gandalf Odesláno 30. července 2013 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2013 Několik současných fotek. Kytky se po zaplavení vzpamatovaly, uvidím jestli taky stihnou odplodit. Na předposledním snímku jsou ty foliové buňky, na posledním záhon beraních rohů.
bohus76 Odesláno 30. července 2013 Nahlásit Odesláno 30. července 2013 (upraveno) V 29. 7. 2013 v 10:42, gandalf napsal: Ono tam sehrává roli více prvků.- kdy jsi dal semínka klíčit, jaké druhy- jaký substrát jsi použil na sazeničky, čím jsi přihnojoval, kolkrát jsi přesazoval- světelné poměry- v jakém období jsi provedl finální výsadbu, zemina, hustota výsadby, výživa, čím se zalévá, hnojí, dodávání mikroprvků ........Musí se brát v úvahu, že doba tvorby plodů /po zralost/ se pohybuje od 60 do 120 dní. Částečné přistínění by nemělo vadit.Já letos taky z toho nemám žádnou radost, kytky se po zaplavení sice zmladily, některé konečně kvetou, ale je to tak 50/50 a to do toho počítám i přebytky sazenic, které byly vytříděné jako slabší /tedy v podstatě jsem s nimi už nepočítal/, ale nakonec jsem je ještě rád vysázel do konteinerů a z fólie jim udělal jakési buňky /fotky dodám/.Možná by nebylo od věci sestavit nějaký manuál pro nás začátečníky co pěstujou doma.Do čeho sadit,kolikrát přesazovat,čím hnojit atd.Abych se přiznal,mě teprve začíná Numex kvést. Nějak mě to nevadí,mám jej doma spíše na okrasu a vše navíc je fajn.Ostatní pálivky jsou u mámy na zahradě,tak ani nevím jak to vypadá.Jinak je vidět Gandalfe vidět,že to máš zmáklé.... Upraveno 30. července 2013 uživatelem bohus76
gandalf Odesláno 10. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 10. srpna 2013 (upraveno) Abyste mohli posoudit, jak veliký pokrok chilli udělalo.Naga PC1Sibiřské domácíedit.: ještě jsem přihodil koriandr - do chilli omáček a tak podobně Upraveno 10. srpna 2013 uživatelem gandalf
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Dnešní stav. Pro dobrou sklizeň by to chtělo teplý, slunečný podzim. Kytky mají tak měsíc zpoždění.Sibišské domácíNaga PC1Biskupská korunaBhut JolokiaJamajské žlutéMůj "obr"Jamajské červenéHabanero7Pod Jonah***** Sv. Petra /úd mi projde?/Jalapeňo na záhonu /zralá průběžně sklízím/
brett Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Při takovém množství by měl vyžadován zbrojní pas nebo něco podobného.Co s tím děláš? Neuvažuješ o rozesílání "bedniček"? Hlásím se k odběru, alespoň jedné a pokud mě nezabije a přežiju, tak dalších :-)
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 V 24. 8. 2013 v 18:06, brett napsal: Při takovém množství by měl vyžadován zbrojní pas nebo něco podobného.Co s tím děláš? Neuvažuješ o rozesílání "bedniček"? Hlásím se k odběru, alespoň jedné a pokud mě nezabije a přežiju, tak dalších :-)Co s tím dělám? Většinu rozdám buď čerstvé, nebo sušené /vnutím/, něco do omáček /taky rozdám/. Udělat někomu radost /nebo peklo/ je moje odměna - fakt. Doma pro svou potřebu pochopitelně mám mleté chilli rozdělené podle druhů, chutí, vůně, barvy, ostrosti...... Známým to míchám. To bys nevěřil jak pár zrníček chilli zvýrazní chuť jídla /ne přebije/
brett Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Věřil, protože kde můžu, tam přihodím feferonku. Ale rodina mě silně omezuje :-(
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 To já jsem manželku postupně převedl na správný břeh. Klidně si už nechá "přibrousit" cokoli třeba žlutou Jolokií /kolem 1.000.000 SHU/. Syn bejval taky posera, ale lepší se.
HonzaS Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Zajímavé, jak se na nás v práci dívají jak na magory, když si chilli dochucujem sladký oběd
Sedlin Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 (upraveno) děcka, poraďte, pls. Několik let chodím na jídlo k indům a míval jsem od nich hodně čerstvých papriček, vybíral jsem z nich semínka a teď jsme je s kolegou v hokně dali klíčit.Klíčí, resp. leží v substrátu už třetí týden a nic.Nasadili jsme cca 30 semínek a prd, buď jsou semínka v stará (cca 3 roky, skladováno v temnu a suchu), nebo děláme něco blbě. Dali jsme je cca 1-5mm pod povrch (jak se to kde povedlo), do kelímků s deklama, máme je v cca 2m nad zemí v kanclu na polici, takže relativně stálá teplota, ale nedivil bych se kdyby se přes den pohnula od cca 22 do 28. Vlhčíme rozprašovačem, aby bylo stálé vlhko. P.S. Co si tak matně vzpomínám, ty papričky vypadaly nějak takhle, ale vím houno, co je to za druh. Upraveno 24. srpna 2013 uživatelem Sedlin
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Zkus dát nějaká semínka třeba na tácek s vlhkým papírovým ubrouskem a přetáhni přes to igeliťák. Tak budeš moci sledovat klíčivost v přímém přenosu /ne že to zavřeš někam do skříně/. Ale klíčí-li v půdě není 3 týdenní doba žádná vyjímka /podle druhu/. Jakou tam máte vlhkost, substrát, co jsou zač ty dekly? 5 mm je hodně hluboko. Nejlepší je přetáhnout přes to igeliťák. Jestli jste to přelili, tak taky mohla semínka shnít.Jestli ti můžu poradit, tak si sežeň nějaká semínka konkrétní odrůdy /třeba Habanero/, abys věděl, co vlastně máš a jaké to má nároky. Pro příští sezónu je třeba začít v únoru. I kdyby ti to teď vyrostlo, tak by rostlina přes zimu strádala nedostatkem světa /musel bys jí postavit světelný box a byl bys podezření, že se pokoušíš pěstovat travku :-)/. Jestli vytrváš, tak se v lednu ozvi - pomohu.
