Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Už třetí zásilku označenou jako dárek a s napsanou hodnotou 10USD mi ty mrchy na poště proclívaj a depeháčkujou. Nevite co se děje. Případně jak je to u vás. Půl roku nic a teď úplně všechno. :(

Odesláno

Proste nejsou padli na hlavu ;) Ja se spis divim, ze to tolika lidem v CR zatim porchazelo. Tady v ZA je celnice tad drsna, ze pokud se nejedna o malou obalku, nebo krabicku malych rozmeru, chodi se na celnici. Proste GIFT je vetsinou bran jako podraz a mimo to se i GIFT procliva.

Odesláno

tak mozna ze chude ostravsko celnici vynechavaji, me tenhle rok prislo uz nekolik desitek zasilek a zatim ani jednou proclene - dokonce u jednech hodinek z 21jewels byla provedena celni kontrola, ale ve finale taky bez cla! :)

Odesláno

Ve smyslu ustanovení článku 27 nařízení Rady č. 918/83, o systému Společenství pro osvobození od cla, jsou od dovozního cla osvobozeny zásilky zboží nepatrné hodnoty, pokud jsou zasílány ze třetích zemí přímo příjemci, který se nachází na celním území Společenství. Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková vlastní hodnota nepřevyšuje částku 22 EUR.

Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.

Takže - jestli náhodou součet těch deseti dolarů deklarované hodnoty a poštovného nepřevýšil 22 EUR...?

Odesláno
Ve smyslu ustanovení článku 27 nařízení Rady č. 918/83, o systému Společenství pro osvobození od cla, jsou od dovozního cla osvobozeny zásilky zboží nepatrné hodnoty, pokud jsou zasílány ze třetích zemí přímo příjemci, který se nachází na celním území Společenství. Za zboží nepatrné hodnoty se považuje zásilka, jejíž celková vlastní hodnota nepřevyšuje částku 22 EUR.

Do základu pro vyměření daně z přidané hodnoty při dovozu zboží se kromě celní hodnoty a připadajícího cla a spotřební daně vždy zahrnují i náklady na přepravu, tedy i poštovné.

Takže - jestli náhodou součet těch deseti dolarů deklarované hodnoty a poštovného nepřevýšil 22 EUR...?

22 EUR? Měl jsem zato, že bez proclení projdou zásilky ze zemí mimo EU v ceně do 3000 Kč.

Víte někdo jistě, jak to je? (Honzo49, celní deklarante?......)

Dík

Pavel

Odesláno

Protože se živím logistikou, mohu k tomu říci, že je to dost individuální. Ale u kurýrek typu Fedex apod. by neměl být vůbec problém. Když risknete podhodnocení zásilky a odesílatel uvede např. reklamní vzorek s hodnotou 5? by neměl být problém. Upozorňuji, že nejvíc záleží, jak deklaruje odesílatel.

Odesláno
22 EUR? Měl jsem zato, že bez proclení projdou zásilky ze zemí mimo EU v ceně do 3000 Kč.

Bejvávalo.

Jinak samozřejmě taky záleží na štěstí, předpokládám, že kontroly se dělají namátkově.

Odesláno

Bejvávalo.

Jinak samozřejmě taky záleží na štěstí, předpokládám, že kontroly se dělají namátkově.

Nesouhlasím, myslím, že to namátkové není, řídí se především cenou. Letos mi přišlo cca 40 zásilek různých cen (udaných na balíku) ze zámoří (opravoval jsem motorku, nakupoval jsem hodně dílů) + 3 hodinky v posledních týdnech z Asie (přece čtu chronomag fórum :D:D:D) a pořád si myslím, že do udaný ceny na balíku cca 60USD to přijde BEZ PROCLENÍ. Nejhorší je, když odesílatel napíše na balík GIFT, to se do toho celníci podívaj vždycky (90%).

Odesláno

slysel jsem, ze pry se to da resit takto:

a) neposilat jako gift, ale napr. "sample" (=vzorek)

B) posilat na SOUKROMOU osobu / nikoliv na firmu

c) pamatuju se, ze cca pet let zpatky byla max. hodnota okolo cca 1.000 CZK (= cca 30 EUR)

d) uvadet vetu "transport costs free of charge"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...