Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Kolem Vánoc mě to zase chytlo. Možná, že ten pocit znáte.

Zapínáte Chronomag forum každých 10minut, abyste zjistili jestli se tam neobjevilo něco nového. Projedete Aukro, kde zase nic není. Zaslintáte na ebayi nad něčím, na co nikdy nebudete mít. Zvolíte si finanční strop, který zvedáte a zvedáte a..... Pak se vrátíte na zem a řeknete si: Tak dost! Půjčovat si na ně nebudu.

Tak jsem to měl přesně já.

Lítal jsem v tom skoro celý listopad a prosinec.

Mám rád pilotky. Jo - a taky mám rád zachovalý použitý věci.

Líbí se mi, že už je někdo škrábnul a nemusím se bát, že budu já první. A samozřejmě ta cena.

U hodinek bývá poloviční.

Tak k věci. Pár Fortiskama jsem si prošel, Steinharty jsou většinou moc velký, Poljoty moc ruský, IWC drahý.

Pak jsem si na ně vzpomněl.

Jasně! Jak že se jmenovaly? N.B. Yäeger? Není to ta mrtvá značka?

post-2674-008256600 1329578263.jpg

Co jsem zjistil:

Značka N.B. Yäeger byla založena firmou Martin Braun někdy okolo roku 2005. Vyšla s první kolekcí hodinek dekorovaných vychytávkami z leteckých kokpitů. Asi po roce jim to Martin zatrhl a značku prodal. V roce 2011 byly založeny webové stránky, kde nabízí původní kolekci a tvrdí, že se do toho pustili na vlastní pěst (míněno bez Martina).

Dokonce mají svůj první model jménem Lima 24h.

Mimochodem to N.B. prý znamená No Barriers.

Chtěl jsem vyzkoušet jak fungují. Napsal jsem mail s dotazem, jestli mají náhradní díly, příslušenství a tak. Napsali že vše je skladem. To vypadá dobře ne?

Původně jsem měl v plánu pořídit model Delta area, který tady před časem prodával kolega Dknespl. Takový pěkný čistý model s obrazcem, který nevim k čemu je, ale určitě bývá v letadlech a proto se mi líbí:-) Tenkrát mi utekl a od té doby jsem ho nemohl za rozumnou cenu sehnat.

Potom jsem na e-bay viděl model Charlie Chrono.

První den me ani nenapadlo přihazovat, zdálo se mi, že je toho na ciferníku nějak moc.

Druhý den jsem si řekl, že toho není zas tak moc, ale jsou velké a drahé.

Třetí den jsem začal zjišťovat:

Aha - tiká v nich automatická Eta Valjoux 7750, funkce: den, datum, chronograf, šroubovací korunka, vodotěsnost 100m, průměr pouzdra 42mm, safír, Super-LumiNova - ty brďo to jsem přece vždycky chtěl!!

Zbývyjící dny už jsem se jen modlil, aby nikdo nepřihazoval. K mému štěstí přihodil už jen nějaký "břídil" 50 liber a byly moje.

Trocha strachu než přišly byla (fotky pan Angličan neměl nic moc).

Po rozbalení ze mě všechen strach spadl.

Na mojí vyžlí ruku docela padnou, poměrně široká luneta z broušeného nerezu je opticky zmenšuje. Škrábance jsou opravdu pouze vlasové. Kožený řemen se signovanou sponou bez známky cizího zápachu, dokonce už akorát vytvarovaný. Prostě stav odpovídající mému asi 14dennímu nošení.

post-2674-016342000 1329578278.jpg

post-2674-022745900 1329578291.jpg

post-2674-006013700 1329578299.jpg

Korunka označená logem NBY". Dýnko je z leštěného nerezu s velmi jemným gravírováním, možná ražením. Trošku mě mrzí, že není průhledné, protože Valjoux je pěkný stroj a je škoda se na něj nepodívat.

Odchylku jsem změřil na -2s/den.

Připadají vám přeplácané? Pravada, je tam toho dost. Ale ruku na srdce, viděli jste někdy, jak vypadá kokpit letadla? Pak musíte uznat, že vše je v duchu značky.

Při pohledu naživo zjistíte, že jsou indexy na stupnicích chronografu tak jemné, že je vidíte jen když potřebujete.

Nosím je přesně 58 dní a pořád je pro mě velkou radostí podívat se, kolik je hodin a napadá mě že N.B. Yäeger není mrtvá značka, alespoň pro mě ne.

• Dát hlas 1
Odesláno

Děkuji všem za reakce, Kubsonovi za věcné doplnění a Wolfeshovi za to, že mi neprodal (i přez moje dotírání) ty Delty (heč mam lepší:-))

Odesláno

Děkuji všem za reakce, Kubsonovi za věcné doplnění a Wolfeshovi za to, že mi neprodal (i přez moje dotírání) ty Delty (heč mam lepší:-))

Všechno zlé je pro něco dobré. A takz dík za doplnění.

To možná někdy přesedlám na Longflight, jestli se budou objevovat za rozumnou cenu. Ačkoliv s mojí hubenou rukou a preferencí menších hodinek nevím, zda by mi ty 2 mm navíc nevadily...

Odesláno

Ručky chrona co vypadají jak horizont jsou perfektní.

12 na trojce má nějaký smysl?

Nad tím už dumám 61 dní:-)
Odesláno (upraveno)

Nemůže ta 12 nějak souviset s letošním rokem? Nemůže. Už jsem našel starší hodinky a maj jí taky.

Upraveno uživatelem prying

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...