Přejít na obsah

Chilli


Doporučené příspěvky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Návštěvník Chilliluk

Po ochutnávce darované naložené zeleniny od kolegy Míry Zuba budu zdravý až do smrti :-) PEKLO!! Varuju všechny - nic od něho nejezte :furious: Ta by položila snad i Kamila.

 

 

Já bych to chtěl taky zkusit...vždycky jsem měl rád buď všechno nebo nic..život nebo smrt..fakt je to tak "pálivě vynikající"?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to pěkně - zakrýváš je? Moje manželka už napočítala 200 kousků /a to jsem se chtěl držet při zemi/.

 

 

Nezakrývám. Myslíš, že je to potřeba? Dal jsem jim trochu větší květináče a plán je nechat je do konce března nebo do půlky dubna doma za oknem a pak je prdnout za okno do zatepleného zahradního domku za okno , bez topení,  aby se trochu otužily a v půlce května ven. Přihnojovat tím chilli focus hnojivem. Rád si poslechnu jakoukoli radu, začínám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Po ochutnávce darované naložené zeleniny od kolegy Míry Zuba budu zdravý až do smrti :-) PEKLO!! Varuju všechny - nic od něho nejezte :furious: Ta by položila snad i Kamila.

 

Pálí slušně, ale není to tak hrozný. Večer jsem chytil slinu a snědl půl sklenice, jen samotnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezakrývám. Myslíš, že je to potřeba? Dal jsem jim trochu větší květináče a plán je nechat je do konce března nebo do půlky dubna doma za oknem a pak je prdnout za okno do zatepleného zahradního domku za okno , bez topení,  aby se trochu otužily a v půlce května ven. Přihnojovat tím chilli focus hnojivem. Rád si poslechnu jakoukoli radu, začínám.

 

Taky tak, mám je pod deklem dokud nevystrčí lístky, pak jdou hned do většího květináče (rozuměj půllitrový kelímek na pivo)

ten je průhledný tak vidím i kořeny a rantl tomu nestíní. 

Jak je přesadím do toho kelímku tak jsou normálně na okně, nad nima plnospektrální zářivka (svítím od 6 do 9 a pak 17 - 21)

tam budou cca do toho půlky dubna a pak ven, jen při poklesu teplot pod 10 stupňů schovat dovnitř a pár dní po zmrzlých

jdou do záhonu / skleníku.

Vloni jsem to tak udělal a úroda super.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Kamile, Ty máš snad plechoveju pajšl, ne ?  Tohle udělat, tak mi shoří huba a druhej den budu ranní stolici konat pod chladivou sprchou ...

 

Huba mi nevadí, limitní je pro mě pálení jazyka. Druhý den je to opravdu trochu znát v břiše nebo střevech, dokud to ze sebe nedostanu. Ale musí to předtím být něco extra pálivého. Do smrti to vidím na dvě možnosti, bud dostanu raka celého vnitřku nebo naopak na mně všechno schátrá a seschne, kromě absolutně zachovalých vnitřností i bez konzervace. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Kamil

Spočítal jsem, že nutně potřebuju 35 druhů, tak nevim, je to boj.

 

Mně by asi stačily tři druhy. Dva nějakých hodně pálivých odrůd a jeden druh něčeho sladšího a méně pálivého, co by udělalo tělo omáčky pro normální lidi (dávat tam obyčejné papriky nebo rajčata je mrhání cenným materiálem), třeba nějaké větší kajenské.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...