joXerus Odesláno 13. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2012 O silný pal mi až tak nejde. Jsem v tomhle celkem nováček a těch omáček jsem měl jen pár, žádnou jsem ani nikdy nezkoušel ukuchtit Měl jsem jen pár slabých ve stylu thaiské sladké a potom z těch ostrých jsem měl 2 z nagy a mučíto z morugy a ta mě oslovila asi nejvíc, ikdyž se musím dost krotit s dávkovánímasi bych si měl v tomto rozšířit obzor no k tomu tvému "Stromku", vynikající! gratuluji a smekám
cody Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2013 Tady mate motivaci:-) Prezil, ale ma halucinace:-) http://www.novinky.cz/koktejl/289552-jako-prvni-snedl-nejpalivejsi-jidlo-na-svete-prezil-ale-s-halucinacemi.html
gandalf Odesláno 7. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2013 Novinkám bych ani tak moc nevěřil. V současné době se běžně pěstuje několik druhů chilli s obsahem kapsaicinu kolem 2.000.000 SHU, tak tato Naga nepatří k nejsilnějším, ale budiž, je to ostrá mrcha. Jestliže má tato Naga kolem 1.100.000 SHU, tak pokrm z ní zhotovený by těžko měl tolik kapsaicinu, jak se uvádí. Buď tam byl použit chilli koncentrát /je běžně k sehnání a má kolem 5.000.000 SHU/, nebo to Novinky zase popletly /naposledy v článku o jakési polévce, která někomu vyžrala žaludeční stěnu/. Tam byl kromě chilli zmiňován i sečuánský pepř a ten není palčivý /používám ho a v Číně se dává i do čaje/.To, že kapsaicin ve vyšší koncentraci způsobuje halucinace je pravda /stačí jeden lusk škorpiona, nebo 7POD, Morqui a pod./. Máš u mně to slíbené chilli a omajdu - tak se zastav. Můžeme otestovat něco kolem 1.500.000 SHU /ale na kom?? Jitka to nepozře a Lenka asi taky ne/.
Návštěvník Kamil Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2013 V 7. 1. 2013 v 16:20, gandalf napsal: Můžeme otestovat něco kolem 1.500.000 SHU /ale na kom?? Tady jsem. V sobotu jsem byli v yamyam, starsi recenze tady.
gandalf Odesláno 7. ledna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 7. ledna 2013 Kamile, tak já ti namíchám nějakou ďábelskou směs /asi Jolokie, 7POD, Škorpion + něco/, semelu a pošlu. /více druhů je tam kvůli chuti a vůni/. Nejslabší tam bude ta "jolka"
cody Odesláno 7. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2013 Chlapi se mnou nepocitejte. U me je vrchol ochuceni pepr a sul:-)))
sect Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Odesláno 7. února 2013 Tak jak to vypadá Gandalfe? Není už čas začít vysévat?
onney Odesláno 7. února 2013 Nahlásit Odesláno 7. února 2013 Chci se zeptat na totéž. Není již vhodná doba k výsevu?? A měl bych jednu prosbu. Minulý rok jsem sklidil velkou spoustu papriček, ale bohužel nepálily...Rád bych sehnal nějaká semena něčeho, co by tak příjemně pálilo - vhodné do jídla. Pokud někdo máte něco takového (semena), rád koupím :-)
gandalf Odesláno 7. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 7. února 2013 Já začínám příští týden. Loni jsem to uspěchal a zbytečně jsem kytky trápil do 1/2 května v bytě. Stejně se "rozjedou" až po vysázení a pokud mají podmínky, tak to všechno doženou. Pořídil jsem si z ebay nějaké led svícení a tak uvidím, jak jim to prospěje /nebo taky ne/. Letos asi nebudu vysévat tolik druhů /loni 23/, zaměřím se jen na ty vysoce produkční, se zajímavou chutí a vůní, případně tvarem a barvou. Stejně jich mám sušených ještě kvanta a nestačím to rozdávat. Jen Habanera mám ještě asi tak 2 litry /ještěže se otec přítelknyně mého syna se projevil jako chilli extrémista a tak mám v Plzni zajištěný odbyt/ :-).Letos bych chtěl vyzkoušet udělat "klasické" chilli omáčky typu Tabasco /kvašením/, jen silnější.
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Hele co jsem dostal k narozeninám: A ještě detail:
gandalf Odesláno 9. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 9. února 2013 To mučíto jsem dostal k testování - no nevim, nevim - jen pal. V pondělí máš u mně speciální směsku chilli.
pevo Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Kdy máš narozky Kamile? Já tedy dnes a nic tak dobrého jsem nedostal Vysévat se chystám příští víkend. Hurááá!
Návštěvník Kamil Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 gandalf - už se těšímpevo - narozeniny už byly
Frostie Odesláno 9. února 2013 Nahlásit Odesláno 9. února 2013 Kamil: tak ta spiracha a salsa roja /2 zprava/, to jsou takový dětský přesnídávky do zeleninové polívčičky již od 3 měsíců věku... ale jistý potenciál pálivosti spatřuju ve výrobku moruga mučíta trinidad. Myslím, že oproti tomu i Eres Pista v 2 cm vrstvě na steaku vypadá jak jahodová marmeláda...
Ctirad13 Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 (upraveno) Gandalfe, mel jsi na testovani i tu ovocnou habanero ( for ladies )? Upraveno 10. února 2013 uživatelem Ctirad13
gandalf Odesláno 10. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Ne, jen to "mučíto" mi poslal. Ovocný omáčky mám svoje
kejklik Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Dotaz: nemáte někdo k dispozici pár semínek "Penis_chilli"?
gandalf Odesláno 11. února 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. února 2013 (upraveno) Pochopitelně ti nějaká semínka pošlu :-)edit.: překlep Upraveno 11. února 2013 uživatelem gandalf
joXerus Odesláno 11. února 2013 Nahlásit Odesláno 11. února 2013 Gandalfe, můžu se zeptat jaké osvětlení a kde jsi kupoval? kamarád kupoval hodinky ( ) na jednom krámu s širším sortimentem a já tam našel toto - za litr to vypadá slušně, u nás je to strašně přepálený k těm omáčkám, dala by se za nějakou úplatu odkoupit nějaká ta šmakuláda?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se