matejCZ Odesláno 27. června 2016 Nahlásit Odesláno 27. června 2016 (upraveno) Prosím zdejší odborníky o pomoc, objevily se mi na 2 rostlinkách tady ty malé zelené mrchy ze spodu listů a na květech, jak se toho zbavit? Případně, kde jsem k nim mohl přijít... Děkeji za pomoc Upraveno 27. června 2016 uživatelem matejCZ
gandalf Odesláno 27. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Ahoj roznášejí to většinou mravenci. Mšic se spolehlivě zbavíš Mospilanem.
Toams Odesláno 27. června 2016 Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Tak ja mel ten Mospilan asi nejaky malo ucinny, zachvily tam byly zpatky. A mravenci v tom muzou byt nevinne, prilitne to i bez mravencu, kdyz jsou msice dospele. Co se osvedcilo moji mati, je mix olivoveho oleje, octu a vody s kapkou jaru. Mne zase vyluh z tabaku, idealne, jestli kouris doutniky, obcas nejaky potahni tak do pulky, ale i ty tretinky, co normalne zustanou, ti staci. Servery radi to varit hodinu, ale to by byl neskutecny smrad, me to stacilo jenom zalejt varici vodou a "koktejl" byl na svete, jeste kapka jaru jako smacedla a sup s tim do rozprasovace. Je to prirodni, jen to voni kapanek po starem prohulenem bezdakovi ale na balkone je to vpohode (v byte jedine ten mospilan). Jinak hezka barva kuze
gandalf Odesláno 27. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Ten Mospilan použij bez problémů opakovaně /snad je to i šetrnější, než tabákový výluh, jar a p./. Jsou to živorodý mrchy a množí se jako o závod. Pochopitelně nějaká létavá přilétne oknem. Já jsem je neměl nikdy ve folijovníku, ale jak jsem přinesl nějkou "okrasku" domů, tak za pár dnů jsem ji vynášel k ošetření.
matejCZ Odesláno 27. června 2016 Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Díky za rady, koupím v obi Mospilan a když to nezbere, tak zkusím ten odvar z doutníků... Raději napadené rostliny hodím ven, ať mě nenakazí další rostliny, které jsem kontroloval a jsou zatím v pohodě... Včera jsem jich pár sundal a bylo to ok, ale dnes jich tam bylo tolik, že bych to nezvládnul spočítat...
gandalf Odesláno 27. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Mospilan zabere na 100%, pro jistotu po pár dnech opakuj a bude pokoj. Můžeš "fouknout" i ty ostatní - neublíží jim to.
gandalf Odesláno 27. června 2016 Autor Nahlásit Odesláno 27. června 2016 Dnešní stav. Na to, že měly skoro měsíční zpoždění, tak jsem je pěkně popohnal. Když počasí vydrží do října, tak bude i pěkná úroda. Ty fleky na listech jsou od přihnojení vápníkem - nevadí.
kral083 Odesláno 30. června 2016 Nahlásit Odesláno 30. června 2016 První Habanero lemon už začínají chytat barvu. Samozřejmě se jedná o loňské keříky, které sice vypadají na první pohled děsivě, ale úroda bude slušná.
gandalf Odesláno 11. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Trochu to oživím, fotil jsem nejen chilli. Na to, že ten česnek pěstuju nepřetržitě cca 32 let /dovezl jsem ho z Kavkazu/, vypadá stále v kondici.
gandalf Odesláno 11. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Díky, teď už to má "v rukách" jen počasí.
kral083 Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Mě pro změnu rajčata na terase začaly od spodu cernat, že prý málo vápníku. Tak sem aplikoval na listy a snad se něco podaří zachránit. Člověk se holt furt učí. Naštěstí Habanero si zatím vedou dobře.
gandalf Odesláno 11. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Těm vápník taky neuškodí, spíše naopak.
kral083 Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Však když sem to stříkal, tak sem to vzal všechno :-)
Tikal Odesláno 11. července 2016 Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Krása, mě to pomlátily dvakrát kroupy a mám takový chudinky skoro bez listů, ale uvidíme co z toho bude, dneska mají být kroupy zase, tak předpokládám, že do třetice....
gandalf Odesláno 11. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 11. července 2016 Mám "volný" Sibiře, kdyby někdo ze známých jel na jih, tak ti pošlu velkou /a dost jedovatou/ kytku.
Tikal Odesláno 12. července 2016 Nahlásit Odesláno 12. července 2016 Jo směr jih . Třeba Kamil někam pojede Já doufám, že se vzpamatujou..
gandalf Odesláno 12. července 2016 Autor Nahlásit Odesláno 12. července 2016 Kamil by ti je po cestě sež... /snědl :-)/ Ale záleží na tobě a Kamilovi.
Tikal Odesláno 13. července 2016 Nahlásit Odesláno 13. července 2016 Zítra jdeme na doutník, sednu mu na klín a promluvím mu do duše, uvidíme.Jinak jsem koukal, že se začínají vzpamatovávat, tak třeba ještě něco bude
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se