Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

mně semínka dorazily asi velice záhy po 11.11., ale vzhledem k mým pobytovým zvyklostem, kdy doma akorát spim, jsem se mohl pokochat až včera večer.

Pečlivě zabalené a nadepsané balíčky v obálce, která voněla hned po otevření - to je prostě paráda.

Už se těšim na jarní výsev, skleník je připraven, rajčata holt budem kupovat na trhu.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Já je mám strčené za oknem, některé teprve kvetou, jiné už plodí.

už nějakou dobu prd svítí a tak jsem si říkal, jestli to něčím nedosvicovat, třeba menší LED panel,no co mě ale dostalo...

asi jsem nechal okno pootevřené na větrání, odešel jsem na pár hodin a 1/3 paprik pomrzla - listy zkroucené, postupně už opadávají :crying_anim02:

no nějak jsem to prostříhal, postiženým rostlinám jsem ušmiknul i plody, aby zbytečně nezatěžovaly, a doufám, že se kytky nějak zventí :worried_anim:

Odesláno

Jo, na chlad a průvan jsou dost háklivý. O mrazu ani nemluvím. Já chtěl na podzim vyzkoušet meristémové množení, ale taky mi to chlad zabil /to bylo to přechodné ochlazení/. Tak snad příští rok.

Odesláno

doporučil by jsi nějakou genetiku na dlouhodobější pěstování?

viděl jsem takové "chilli bonsaie" a vypadalo to moc pěkně :)

já si takto dal do plytkého tácku Aji Reno - ta má menší vzrůst a dělá takový keříček, tak uvidíme :worried_anim:

Odesláno

já si vzal jednu rostlinu ze skleníku a šoupnul sem ji do kýblu a mám ji v pokoji.... nic sem od toho nečekal, ale má zhruba metr a půl, stále roste a plodí... papričky sou sice kratší a znatelně štíhlejší. ale něco málo z toho kápne :)

Odesláno

tak to je fajné :)

ale já bych raděj spíš ten keříček než chábru o trošku menší než moje Petina :D

nebo máte zkušenost s jinou drobnější genetikou než .... jéé teď jsem si ustřelil - Aji Reno je zrovna taková chábra, Karneval se jmenuje ten keříček :)

Tady je na ni odkaz

Odesláno

Nezapomeň přiměřeně přihnojovat. Protože je méně přirozeného světla, tak šetři vodou. Hnojiva spíše organická, než minerální /abys nejedl chemii/. Asi se nevyhneš tomu abys jí musel pár hodin denně svítit. Já jsem také přenesl dvě kytky Naga PC1.

Odesláno

No Nagu tu jednu mám, ale...

Mám tu Aji Reno, Karneval, Fatalii a jednu Nagu - všechno mi plodí, naga už měla několik květů, dokonce je ojíždím štětečkem, ale pořád nic. A přitom to je ještě s jednou Fatalii nejkrásnější rostlina co mám suicide_anim.gif

Asi bych měl vážně nasadit nějaké to hnojivo. Válí se mi tu takové ty tyčinky - Hortus hnojivo pro Pokojové rostliny, ale když na to tak koukám, tak je to NPK - to je chemka, ne? Mohl by jsi něco přímo doporučit?

Možná bude lepší, když si to zítra znovu celé projedu a určitě tu bude někde ve vláknu odpověď rolleyes.gif

Odesláno

tak to já bych doporučil omáčku Mučíto, česká výroba, fakt povedená

Kdybych to měl porovnat s omáčkami z nagy, tak ty jsou pro mě takové strašně hrubé.

Ta moruga parádně voní, omáčka má prima "zeleninovou" chuť - no nejsem žádný expert na takovéto hodnocení worried_anim.gif

měl ji někdo? :P

Odesláno (upraveno)

Omáčku Mučíto jsem dostal od výrobce k otestování. Pokud ti jde prvoplánově jen o silný pal, který vše přebíjí a ochormí ti chuťové pohárky, tak je to dobrá volba. Ta "zeleninová chuť" je chutí rajčatového pyré, které je v základu. Nic víc. Já osobně mám na omáčky tohoto typu vyšší nároky. Preferuji v prvé řadě chuť, vůni a pozdější nástup palu a hlavně nepotlačení chuti pokrmu, ke kterému to přidám. Není problém uvařit extrémní omajdu, ale co s ní, když jí většina populace není schopna bez následků pozřít? Já je vařím na základě ovocného základu, medu ....

edit.: oprava

Upraveno uživatelem gandalf

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...