Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Dnes v trznici SAPA (kratky clanek pro ty, co tam jeste nebyli) v Pisnici jsme zasli do jedne z vietnamských restauraci. Dal jsem si typicky servirovane teleci - maso zvlast, zelenina (prevazne koriandr) zvlast, dve omacky zvlast, nudle zvlast a hlavne misticka nakrajenych chilli. Kdyz jsem si ji celou zvrhnul na maso, obsluhujici Vietnamec se po me divne podival se slovy, ze jsou hodne palive. Kamarad, se kterym jsem tam byl, prohlasil, ze to je pro me bezne, nacez jsem dostal druhou, jeste plnejsi misku. Tu jsem samozrejme zamichal do masa taky. Pri placeni a odchodu mi obsluha malem prohledavala kapsy, kamze jsem to vysypal. :D

Odesláno

Dnes v trznici SAPA (kratky clanek pro ty, co tam jeste nebyli) v Pisnici jsme zasli do jedne z vietnamských restauraci. Dal jsem si typicky servirovane teleci - maso zvlast, zelenina (prevazne koriandr) zvlast, dve omacky zvlast, nudle zvlast a hlavne misticka nakrajenych chilli. Kdyz jsem si ji celou zvrhnul na maso, obsluhujici Vietnamec se po me divne podival se slovy, ze jsou hodne palive. Kamarad, se kterym jsem tam byl, prohlasil, ze to je pro me bezne, nacez jsem dostal druhou, jeste plnejsi misku. Tu jsem samozrejme zamichal do masa taky. Pri placeni a odchodu mi obsluha malem prohledavala kapsy, kamze jsem to vysypal. :D

 

:D no ale nepises jestli si to vsechno sporadal, nebo nechal na taliri? :D  

Odesláno

Viděl jsi tohle?

 

Videl :) Znam to s tim cesnekem (treti z prava) a pak to vietnamsky (prvni z prava), u kteryho si i tak nejak vybavuju jak "moc" to asi chutna. Akorat nevim, kam to na stupnici palivosti zaradit?

Odesláno

Gandalfe nevíš prosimtě co je tohle za "mrchy", případně jak jsou na tom na stupnici? Dávám je skoro do každýho jídla, ostrost sice trochu polevila tím jak jsem je dal na mrazák, ale stejně celkem chutný ;)

 

 

post-11064-0-91425900-1364030704_thumb.jpg

Odesláno (upraveno)

Kdybys mi napsal, kdes je získal, tak bych byl "moudřejší". Pokud jsou asijského původu /asi jo/, tak by to bylo chilli Thajské červené, nebo spíše Vietnamské červené /těch příbuzných druhů je celá řada a mnohdy se liší jen místním názvem/. 100.000 - 300.000 SHU, v ideálních podmínkách, spíše kolem 100.000/. Tvarem to i připomíná Naga PC1, ale to má kratší a silnější stopky, ale není běžně na trhu /to by bylo do 800.000 SHU/.

Jestli to bylo v mrazáku, tak semínka ani nezkoušej vysévat /pletiva roztrhala zmrzlá buněčná voda/. Kdybys chtěl semeno použít, musíš ho před zmrazením lusků vyjmout, přirozeně usušit a potom i případně uložit do mrazu /lepší je, podle mého, to nemrazit/. Já uchovávám semínka jen sušená a klíčivost si udržují několik let.

 

Děkuji ganfalfovi za semena co dnes došli, díky :)

Teď už jen pokoumat jak je zasadit

Dej je naklíčit a potom mělce do výsevního substrátu. Jen rosit, opatrně s vodou, ideální je plastový pařníček na parapet s vloženým sadbovačem, nebo do rašelinových tablet. Pokud možno se vyhni těm sadbovačům z papírové hmoty! Zásadně sázet po jedné rostlince!!

edit.: úprava

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno

Kdybys mi napsal, kdes je získal, tak bych byl "moudřejší". Pokud jsou asijského původu /asi jo/, tak by to bylo chilli Thajské červené, nebo spíše Vietnamské červené /těch příbuzných druhů je celá řada a mnohdy se liší jen místním názvem/. 100.000 - 300.000 SHU, v ideálních podmínkách, spíše kolem 100.000/. Tvarem to i připomíná Naga PC1, ale to má kratší a silnější stopky, ale není běžně na trhu /to by bylo do 800.000 SHU/.

Jestli to bylo v mrazáku, tak semínka ani nezkoušej vysévat /pletiva roztrhala zmrzlá buněčná voda/. Kdybys chtěl semeno použít, musíš ho před zmrazením lusků vyjmout, přirozeně usušit a potom i případně uložit do mrazu /lepší je, podle mého, to nemrazit/. Já uchovávám semínka jen sušená a klíčivost si udržují několik let.

 

No je to od Vietnamců, ale je fakt, že tím zmražením to trochu ztratilo šťávu. Já to mám výhradně pro konzumaci, k tomu pěstování se ještě budu muset propracovat. Jinak teď mi dorazila zásilka z toho habanero.cz, zkoušel jsem to 666 a slušně to štípe :D

 

post-11064-0-39998900-1364305919_thumb.jpg

Odesláno

Já nakoupil hotové výrobky - většinou se základem Habanero. Jak dorazí, dám tu nějakou recenzi. Do úplně nejpálivějších jsem se nepouštěl.

Tak jsme na tom stejně, nejpálivější jsem vzal Habanero pastu s 96000 na přidávání do jídel, jinak všechno normálně jedlé, kolem 10 tis.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...