lib Odesláno 21. března 2013 Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Tohle Chilli vlakno si ctu hrozne rad. Pali to tady jak svina a pri tom tady neuvidis zadnej flame.
gandalf Odesláno 21. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 21. března 2013 Některý jsem dokonce ochutnal :-)
Návštěvník Kamil Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Dnes v trznici SAPA (kratky clanek pro ty, co tam jeste nebyli) v Pisnici jsme zasli do jedne z vietnamských restauraci. Dal jsem si typicky servirovane teleci - maso zvlast, zelenina (prevazne koriandr) zvlast, dve omacky zvlast, nudle zvlast a hlavne misticka nakrajenych chilli. Kdyz jsem si ji celou zvrhnul na maso, obsluhujici Vietnamec se po me divne podival se slovy, ze jsou hodne palive. Kamarad, se kterym jsem tam byl, prohlasil, ze to je pro me bezne, nacez jsem dostal druhou, jeste plnejsi misku. Tu jsem samozrejme zamichal do masa taky. Pri placeni a odchodu mi obsluha malem prohledavala kapsy, kamze jsem to vysypal.
sodowka Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Dnes v trznici SAPA (kratky clanek pro ty, co tam jeste nebyli) v Pisnici jsme zasli do jedne z vietnamských restauraci. Dal jsem si typicky servirovane teleci - maso zvlast, zelenina (prevazne koriandr) zvlast, dve omacky zvlast, nudle zvlast a hlavne misticka nakrajenych chilli. Kdyz jsem si ji celou zvrhnul na maso, obsluhujici Vietnamec se po me divne podival se slovy, ze jsou hodne palive. Kamarad, se kterym jsem tam byl, prohlasil, ze to je pro me bezne, nacez jsem dostal druhou, jeste plnejsi misku. Tu jsem samozrejme zamichal do masa taky. Pri placeni a odchodu mi obsluha malem prohledavala kapsy, kamze jsem to vysypal. no ale nepises jestli si to vsechno sporadal, nebo nechal na taliri?
sodowka Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Viděl jsi tohle? Videl Znam to s tim cesnekem (treti z prava) a pak to vietnamsky (prvni z prava), u kteryho si i tak nejak vybavuju jak "moc" to asi chutna. Akorat nevim, kam to na stupnici palivosti zaradit?
stampee Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Tohle Chilli vlakno si ctu hrozne rad. Pali to tady jak svina a pri tom tady neuvidis zadnej flame.
sodowka Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Ja sem taky strasne mile prekvapenej kolik toho maji spolecneho milovnici hodinek
dopsler Odesláno 22. března 2013 Nahlásit Odesláno 22. března 2013 Děkuji ganfalfovi za semena co dnes došli, díky Teď už jen pokoumat jak je zasadit
sodowka Odesláno 23. března 2013 Nahlásit Odesláno 23. března 2013 Gandalfe nevíš prosimtě co je tohle za "mrchy", případně jak jsou na tom na stupnici? Dávám je skoro do každýho jídla, ostrost sice trochu polevila tím jak jsem je dal na mrazák, ale stejně celkem chutný
gandalf Odesláno 23. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 23. března 2013 (upraveno) Kdybys mi napsal, kdes je získal, tak bych byl "moudřejší". Pokud jsou asijského původu /asi jo/, tak by to bylo chilli Thajské červené, nebo spíše Vietnamské červené /těch příbuzných druhů je celá řada a mnohdy se liší jen místním názvem/. 100.000 - 300.000 SHU, v ideálních podmínkách, spíše kolem 100.000/. Tvarem to i připomíná Naga PC1, ale to má kratší a silnější stopky, ale není běžně na trhu /to by bylo do 800.000 SHU/.Jestli to bylo v mrazáku, tak semínka ani nezkoušej vysévat /pletiva roztrhala zmrzlá buněčná voda/. Kdybys chtěl semeno použít, musíš ho před zmrazením lusků vyjmout, přirozeně usušit a potom i případně uložit do mrazu /lepší je, podle mého, to nemrazit/. Já uchovávám semínka jen sušená a klíčivost si udržují několik let. Děkuji ganfalfovi za semena co dnes došli, díky Teď už jen pokoumat jak je zasaditDej je naklíčit a potom mělce do výsevního substrátu. Jen rosit, opatrně s vodou, ideální je plastový pařníček na parapet s vloženým sadbovačem, nebo do rašelinových tablet. Pokud možno se vyhni těm sadbovačům z papírové hmoty! Zásadně sázet po jedné rostlince!!edit.: úprava Upraveno 23. března 2013 uživatelem gandalf
