Přejít na obsah

Kolikery máte hodinky?

safi

Doporučené příspěvky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle vlákno mě inspirovalo na malou rekapitulaci:

Breitling Steelfish

Hamilton Spirit of Liberty

Seiko SNZH57 - FFF mod

Seiko SKX007 - doxa mod

Seiko SKX031

Seiko Sea Urchin

Seiko Arnold H601

Seiko 6309

Casio G-shock

Prim Diplomat (stříbrné i zlaté) jdou do světa

nějaký Sporty, (jedničky, dvojky i letecké)

Traktory jako dekorace v kanceláři

plus nějaký šrot a náhradní díly v šuplíku

a momentálně ještě jedny Béčka z půjčovny, který strašně nutně potřebuju :-)

Asi nakrmím prodejní vlákno

Odkaz ke komentáři

Tohle vlákno mě inspirovalo na malou rekapitulaci:

Breitling Steelfish

Hamilton Spirit of Liberty

Seiko SNZH57 - FFF mod

Seiko SKX007 - doxa mod

Seiko SKX031

Seiko Sea Urchin

Seiko Arnold H601

Seiko 6309

Casio G-shock

Prim Diplomat (stříbrné i zlaté) jdou do světa

nějaký Sporty, (jedničky, dvojky i letecké)

Traktory jako dekorace v kanceláři

plus nějaký šrot a náhradní díly v šuplíku

a momentálně ještě jedny Béčka z půjčovny, který strašně nutně potřebuju :-)

Asi nakrmím prodejní vlákno

vsechno prodej a kup jedny poradny hodinky - mysleno rolexy :)

Odkaz ke komentáři

OT: aj tak najviac zavidim tomu, kto ma jedny dvoje hodinky... a staci mu to... a ma ich dlho a nosi ich furt... vtedy to ma to prave caro... Minuly rok som kupil jedny becka co boli tak mimoriadne obnosene, ze z nich az srsal zivot :) Bolo vidiet, ze na ruke boli 10+ rokov takmer nonstop.

Moj ciel je zredukovat na 3-4 hodinky, ale dari sa mi to presne opacne kurva...

Odkaz ke komentáři

No takze... 1. jedny nefunkcni a notne olezle Timex Expedition, stacila by vymenit baterka, ale maji hrozne olezle pouzdro-kombinace mizerneho materialu a agresivniho potu 2 - Quartz. Na litacku (kolo, opravy auta a jine hrubosti) odrene a orvane Casio Edefice EFA 122D - Quartz, 3. Lepsi litacka tj beze do prace a na "mensi" rasovani Chronograf Casio EF 545 - Quartz, levne oblekovky Casio BEM 506 - Quartz 4. Stylove retro oblekovky Zeppelin 100 jahre edition Chronograph (strojek Quartz Ronda). No a pak jsem dorazil na Chronograph... a zkoupil pate 5. natahovaci mechaniky Poljot Strela stojek s kalibrem 31681, pro radost. 6. vintage po prastrýčkovi Tissot chronografy. Teď jak jsem si to tu sepsal mi teprv došlo kolik toho mám i když povětšinou levný klumpry... No a další zajímavá věc. Nemám žádné uplně jednoduché hodinky - všechny mé hodinky mají stopky.

Odkaz ke komentáři

Vintážních naštěstí čím dál víc, na nošení naštěstí čím dál míň.

Vlastně už jen nosím TH, když se o ně bojím Seika, když se i o ně bojím tak Géčka. Zvědavej jsem na L.E. Nautilus, jestli mi sedne...

Časem snad dospěju do stavu, že se o hodinky bát nebudu a pořídím jedny GS. Protože jsem si čím dál víc jistý, že pokud člověk nedisponuje půl milionem a nehoní MI, nikde nebude jeho touha po horologické dokonalosti detailů a strojku ukojena tak jako u GS.

Příkladem budiž mlčenlivý člen, který začal u Victorinox a dnes po osobní zkušenosti s Oris, UN, IWC teď řeší Gentu a spol...

Když jsem mu ukázal fotodetaily GS, chvíly mlčel a pak řekl - hmm, o tomhle si moji favoriti mohou nechat jen zdát. A měl pravdu:-)))))

Odkaz ke komentáři

Vlastně už jen nosím TH, když se o ně bojím Seika, když se i o ně bojím tak Géčka...

Vlastně už jen nosím Fortis PP, když se o ně bojím Orient Mako nebo PS II, když se i o ně bojím tak Géčka :)

A když mě popadne retro záchvat, tak cokoliv z vintage kousků :)

Upraveno uživatelem JHonza
Odkaz ke komentáři

Ale ale to je mi pěkné... ono nás bude s touto kombinaci (mech. Swiss na parádu, mech Japan na práci, quartz Gečka do hostince a nevěstince) na fóru dost. Jinak vintage mám chuť nosit čím dál víc. Když kolem sebe vidím ty většinou 45 až 50 mm modní budíky co nosí lidi, přijdou mi vintážní hodinky na lidskou ruku praktičtější a po chvilce zvyku i hezčí. O tehdejší kvalitě materiálů a pořádné poctivé hodinařině nemluvě. Přemejšlím dopřát pořádnej servis svým Prim TV v šedé a zlaté barvě. S pěkným řemenem mají tyto nadčasové hodinky alespoŇ mě pořád co říct... a kupodivu lidem se líbí, neměl jsem jedinou negativní reakci. Mám už troje, střídám dvoje v nositelném (fakt pěkném) stavu.

Jen jsem zapoměl v souvislosti s GS napsat, že musím nejen dospět, ale i našetřit. Což bude horší:-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...