Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

O silný pal mi až tak nejde. Jsem v tomhle celkem nováček a těch omáček jsem měl jen pár, žádnou jsem ani nikdy nezkoušel ukuchtit worried_anim.gif

Měl jsem jen pár slabých ve stylu thaiské sladké a potom z těch ostrých jsem měl 2 z nagy a mučíto z morugy a ta mě oslovila asi nejvíc, ikdyž se musím dost krotit s dávkováním

asi bych si měl v tomto rozšířit obzor smile_anim.gif

no k tomu tvému "Stromku", vynikající! gratuluji a smekám notworthy.gif

• po 4 týdnech...
Odesláno

Novinkám bych ani tak moc nevěřil. V současné době se běžně pěstuje několik druhů chilli s obsahem kapsaicinu kolem 2.000.000 SHU, tak tato Naga nepatří k nejsilnějším, ale budiž, je to ostrá mrcha. Jestliže má tato Naga kolem 1.100.000 SHU, tak pokrm z ní zhotovený by těžko měl tolik kapsaicinu, jak se uvádí. Buď tam byl použit chilli koncentrát /je běžně k sehnání a má kolem 5.000.000 SHU/, nebo to Novinky zase popletly /naposledy v článku o jakési polévce, která někomu vyžrala žaludeční stěnu/. Tam byl kromě chilli zmiňován i sečuánský pepř a ten není palčivý /používám ho a v Číně se dává i do čaje/.

To, že kapsaicin ve vyšší koncentraci způsobuje halucinace je pravda /stačí jeden lusk škorpiona, nebo 7POD, Morqui a pod./.

Máš u mně to slíbené chilli a omajdu - tak se zastav. Můžeme otestovat něco kolem 1.500.000 SHU /ale na kom?? Jitka to nepozře a Lenka asi taky ne/.

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 7. 1. 2013 v 16:20, gandalf napsal:

Můžeme otestovat něco kolem 1.500.000 SHU /ale na kom??

Tady jsem.

V sobotu jsem byli v yamyam, starsi recenze tady.

Odesláno

Kamile, tak já ti namíchám nějakou ďábelskou směs /asi Jolokie, 7POD, Škorpion + něco/, semelu a pošlu. /více druhů je tam kvůli chuti a vůni/. Nejslabší tam bude ta "jolka" :furious:

Odesláno

Chlapi se mnou nepocitejte. U me je vrchol ochuceni pepr a sul:-)))

• po 5 týdnech...
Odesláno

Chci se zeptat na totéž. Není již vhodná doba k výsevu??

A měl bych jednu prosbu. Minulý rok jsem sklidil velkou spoustu papriček, ale bohužel nepálily...

Rád bych sehnal nějaká semena něčeho, co by tak příjemně pálilo - vhodné do jídla. Pokud někdo máte něco takového (semena), rád koupím :-)

Odesláno

Já začínám příští týden. Loni jsem to uspěchal a zbytečně jsem kytky trápil do 1/2 května v bytě. Stejně se "rozjedou" až po vysázení a pokud mají podmínky, tak to všechno doženou. Pořídil jsem si z ebay nějaké led svícení a tak uvidím, jak jim to prospěje /nebo taky ne/. Letos asi nebudu vysévat tolik druhů /loni 23/, zaměřím se jen na ty vysoce produkční, se zajímavou chutí a vůní, případně tvarem a barvou. Stejně jich mám sušených ještě kvanta a nestačím to rozdávat. Jen Habanera mám ještě asi tak 2 litry /ještěže se otec přítelknyně mého syna se projevil jako chilli extrémista a tak mám v Plzni zajištěný odbyt/ :-).

Letos bych chtěl vyzkoušet udělat "klasické" chilli omáčky typu Tabasco /kvašením/, jen silnější.

Odesláno

Kdy máš narozky Kamile? Já tedy dnes a nic tak dobrého jsem nedostal :( Vysévat se chystám příští víkend. Hurááá!

Odesláno

Kamil:

tak ta spiracha a salsa roja /2 zprava/, to jsou takový dětský přesnídávky do zeleninové polívčičky již od 3 měsíců věku... ale jistý potenciál pálivosti spatřuju ve výrobku moruga mučíta trinidad. Myslím, že oproti tomu i Eres Pista v 2 cm vrstvě na steaku vypadá jak jahodová marmeláda...

Odesláno

Gandalfe, můžu se zeptat jaké osvětlení a kde jsi kupoval? rolleyes.gif

kamarád kupoval hodinky ( wallbash.gif ) na jednom krámu s širším sortimentem a já tam našel toto - za litr to vypadá slušně, u nás je to strašně přepálený sad01_anim.gif

k těm omáčkám, dala by se za nějakou úplatu odkoupit nějaká ta šmakuláda? evil.gif

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...