávám zde pouze strojek hodinek. To, že jsou hodinky s mechanickým strojkem, jak už jsem napsal výše, mnohem propracovanější a s větším výběrem v luxusních řadách, je zkrátka smutný fakt. Proto mám i já TH Carrera.....kdyby se dělaly i v quartzu, neváhal bych ani minutu, i kdyby byla pořizovací cena stejná! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ggrand Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 r.obot: Já ti nevím...kdo si vezme do ruky nové PO a kukne dozadu na strojek, tak jen málokdo by si koupil quartz. Další věcí je taky to, že za mechaniku je člověk ochotný zaplatit víc peněz(ty a pár jedinců jste výjimky), proto to také dělají(ale to sám píšeš). Navíc tyhle drahé strojky jsou dost bezúdržbové a bytelné, takže s něma jdeš taky na servis jednou za 5 let.Rozhodně není potřeba se k mechanice chovat jako by měly být v bavlnce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka68 Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 No pokud budeš mít drahou mechaniku, asi se k ní podvědomě jako v bavlnce chovat budeš. Proto si na volnej čas radši koupíš levný mechaniky, nebo quartz. Jinak zrovna TH toho v baterkách dělá poměrně hodně. A to že se vyrábějí mechaniky za x peněz, je věcí poptávky a ne že by to někdo někomu nutil kvůli výdělku z následného servisu, to je ptákovina. Docela by mně zajímalo porovnání, kolik se za rok prodá baterkáčů a kolik mechanik, nikde jsem se to nedočetl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 2r.obot: A není ten problém "designových nedostatů u quartzů" daný spíš tím, žes toho na vlastní oči kromě ikonických PO ještě moc neviděl? Co takhle Rado Sintra (chrono, černá nebo platinová keramika)? Luxusně přesný Quartz, s designem který IMHO ve své kategorii jednoduše nemá jedinou chybu (ne, při kancldajvingu opravdu nepotřebuju jednosměrnou lunetu ani WR200 a vlnky na ciferníku) - a (uvnitř i zvenčí) z materiálů na u kterých při běžném používání nejsou poznat ani léta provozu? (foto vypůjčeno z jednoho zdejšího inzerátu) A nebo z levnějšího soudku - co třeba Marvinovy nové solární a rádiem synchronizované Junghans Force, které bez servisu a škrábanců na těle pojedou i za 20 let - a (teoreticky) pořád na sekundu přesně? Hezké quartzky (včetně sportovních) samozřejmě dovedou i Japonci, existují i strojky u kterých podle jemného pohybu vteřinovky ani nepoznáš že jde o Quartz - stačí hledat. Jestli ale (třeba s ohledem na ty Omegy, proti kterým ostatně nic nemám) jenom nejseš "cílová skupina", šetři prosím zbytečně unáhlenými závěry... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
323GT Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 Docela by mně zajímalo porovnání, kolik se za rok prodá baterkáčů a kolik mechanik, nikde jsem se to nedočetl. Někde jsem četl, že mechanické hodinky se na celosvětovém prodeji podílí asi 2%. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka68 Odesláno 13. dubna 2012 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2012 Někde jsem četl, že mechanické hodinky se na celosvětovém prodeji podílí asi 2%. Díky za info. Předpokládal jsem díky japonskejm a čínskejm mechanikám podíl větší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se