tico1 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2015 (upraveno) Vyrábajú, pozri napr. Bulova Accutron II. Upraveno 17. dubna 2015 uživatelem tico1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 17. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. dubna 2015 Vyrábajú, pozri napr. Bulova Accutron II.Tie poznam, nepacia sa mi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rejan Odesláno 18. dubna 2015 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 18. dubna 2015 (upraveno) plynulý běh vteřinové ručky,jeden z mnoha modelů. Upraveno 18. dubna 2015 uživatelem rejan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Miroslávek Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 Po vyřešení nekvalitního origo meshe ( nahradil jsem ho steinhart meshem ) jsem je skoro nesudnal, ten plynulý pohyb vteřinovky je podle mě u Accutronů ideální řešení pro ty, kterým vadí skákající vteřinovka u klasických quartzů a nechtějí investovat více do klasických mechanik s lepší přesností . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 Je to schválně, aby tě to štvalo a musel si investovat do drahých mechanik. :-) ad accutron - to ale není kvarc, ne?A co to pískání? Je i u nových modelů? Prosim vas preco je pohyb vterinovej rucicky na nastennych kvarcovych hodinach pekne plynuly a neskace to ako na naramkovych? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 19. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. dubna 2015 Je to quartz, jen má upraven pohon vteřinovky. Accutron je dnes již jen název. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gougy Odesláno 20. dubna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. dubna 2015 Accutron je část modelévé řady Bulovy, ty zajímavé plynulé ručky má ve větším rozsahu řada Precisionist. I v dámských modelech.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacek5 Odesláno 14. března 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2017 Dovolím si po delší době navázat na debatu.Myslím, že i quartz má něco do sebe. Mě se vždycky líbily digi, protože jsem chtěl znát datum a den v týdnu, mít po ruce stopky a budík. Jak jsem rostl, táhlo mě to k mechanikám. Plynulý pohyb sekundovky a pohled dýnkem na strojek je prostě zážitek. A taky je na ruce cítit poctivej "kus železa". Chtěl jsem nejprve chrona, později jsem upřednostňoval jednoduchý cifr, max. s datumovkou. Zatím každé hodinky mám odsud z fóra. První automaty (Seiko 5) mám doposud na denní nošení.Po servise na ně nemůžu říct křivého slova. Často mi chyběly další funkce - hlavně stopky, minutka a budík. Pak jsem natrefil na Protreky. Umí všechno, co "potřebuju", resp. chci, plus solár, "rádio", kompas, baro, výškoměr.Pravda, na moji ruku trochu větší, na outdoor to však nevadí. Do práce se ale moc nehodí. Pak se v inzerci objevily quartzová chrono Seika v černé, solárem, 24h, věčným kalendářem, budíkem (minutkou). Prostě ideální kombinace toho, co od hodinek požaduju. A bylo zase hotovo.Jenže jak mi u času na sekundách či desítkách sekund moc nezáleží, u stopek mi to trochu vadí. Rozhlédl jsem se a uviděl Breitling Aerospace. Užuž jsem se chystal rozbít prasátko, protože v inzerci je několik pěkných kousků za celkem dobrý peníz, ale začetl jsem se do recenzí, zkoukl videa a zapochyboval. Design super, ale to "nepřesné" ovládání. Nastavit budík nebo countdown timer bez sundání z ruky je celkem opruz. Absence věčného kalendáře taky (za ty peníze). Rozmrzele jsem brouzdal webem a náhodou natrefil na (pro mě) ultimátní quartz, za které bych se nestyděl ani v obleku: Chopard Grand Prix Monaco Historique Time Attack.Takže střádám do prasátka...Mimochodem, je zde člen, který je vlastní nebo vlastnil? Zajímala by mě osobní zkušenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spacek5 Odesláno 27. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. prosince 2017 Není zde nikdo, kdo by ty Chopardy "potkal" osobně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Tak ja po dlouhych letech prechazim z automatu na qaurtz. Vzhledem k tomu ze jsem strojar mam rad mechaniku, rad se obcas kouknu pres dynko na kalibr seiko 6R15. Praci mam takovou kde priliz nemusim resit presnost, ale ta nepresnost jak vodim deti do skoly mi uz zacinala vadit, nejsem typ abych kazdy den serizoval hodinky, takze dochazelo k situaci ze jsem mel za cas hodinky mimo i o vice nez 5 minut a to uz vadilo, a prestavovani datumu v kratsich mesicich mi uz taky lezlo na nervy Poridil jsem si Casio, radiem rizene, solarni pohon, podle me velice pekne Casio Wave Ceptor LIW-M700D-2A. Nejsem typ co by dle prilezitosti stridal hodinky. Takze automaty pujdou asi dlouze do supliku asi az do doby kdy zas otocim svou filozofii a budu chtit zas automaty Ja hodinky nesundavam nikdy z ruky, tak mi obcas tech automatu