bohus76 Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Nechci do toho nikomu kecat,ale je lépe když má člověk alespoň balkon kde může papriky vyvenčit.Mě na balkon paří slunko,že by hned byly na tabák a doma mě to moc neroste.Většinu sazenic od Gandalfa jsem přesunul k mámě do pařeňáku a rostou před očima.Kde mě začíná numex sotva kvést,tak máma má už plody :-( .
Sedlin Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 vlhkoměr nemáme, ale kelímky jsou orosené a substrát je stále alespoň drobet vlhký, substrát dotáhl kolega, historii neznám, dle jeho slov, cituji: "normální substrát do květináče".dekly jsou proděrtavěný víčka, který pasujou na ty kelímky (ve fast foodu ti do toho daj oběd s sebou:-)) chceme je mít v hokně a tam balkon nemáme, ale okna na jih :-)
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 Ty dekly zahoď a přetáhni igelit /klíčky potřebují světlo/. Ale jestli jsou 1/2 cenťáku hluboko, tak je po nich /nějakou vydloubni a zkontroluj to/. Ale v kanclu ti to přes zimu neporoste. Leda že bys tam dal už vzrostlou - to by přežila. Kdyby jel někdo z tvých kolegů k nám na jih, tak bych ti nějakou pekelnou kytku poslal :-) Stejně nevim co s nima. Jednu Nagu PC1 mám druhý rok a stále plodí jako o závod /udává se cca 800.000 SHU, ale tady spíše polovic - i tak je to až dost a většina lidí to nepozře ani náhodou/. Všechno jsou to totiž trvalky, ale potřebují péči.Ale věř mi no name chilli nemá cenu pěstovat /některý odrůdy v domovině dorůstaj běžně 2 metry, některý potřebuje vysokou vzdušnou vlhkost, desítky litrů substrátu a pod./. Já je sice mám taky, ale spíš do sbírky a pro porovnání chuti a pod. /ale vím odkud jsou/.V lednu ti klidně pošlu semínka chilli, co v kanclu porostou a budou i plodit /třeba to Sibiřské domácí - málo kdo ho má a ostrostí se přinejmenším vyrovná těm Thajským, nebo Vietnamským odrůdám co v těch kuchyních používaj a navíc je masitější/.
brett Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 stavím se do fronty na sadu semínek :-)
gandalf Odesláno 24. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 V 24. 8. 2013 v 22:23, brett napsal: stavím se do fronty na sadu semínek :-)Není problém - znáš to :-) O všechno, co mám, se rád podělím /s vyjímkou těch obrů/. Musí ještě nějaký čásek u mně pobýt, aby byly stabilní. Ale stejně leos plánuju jejich meristemové množení a to budou identičtí jedinci jako matky. Uvidim co z toho vyleze. Genetika je kur.a :-) Mrchy se mi samovolně kříží ....... Ale je to dobrodružný.
bohus76 Odesláno 24. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 24. srpna 2013 V 24. 8. 2013 v 22:23, brett napsal: stavím se do fronty na sadu semínek :-)Zdravím Tě brette jak se daří,co nového ve světě starých Omeg? :-)
Lion Odesláno 28. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 (upraveno) tak zatím jen tohle, jeden sáček toho bylo, ostatní ještě zelené a něco stopro bude muset jít na podzim do pokoje, to už podle mě dozrát nestihne Upraveno 28. srpna 2013 uživatelem Lion
gandalf Odesláno 28. srpna 2013 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 Pěkný a chutná? To jsou Thai Red, nebo Vietnam?
Lion Odesláno 28. srpna 2013 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2013 V 28. 8. 2013 v 18:15, gandalf napsal: Pěkný a chutná? To jsou Thai Red, nebo Vietnam? jojo, vostrý to je nevím, je to c. chinense, odrůdu neznám z tvých fotek bych řekl, že to budou tyhle: http://forum.chronomag.cz/uploads/post-277-0-74239900-1375203633.jpg http://forum.chronomag.cz/uploads/post-277-0-71909300-1376147236.jpg a možná: http://forum.chronomag.cz/uploads/post-277-0-35472900-1375203626.jpg http://forum.chronomag.cz/uploads/post-277-0-16883200-1375203663.jpg
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se