sodowka Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Odesláno 26. března 2013 Kdybys mi napsal, kdes je získal, tak bych byl "moudřejší". Pokud jsou asijského původu /asi jo/, tak by to bylo chilli Thajské červené, nebo spíše Vietnamské červené /těch příbuzných druhů je celá řada a mnohdy se liší jen místním názvem/. 100.000 - 300.000 SHU, v ideálních podmínkách, spíše kolem 100.000/. Tvarem to i připomíná Naga PC1, ale to má kratší a silnější stopky, ale není běžně na trhu /to by bylo do 800.000 SHU/.Jestli to bylo v mrazáku, tak semínka ani nezkoušej vysévat /pletiva roztrhala zmrzlá buněčná voda/. Kdybys chtěl semeno použít, musíš ho před zmrazením lusků vyjmout, přirozeně usušit a potom i případně uložit do mrazu /lepší je, podle mého, to nemrazit/. Já uchovávám semínka jen sušená a klíčivost si udržují několik let. No je to od Vietnamců, ale je fakt, že tím zmražením to trochu ztratilo šťávu. Já to mám výhradně pro konzumaci, k tomu pěstování se ještě budu muset propracovat. Jinak teď mi dorazila zásilka z toho habanero.cz, zkoušel jsem to 666 a slušně to štípe
gandalf Odesláno 26. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 26. března 2013 (upraveno) Jestli chceš ochutnat něco skutečně /nebo spíše neskutečně/ ostrého, tak mi napiš Upraveno 26. března 2013 uživatelem gandalf
Traveller Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Odesláno 26. března 2013 Tak jsem udělal cvičný nákup na habanero.cz - už se těším...
bohus76 Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Odesláno 26. března 2013 Jaké druhy?Zítra bych měl dosadit nějaké zbytky Zimbabwe Bird,Thanksgiving,Medusa a Prairie Fire.
Traveller Odesláno 26. března 2013 Nahlásit Odesláno 26. března 2013 Já nakoupil hotové výrobky - většinou se základem Habanero. Jak dorazí, dám tu nějakou recenzi. Do úplně nejpálivějších jsem se nepouštěl.
tombed Odesláno 28. března 2013 Nahlásit Odesláno 28. března 2013 http://www.novinky.cz/koktejl/297444-pizzu-palivou-jako-peprovy-sprej-dojedlo-jen-devet-z-1307-stravniku.html
sect Odesláno 28. března 2013 Nahlásit Odesláno 28. března 2013 Já nakoupil hotové výrobky - většinou se základem Habanero. Jak dorazí, dám tu nějakou recenzi. Do úplně nejpálivějších jsem se nepouštěl.Tak jsme na tom stejně, nejpálivější jsem vzal Habanero pastu s 96000 na přidávání do jídel, jinak všechno normálně jedlé, kolem 10 tis.
Traveller Odesláno 28. března 2013 Nahlásit Odesláno 28. března 2013 Mám Habanero Paste, Habanero XX Ketchup (dnes jsem zkusil, pohoda, akorát má takovou divnou pachuť) Habanero Hotsauce a Jalapeno hotsauce.
Traveller Odesláno 28. března 2013 Nahlásit Odesláno 28. března 2013 http://www.novinky.cz/koktejl/297444-pizzu-palivou-jako-peprovy-sprej-dojedlo-jen-devet-z-1307-stravniku.html Tady je jeden, co to dal...
gandalf Odesláno 28. března 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. března 2013 Neumělý pokus o velikonoční variaci na chilli :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se