bylo jakzto bubenikovi lito Ale veskere mavani rukama nastesti vydrzeli, ale aspon u tech novych quartzek nebudu mit pri bubnovani spatne svedomi Uz se tesim na tu radiem rizenou presnost no a vzhldem, ze pracuji ve firme kde obchodujem s cinou budu mit vzdy k dispozici i jejich cas na druhen ciferniku Jedine nevim s cim se vyrovnam, je muj zlozvyk, ze zalamuji zapesti a dru si ruku o korunku kterou tam mit ted nebudu )) Takze jdu si uzivat vyhody quarzek. ) Zas tak z levne kategorei nejsou, tak doufam, ze vydrzi dlouha leta. Maj i solar takze snad baterka vydrzi aspon tech 10 let nez je budu muset otevrit pro jejich vymenu. Ale na automaty jsem byl vzdy pysny, az na tu presnost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Asi jsi těm automatum pěkně bubnoval, tak pak šly jak podle bubnů a počkej co dokážou ukazovat "rádiovky" když se pokřivý signál,to povedeš děti do školy klidně po večeři Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Ty automaty delali -10s denne, coz je pak za mesic -5 min, v ten moment uz mi to vasilo. Jednou jsem je dal seridit delali pri normalnim noseni kolem -2sec, ale bubnovani jim nesvedcilo, ten pohyb ma zrejme vliv na pohyb setrvacky. Tim se vzdy ten den rozjeli vice. No mame doma dva budiky radiem rizene a nikdy nebyl problem se signalem a co tak pisou preci, ze kdyz nemaji signal makaj jako normalni qaurtz ne ? Automaty si necham na duchod, pokud mi presnost nebude rozhazovat starecky tres ruky )) Ale to uz budem mit hodinky implementovany v hlave a cas se mi bude promitat na sitnici Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bicista Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Ty automaty delali -10s denne, coz je pak za mesic -5 min, v ten moment uz mi to vasilo. Jednou jsem je dal seridit delali pri normalnim noseni kolem -2sec, ale bubnovani jim nesvedcilo, ten pohyb ma zrejme vliv na pohyb setrvacky. Tim se vzdy ten den rozjeli vice. No mame doma dva budiky radiem rizene a nikdy nebyl problem se signalem a co tak pisou preci, ze kdyz nemaji signal makaj jako normalni qaurtz ne ? Automaty si necham na duchod, pokud mi presnost nebude rozhazovat starecky tres ruky )) Ale to uz budem mit hodinky implementovany v hlave a cas se mi bude promitat na sitnici Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Jj, jsou normálně v pohodě, nemyslel jsem to jako běžný jev, ale může se stát (už se x majitelům stalo) že přijmou signál "poškozenej" a pak uvidíš věci Já mám hodinky právě proto, že občas si posunu datum, zkontroluju čas atd., to mě baví, chodit kupovat baterie už mě nebaví, ale nosil jsem quartzky určitě 30 let, až mi to omrzelo a na práci a zábavu mám solárka, jinak už jen automat - mechaniku, prostě to krásně tiká a tiká Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hospodský Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Mam Lineage (jiny model) cca 4 roky a v porovnani s ostatnimi radiovkami doma chytaji signal nejlip ze vsech. Opravdu malokdy se stane, ze by pres noc synchronizace neprobehla. Myslim, ze od ted uz budes chodit vcas;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PELDOLINO Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Myslim si ze obe technologie budou jeste dlouhou dobu zit vedle sebe. Sam jsem nosil dlouha leta quartzky, protoze byly cenove dostupne a bezstarostne a za mechaniky se mi nechtelo utracet. Dnes si muzu dovolit obě technologie tak si to uzivam. Na denni jezdeni proste pouzivam V6 s turbem v automatu a s hromadou RJ a kdyz se chci svest a potesit se jdu se projet V8 v atmosfere a s klasickym H...a tak nejak to je i watchema. Odesláno z mého SM-G935F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hospodský Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Me k radiovkam, potazmo quartzu dohnala skleroza, kdy jsem nebyl schopen myslet na to, ze je zrovna kratky mesic. Bezne jsem zil treba i pul mesice o den pozadu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Panchart Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Me k radiovkam, potazmo quartzu dohnala skleroza, kdy jsem nebyl schopen myslet na to, ze je zrovna kratky mesic. Bezne jsem zil treba i pul mesice o den pozadu.Tak to je lepší no date, evidentně jsi datum nepotřeboval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hospodský Odesláno 30. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2017 Taky moznost, ja to tehda vyresil ke sve spokojenosti Citizenama s perpetualem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heini Odesláno 31. prosince 2017 Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2017 Ano, radiový signál je někdy sviňka. Je zajímavé, že minuty sedí, rozcházejí se jen hodiny, +-1-3. Má na to asi vliv i počasí, vždy je ošklivo... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se